Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziecko Drogie, jam staruszka, albo starka, albo stara baba, albo stary babsztyl... lata lecą. Oj lecą ;:94 już nawet zaczęłam seplenić, bo język jakoś mi tak w gebie dziwnie lata.....
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Stasiu my kobiety się nie starzejemy tylko nabieramy doświadczenia
A z tymi dziećmi to masz rację, oj masz rację 

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- stasia109
iwa27, ja z tego doświadczenia to już garba dostałam, teraz rośnie mi chyba drugi. Jak się nazywa ten dwugarbny wielbłąd? Chyba niedługo zmieni nazwę na stasia109..... 

Adresy do moich wątków
- stasia109
To nie palce, to paluchy. Oj migają, śmigają i nie tylko po klawiaturze...... 

Adresy do moich wątków
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Taaaa, siedzi się po nocach a w dzień odsypianko???
Wokół samicy pływa wieloryb i narzeka:
- Dziesiątki organizacji ekologicznych, setki aktywistów, tysiące polityków i naukowców, dziesiątki tysięcy ludzi na manifestacjach, rządy w tylu krajach robią wszystko, by zachować nasz gatunek, a ciebie boli głowa...
Wokół samicy pływa wieloryb i narzeka:
- Dziesiątki organizacji ekologicznych, setki aktywistów, tysiące polityków i naukowców, dziesiątki tysięcy ludzi na manifestacjach, rządy w tylu krajach robią wszystko, by zachować nasz gatunek, a ciebie boli głowa...
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Pływa zając po jeziorze motorówką, wszyscy patrzą się na niego.
Nagle przychodzi pijany niedźwiedź i mówi:
- A skąd masz??
Zając odpowiada:
- A jak się nie pije to się ma!
Na następny dzień zając jeździ porshe po ulicy wszyscy się patrzą. Nagle znowu przyłazi pijany niedźwiedź i pyta:
- A skąd masz?
Zając odpowiada:
Potem zając lata po niebie helikopterem. Nagle niedźwiedź przelatuje koło niego odrzutowcem. Zając pyta:
- A skąd masz?
A niedźwiedź:
- A jak się zda butelki to się ma!
Nagle przychodzi pijany niedźwiedź i mówi:
- A skąd masz??
Zając odpowiada:
Na następny dzień zając jeździ porshe po ulicy wszyscy się patrzą. Nagle znowu przyłazi pijany niedźwiedź i pyta:
- A skąd masz?
Zając odpowiada:
Potem zając lata po niebie helikopterem. Nagle niedźwiedź przelatuje koło niego odrzutowcem. Zając pyta:
- A skąd masz?
A niedźwiedź:
- A jak się zda butelki to się ma!
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Witajcie kochana Stasiu i kochane dziewczyny.
Pełne powiedzenie to raczej brzmi" starość nie radość, młodość nie wieczność, śmierć nie wesele";
przynajmniej w moich stronach. Zresztą u nas w domu i w ogóle mówimy, że od małych dzieci bolą rece a od dużych głowa. I coś w tym jest. I dowcipek:
Na teście z ornitologii profesor pokazuje jajko i pyta się studenta:
- Do jakiego ptaka należy to jako?
student odpowiada:
- Nie wiem.
Profesor pokazuje następne jajko, zadając takie samo pytanie, a student odpowiada:
- Nie wiem.
Na to profesor:
- Niestety nie mogę postawić panu oceny. Jak się pan nazywa?
- Niech pan to pozna po jajku.

Pozdrawiam
Aga
Pełne powiedzenie to raczej brzmi" starość nie radość, młodość nie wieczność, śmierć nie wesele";
przynajmniej w moich stronach. Zresztą u nas w domu i w ogóle mówimy, że od małych dzieci bolą rece a od dużych głowa. I coś w tym jest. I dowcipek:
Na teście z ornitologii profesor pokazuje jajko i pyta się studenta:
- Do jakiego ptaka należy to jako?
student odpowiada:
- Nie wiem.
Profesor pokazuje następne jajko, zadając takie samo pytanie, a student odpowiada:
- Nie wiem.
Na to profesor:
- Niestety nie mogę postawić panu oceny. Jak się pan nazywa?
- Niech pan to pozna po jajku.

