Dala - mój piękny ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jejku, a ja myślałam, że kwitnący bluszcz to tylko na zamku w Malborku :shock:
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
x-d-a

Post »

Witam! Słoneczka dzisiaj nie ma, ale deszcz też nie chce padać.
Owoce spadają z drzew na potęgę, codziennie mam robotę, bo muszę zbierać te spady...

100krotko, kwiaty bluszczu są bardzo niepozorne, ale lubią je wszelkiej maści pszczoły...

Polu, Mariolka zaczyna już pracę koncepcyjną przewidzianą na długie jesienne i zimowe wieczory; napatrzyła się na forumkowe ogrody i dodatkowo przeżywa "syndrom jesiennego zniechęcenia ogrodem". Nas wszystkich powoli to dopada, jednych z większym, innych z mniejszym natężeniem...

Mariolko, chyba czeka Cię rewolucja w ogrodzie! Ale będzie pięknie! Tylko nie zmieniaj wszystkiego na raz, zostaw coś na wiosnę :roll:

Cynthio, myślę, że każdy bluszcz po osiągnięciu odpowiedniego wieku kwitnie, ale pewności nie mam...

Elu, ja się tylko zastanawiam, czy bluszcz nie robi krzywdy swoim podporom; do tej pory wydawał mi się, że nie, ale ktoś mi powiedział, że jednak n.p. przy zadarnianiu powierzchni ukorzenia się i wyciąga wszystko z gleby, utrudniając życie rosnącym obok roślinom...

A dzisiaj już takie malutkie jesienne akcenciki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przeczytałam u Cynthii
dala pisze:We Wrocławiu w przyszłym tygodniu mamy Kiermasz Hortensji i już się szykuję na tę roślinkową ucztę :lol:
i chyba by było lepiej, jakbym tego nie przeczytała, bo spać po nocach nie będę teraz mogła ;) czy mogę prosić o jakiejś bliższe informacje ?
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Dala czy ja mogłabym Cię prosić i kilka nasion tego rącznika.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

"syndrom jesiennego zmęczenia ogrodem" mnie to właśnie dopadło :cry: ale odwiedzam swoje ulubione ogrody
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Oj, chyba i ja mam ten syndrom...przestaje mi sie u mnie podobać...

Dziewczyny, my chyba mamy za dużo czasu ;-)

A to właśnie jest sposób na jesienny spleen - ogniki, kaliny, ozdobne jablonie, berberysy i inne takie, które stroją sie w owoce. Przepiękne, ogniste kolory...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja to chyba jestem jakaś normalna inaczej :wink: :lol: bo właśnie dostałam powera ogrodowego :roll: :lol: Chyba zrobię teraz wszystko co zaplanowałam na całe lato, a nie zrobiłam 8) :lol:

Dalu u Ciebie krzaczki przystroiły się w przepiękne jesienne korale :D I wciąż jest cudownie i kolorowo, teraz dodatkowo za sprawą koralików :D
x-d-a

Post »

Agnieszko, ja widziałam w twoim wątku, że rewolucja u Ciebie wielka! Ale nowy skalniaczek pewnie śliczny będzie, a ja podziwiam twój jesienny power i taką silną motywację do zmian :!:

100krotko, masz rację - receptą na nasze smuteczki będą jesienne akcenty w naszych ogrodach, piękna pogoda, snujące się babie lato i te kolory, które co roku nieodmiennie nas zachwycają...

Aszko, twój sposób na jesienna melancholię też jest dobry - pobuszować po forum, pooglądać różne ogrody, podglądnąć co nieco...

Danusiu, oczywiści, chętnie Ci prześlę nasionka rącznika, tylko pamiętaj o tym, ze one są bardzo trujące. Podaj adres na PW.

Ave, kiermasz będzie we wrocławskim Ogrodzie Botanicznym 13 września. Serdecznie zapraszamy :!:
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Dalu, coraz wyraźniej widać jesień w Twoim ogrodzie, ogniki pięknie wybarwione, miechunka..
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
x-d-a

Post »

Majeczko, to wszystko prawda - jesień zbliża się wielkimi krokami; w ogrodzie wszędzie widać jej zwiastuny: kolorowe owoce ogników, przebarwiającą się miechunkę, coraz więcej suchych listków na trawniku, nabrzmiałe owocami drzewa.

A więc dzisiaj trochę owoców...
Te ciemne jagódki, to owoce laurowiśni, no a jabłka na drzewie już takie dojrzałe...

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pokazujesz te owoce laurowiśni jakby były jadalne....
A są ?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dalo :) Coraz więcej jesiennych akcentów w Twoim ogrodzie... dodam, że pięknych :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu jestem zauroczona Twoim ogrodem :!: :!: :!:
x-d-a

Post »

Mariolko, nie mam pojęcia, ale nigdy nie słyszałam o tym , żeby jagody laurowiśni były jadalne...

Moniko, Olu, dziękuję bardzo za miłe słowa :lol: :lol: :lol:

Wokoło zielono, zielono, prawie nic nie kwitnie, więc trochę kolorku
Obrazek
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Witaj Dalo !!!
Ależ dawno do Ciebie nie zaglądałam i z tego powodu nazbierało mi się bardzo dużo zaległości.
Nadrobiłam sobie trochę i muszę Ci powiedzieć, że nie mogę wyjść z zachwytu.
Masz tak pięknie w swoim ogrodzie , że nie chce się z niego wychodzić . Tyle roślinek ci pięknie kwitnie .
Gratuluję
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”