Witam wszystkich cieplutko
Dziękuję
Nemezjo - miło mi to słyszeć - zapraszam częściej

;
Niestety
Agness, nie znam imienia mojej czerwonej róży, gdyż przyszła do mnie jako "Golden showers" - żółta, dopiero, kiedy zakwitła okazało się, że jest czerwona. Zareklamowałam ją więc i golden showers przyszła w następnym tygodniu. Pan jednak nie chciał zwrotu czerwonej, więc zamieszkała w innej części ogrodu. A jaśmin odurza zapachem na pół ogrodu.
Troszkę się spóźniam, wiem
Marylko, ale miałam w niedzielę komunię córci i jeszcze do końca nie ochłonęłam - dzisiaj jeszcze zdjęcia w plenerze i trochę sprzątania zostało z wczoraj, ale już spieszę z odpowiedzią.
Przed melisą to czosnek ozdobny - część wielgachnej kuli.
Masz rację, melisa szybko się rozrasta, więc posadziłam ją w oddzielonej kwaterce otoczonej kostką, ma miejsca na średniej wielkości krzak i większa nie urośnie. Kiedy ją dostałam od kuzynki miała trzy gałązki i kawałek korzonka a teraz już taki krzaczor urósł.
Aniu, w ogrodnictwie powiedzieli mi, że różowa i biała lawenda są bardzo delikatne i jak przyjdą większe mrozy, to nawet kilkuletnia roślina potrafi przemarznąć, więc chyba dam sobie spokój. W tym roku okryję te francuskie i zobaczymy czy przeżyją.
I pewnie dlatego
Halinko Twoja mięta anansowa ma białe części liści. Moja ma dużo słońca i jest praktycznie cała zielona - szkoda.
Bardzo się cieszę
Ewuniu, że dostałaś już przesyłkę - ja już nie mogę się doczekać - dziękuję.
Wrzucam Wam dziś moje dekoracje komunijne w tonacji różowo - ecru - ciekawa jestem czy się Wam spodobają - przygotowywałam je dwa dni:
Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...