Pozdrawiam
Aga
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Sorki, ale ja mało kumata
, obiecuję poprawe. Tym bardziej, że mój chłop od czerwca już "zasiedziany". Ale imprezka była całkiem całkiem. Może mały dowcip do
Jaś, Małgosia i Baba Jaga poszli na studia. Jaś na prawo, Małgosia na medycynę, a Baba Jaga na politechnikę. Po roku spotykają się by wymienić opinie.
- U nas na Uniwerku – mówi Jaś – to wcale się nie uczymy, tylko cały czas imprezujemy. Żyć nie umierać!
- A u nas na Akademii Medycznej – mówi Małgosia – to jest dużo nauki. Ale imprez też jest sporo.
- A u nas na Politechnice – mówi Baba Jaga – to tylko nauka i nauka. Zero zabawy. Ale za to jestem najładniejszą dziewczyną na roku!
Pozdrawiam
Aga

Jaś, Małgosia i Baba Jaga poszli na studia. Jaś na prawo, Małgosia na medycynę, a Baba Jaga na politechnikę. Po roku spotykają się by wymienić opinie.
- U nas na Uniwerku – mówi Jaś – to wcale się nie uczymy, tylko cały czas imprezujemy. Żyć nie umierać!
- A u nas na Akademii Medycznej – mówi Małgosia – to jest dużo nauki. Ale imprez też jest sporo.
- A u nas na Politechnice – mówi Baba Jaga – to tylko nauka i nauka. Zero zabawy. Ale za to jestem najładniejszą dziewczyną na roku!
Pozdrawiam
Aga
- stasia109
KOCHANE DZIEWCZYNY, WSZYSTKIEEE !!!
Dziękuję Wam pięknie za odwiedziny i miłe słowa pociechy. Czasami tak bywa, że się ma prawie wszystkiego dość. Moja Mama ma 86 lat i jest bardzo chora, ma prawo, wiem, wiek robi swoje, a lata ma piękne. Kiedyś była kobietą silną jak dąb, teraz zachowuje się jak dziecko,... małe dziecko. A ja jestem bezsilna.
Czasami wychodzę z siebie, staję obok i patrzę się na swój cień-ciało i myślę, (tak, ja czasami nawet myślę): co to za babsko
? Patrzę,
, patrzę... zakładam okulary... a to przecież ja, Stasieńka.... cud nad cuda natury.
Prawie od razu jest mi lepiej.
Teraz te wielkie temperatury odbieraja mi chęć do życia, czy wyjścia choćby na ogródek. Siadam, czytam ;:70 , zaglądam do kompa
, coś tam ugotuję
(że też moim chłopom chce się jeść w taki upał), coś upiorę
( ja, czyli pralka), coś posprzątam (czyt. pozamiatam), i aby do wieczora.
Wówczas mogę wyjść z domku, choćby trochę popodlewać, póki mnie komary nie zaczną żreć na całego. ;:78 Wiecie Panie, że ja już tęsknię za deszczem (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), nie burzami, wiatrami, huraganami tylko.... normalnym, nocnym deszczem-kapuśniaczkiem.
Prawie śni mi się po nocach.... małe, drobne kropelki wody, mokrej wody spadające na ziemię. Na kwiatki, na listki, na trawę, a sobie tak chodzę między kropelkami i jestem bardzo, oj bardzo szczęśliwa. Proszę się nie martwić, jeszcze nie zwariowałam. A marzyć każdy może, no nie? Jak mnie dłłługo nie będzie na kompa, to zapewnie dostalam bzika z tej wysokiej temperatury i możecie mnie odwiedzić w wariatkowie. Myślę, że leczą takie przypadki jak mój
. Oj, deszczu, deszczu spadaj, bo inaczej ...
Od razu mi lepiej...

krzew" pomidorownik"
świetna, ozdobna ptica:

Dziękuję Wam pięknie za odwiedziny i miłe słowa pociechy. Czasami tak bywa, że się ma prawie wszystkiego dość. Moja Mama ma 86 lat i jest bardzo chora, ma prawo, wiem, wiek robi swoje, a lata ma piękne. Kiedyś była kobietą silną jak dąb, teraz zachowuje się jak dziecko,... małe dziecko. A ja jestem bezsilna.

Czasami wychodzę z siebie, staję obok i patrzę się na swój cień-ciało i myślę, (tak, ja czasami nawet myślę): co to za babsko

Teraz te wielkie temperatury odbieraja mi chęć do życia, czy wyjścia choćby na ogródek. Siadam, czytam ;:70 , zaglądam do kompa

Od razu mi lepiej...

krzew" pomidorownik"

świetna, ozdobna ptica:

Adresy do moich wątków