Ogród Izabell

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Izabell

Post »

Iza czy znasz może imię swojej pnącej róży, mam chyba taką, ale niestety jest bezimienna...
Wyobrażam sobie, jak Twój ogród musi wspaniale pachnieć jaśminem :D
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Mniam, mniam ;:92
A przed melisą co jest?
Też miałam taki wielki krzak melisy, ale pół roku wody na działce i teraz odbija niewiele.
Ale ona niedługo się rozrośnie.
Kto u Ciebie ją pije, u nas M :D ja nie lubię ziół bo działają na mnie przelotowo ;:7
:wit
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moja różowa lawenda przetrwała zimę, ale teraz ciężko się ma zebrać.
Jaśmin ;:167
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Izuniu ;:167 moja mięta ananasowa rośnie w półcieniu :wit
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Izabel-mięta imbirowa doszła w stanie znakomitym,wsadziłam ją jeszcze na trochę do wody.Wczoraj w Polanie na stoisku z pomidorami i ogórkami z Krzeszowic miała być cytrynowa,ale nie dowieźli.Variegaty ananasowej i niespodzianki oczekuj w poniedziałek-wtorek.Melisa potrafi być wielka,wiem coś o tym.U mnie wszystkie zioła rosną w lekkim półcieniu,osłonięte.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Zaglądam, a odpowiedzi nie ma :D :wit
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witam wszystkich cieplutko

Dziękuję Nemezjo - miło mi to słyszeć - zapraszam częściej ;:167;

Niestety Agness, nie znam imienia mojej czerwonej róży, gdyż przyszła do mnie jako "Golden showers" - żółta, dopiero, kiedy zakwitła okazało się, że jest czerwona. Zareklamowałam ją więc i golden showers przyszła w następnym tygodniu. Pan jednak nie chciał zwrotu czerwonej, więc zamieszkała w innej części ogrodu. A jaśmin odurza zapachem na pół ogrodu.

Troszkę się spóźniam, wiem Marylko, ale miałam w niedzielę komunię córci i jeszcze do końca nie ochłonęłam - dzisiaj jeszcze zdjęcia w plenerze i trochę sprzątania zostało z wczoraj, ale już spieszę z odpowiedzią.
Przed melisą to czosnek ozdobny - część wielgachnej kuli.
Masz rację, melisa szybko się rozrasta, więc posadziłam ją w oddzielonej kwaterce otoczonej kostką, ma miejsca na średniej wielkości krzak i większa nie urośnie. Kiedy ją dostałam od kuzynki miała trzy gałązki i kawałek korzonka a teraz już taki krzaczor urósł.

Aniu, w ogrodnictwie powiedzieli mi, że różowa i biała lawenda są bardzo delikatne i jak przyjdą większe mrozy, to nawet kilkuletnia roślina potrafi przemarznąć, więc chyba dam sobie spokój. W tym roku okryję te francuskie i zobaczymy czy przeżyją.

I pewnie dlatego Halinko Twoja mięta anansowa ma białe części liści. Moja ma dużo słońca i jest praktycznie cała zielona - szkoda. :?

Bardzo się cieszę Ewuniu, że dostałaś już przesyłkę - ja już nie mogę się doczekać - dziękuję. ;:167

Wrzucam Wam dziś moje dekoracje komunijne w tonacji różowo - ecru - ciekawa jestem czy się Wam spodobają - przygotowywałam je dwa dni:

Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabelo-przyjęcie komunijne w plenerze,namiot,dekoracje stołu,ubiór krzeseł,modna czekoladowa fontanna i ciasto z truskawkami pod wiodące kolory bieli z różem robią wrażenie.
Lawenda francuska Anouk mnie nawet w mieszkaniu nie przetrwała,zeszłego roku miałam ich siedem,połowę ze srebrnymi liśćmi,połowę z zielonymi i wybór kolorów,tym razem mam dwie.Z zapakowanymi miętami i gałązką szałwii ananasowej byłam w czwartek wieczorem na poczcie,nie zdążyłam być obsłużona,a koperta nie mieściła się w otworze skrzynki.Wypakowałam,wsadziłam do wody,przeczekałam piątek,bo nie było gwarancji,że dojdzie w jeden dzień,a wiem jak wygląda przesyłka po weekendzie w urzędzie.Wczoraj przed pracą ją nadałam,zapewniono,że dotrze najdalej dziś.Mięta variegata jest właśnie ananasowa.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo ależ wspaniała dekoracja Komunijna, chetnie bym usiadła do tego stołu i poczęstowała się ciastem i tortem.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz talent!
Cudnie Ci wyszło :)

Zobacz na PW :wink:
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

O rany juluś....jak pięknie udekorowane...sama to wsio zrobiłaś :shock: no to szacuneczek ;:180 ja zdałam się na firmę....a też namiocik był-zamknięty,ale było wtedy bardzo zimno i deszczowo :twisted:
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witam !

Dzięki Ewuniu :) Niestety poczta obeszła się strasznie z roślinkami, które mnie wysłałaś:

Dziękuję mis20 - stół już niestety posprzątany, ale kawka zawsze jest i ciacho też się znajdzie ;);

Cieszę się Dawidzie, że Ci się podobało zobacz na pw;

Zrobienie tej dekoracji zajęło mi dwa dni Grażynko i cieszę się, że przypadła Ci do gustu. Myśmy wymodlili pogodę i zostaliśmy wysłuchani.
Mogliśmy pootwierać ścianki i zrobiło się bardzo miło i przewiewnie.

Wierzba Mandżurska się rozrasta:

Zdjęcia usunięto z hostingu.
bab...
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Przepiękne przyjęcie w ogrodzie! Super dekoracje! Super zdjęcia!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iza przepiękna komunijna dekoracja z wielką dbałością o najdrobniejsze nawet szczegóły :D Efekt zachwycający :D
Graham Tomas wspaniały....aż płakać mi się chcę, bo sadziłam w tym roku, ale mi się nie przyjął :(
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izabelo-wysyłałam je w stanie bardzo dobrym,zielone,żywe,jest mi przykro,że dotarły takie,zaparzyły się w folii koperty ,są upały,a nie wiadomo jak je wieziono,ja pilnowałam nawet by stempel delikatnie przyłożono na poczcie,kupię Ci w poniedziałek w Ogrodach Łobzów miętę variegata i wyślę paczką w doniczce z opisem żywe rośliny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”