Witaj ZENKU,spacerując po Twoim ogrodzie stwierdzam że co raz bardziej kolorowo robi się u Ciebie w ogrodzie. Ostatnie dni deszczowe znacznie przyśpieszyły wegetację roślin.
Witaj Tadeusz dziękuję za odwiedziny, kilkudniowy opad deszczu i cieplo powodują że ogród przybiera nowe barwy które cieszą oczy nas wszystkich.Wiosna wkroczyła do mojego ogrodu, i mam nadzieje że tu juz pozostanie.
Witaj Zenku- może zima trwała dłużej u Ciebie z powodu dużej ilości śniegu, ale za to z jaką
pompą wkroczyła wiosna Zrobiło się od razu ślicznie, tak pięknie wysprzątałeś ogród.
Ja sobie kupiłam dzisiaj we Florekspolu guzikowca.
Witaj Tajko długo utrzymujący się śnieg w moim ogrodzie znacznie opóżnił wegętacje roślin, ale za to teraz
ciepłe i deszczowe dni spowodowały intensywne kwitnienie wielu roślin. W dniu dzisiejszym byłem na działce i rozpoczełem grabienie trawników, które w tym roku są wyjątkowo zniszczone po zimie.
Witaj Geniu tak to jest jedna ze skalnic , właśnie rozpoczyna kwitnienie.
Marylo z uwagi na piękne kolory i dośc wczesne kwitnienie staram się sadzić krokusy w każdych wolnych miejscach. W okresie wczesno wiosennym znakomicie rozświetlają ogród swoimi barwami.
Witaj Zenku ,dotarłam i ja do Waszego pięknego ogrodu .Z przyjemnością obejrzałam iglaki i krzewy ozdobne,rabaty z kolorowymi kwiatami i
skalniak .Panuje w Waszym ogrodzie wspaniała atmosfera sprzyjająca wypoczynkowi,a kwitnące krzewy i kwiaty tworzą optymistyczny nastrój.
pozdrawiam Małgosia
Witaj Zenku
Jestem z rana w Twoim ogrodzie, bo nie wiem czy wieczorem znów nie padnę.Jednak wiosna wcześniej przyszła do Twojego ogrodu. U mnie jeszcze smutno ponuro. Ptaki tylko zwiastują wiosnę,bijąc się o budki lęgowe. Zaczynają rozkwitać żonkile, pierwiosnki i scylie po za tym wszystko nie dowierza ,że już czas obudzić się.
Witaj Małgośiu dziękuję za odwiedziny w moim ogrodzie , i jest mi niezmiernie miło gdyż jesteś tu chyba pierwszy raz. Z wolna staram sie doprowadzic ogród do właściwego wyglądu, tegoroczna zima zrobiła w nim dośc duże spustoszenie, a zwłaszcza krety przekopując trawnik.
Witaj Janusz cieszę się że znalazłeś wolna chwilę na odwiedziny,gdyż wiem że obecny okres należy do najbardziej pracochłonnych. Doprowadzenie ogrodu po zimie do stanu poprzedniego wymaga wiele wysiłku a zwlaszcza trawniki.
Wiosna na dobre rozgościła się w moim ogrodzie, i nadrabia opóżnienie , a to za sprawą drobnych opadów deszczu i ciepłych dni.
Witaj Zenku, pięknie i wiosennie u Ciebie. Masz już sporo kwitnących roslin i Twój trawnik wygląda nawet ładnie po takich śniegach. Mój to obraz nędzy i rozpaczy. Będę chyba zrywał tą zeschniętą darń, równał teren i siał ją od nowa. Szykuję się u mnie sporo pracy po tej ciężkiej zimie.
Witaj Zenku, piękny zadbany ogród, skalniaki z różnymi roślinami, ciekawe są te karłowe iglaczki, wszystko ładnie harmonizuje ze sobą a kępki krokusów dodają wiosennego uroku.