Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Re: Moje miejsce na ziemi - Agnieś
Bardzo Ci dziękuję za te informację. Mąż chciał mi kupić kolejnego storczyka na dzień kobiet, ale poprosiłam o piwonię w późniejszym terminie. Więc na pewno skorzystam z Twoich rad. 

- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieś ciesze się że wpadłaś;)))Ty wiesz jak ja Ci zazdroszczę tej sąsiadki ....poczekamy jednak jeszcze na szaleństwa w ogrodzie...
Zima nas pokochała ...lecz wiesz że się nie damy
))Pozdrawiam cieplutko:))

Zima nas pokochała ...lecz wiesz że się nie damy

- Reni4
- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
To jest największy problem...że to przedwiośnie nie jest takie jak być powinno... 

AGNIESZKA tylko gdzie kupiłaś
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Ja kupiłam w Leclercu. Gdzieś jeszcze widziałam, ale teraz nie mogę sobie przypmnieć.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WItaj AGNIESIU!
Masz rację co do opuncji - niejeden raz obierałami się ręka po tym jak mnie pokłuły.
Buka sobie kup jest wyjątkową ozdobą ogrodu.
Masz rację co do opuncji - niejeden raz obierałami się ręka po tym jak mnie pokłuły.
Buka sobie kup jest wyjątkową ozdobą ogrodu.
- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Agnieś - jeśli zaczynasz rozrabiać z różami, to polecam Eden na Osmeckiego. Tam sobie z Liskąfajne odmiany pokupowałyśmy
Trudno mi co prawda powiedzieć, kiedy i co będą mieli na wiosnę, bo teraz to w ogóle nic nie wiadomo...
A wiesz, byliśmy na nartach w Ustrzykach wczoraj z M. w ramach urlopu. Wypuścił mnie na Lawortę i trocheporażkęzaliczyłąm, zjechałam trzy razy, ale metodą kontrolowanych upadków
dopiero na Gromadzyniu lepiej mi szło. Jutro zaczynamy dzieciaki wciągać, trzymaj kciuki!

A wiesz, byliśmy na nartach w Ustrzykach wczoraj z M. w ramach urlopu. Wypuścił mnie na Lawortę i trocheporażkęzaliczyłąm, zjechałam trzy razy, ale metodą kontrolowanych upadków

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Aga napisz, jakie odmiany polecasz, będę szukała jak się ociepli.
Zazdroszczę Ci wypadu na narty. Ja już raczej nie mam szans w tym roku się wyrwać. Zresztą mój M. zaczął już przygotowania do maratonów, więc jemu tylko bieganie w głowie

Zazdroszczę Ci wypadu na narty. Ja już raczej nie mam szans w tym roku się wyrwać. Zresztą mój M. zaczął już przygotowania do maratonów, więc jemu tylko bieganie w głowie

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Mówię Ci z pamięci, co mieli jesienią: Heidetraum (bardzo polecam, niezawodna okrywówka, najzdrowsza na świecie), Swany, Chopina, Rosarium UE, na pniu Bonicę, Fairy i Rosarium z tych, na które zwróciłam uwagę, mieli też chyba Lavaglut, Albę Meidiland, Fairy i jakieś miniaturki...jak będę i będzie coś, to dam Ci znać. Ja mam też od nich dwie NN, które są śliczne i zdrowe, niestety, do dzisiaj nie udało mi sięich zidentyfikować.
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Agnieszko, spróbuj cyknąć fotkę, zanim wegetacja ruszy, bo jak liście zasłonią, to będzie gorzej widać.
Pozdrawiam
Edit: tak się dziś rano obudziłam, i mnie olśniło - przecież w tym roku możesz zostawić już dłuższe łozy (zeszłoroczne) i uformować z nich jakieś ramiona stałe - więc ja bym zostawiła 2 dłuższe łozy przygięła je do poziomu (w przeciwne strony), a resztę wycięła - chyba że jest mało miejsca, to wtedy 1 ramię tylko. Jak zrobisz fotę to będzie mi łatwiej wytłumaczyć, co wyciąć, a co zostawić
Pozdrawiam

Edit: tak się dziś rano obudziłam, i mnie olśniło - przecież w tym roku możesz zostawić już dłuższe łozy (zeszłoroczne) i uformować z nich jakieś ramiona stałe - więc ja bym zostawiła 2 dłuższe łozy przygięła je do poziomu (w przeciwne strony), a resztę wycięła - chyba że jest mało miejsca, to wtedy 1 ramię tylko. Jak zrobisz fotę to będzie mi łatwiej wytłumaczyć, co wyciąć, a co zostawić

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja jak najszybciej zgodziłam się na storczyka, bo bałam się, że się rozmyśli 

Dominiko, kochana jesteś, że tak sobie wzięłaś do serca moją prośbę
Margo, będę twardzielką, nie dam się zbyć obiecankami

Margo, będę twardzielką, nie dam się zbyć obiecankami

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Jeszcze jedno - jak ściągniesz włókninę (pewnie biała jest), to powieś ją (jeśli krzew ma rusztowanie) z tyłu, albo poproś dziewczyny, żeby trzymały
Wtedy dużo lepiej widać, bo winorośl ma dość cienkie te łozy, i na fotach one często są niewyraźne. Na jasnym tle za to widać super 

Agnieszko
Przyszłam do Ciebie za głogiem
Piękny jest ! To jest to, o czym myślałam!
A powiedz mi ,proszę w jakich formach występuje to drzewko -czy są takie szczepione na pieńku ?
Jak długo kwitnie i jakie miejsce lubi? Czy będzie duży ?

A powiedz mi ,proszę w jakich formach występuje to drzewko -czy są takie szczepione na pieńku ?
Jak długo kwitnie i jakie miejsce lubi? Czy będzie duży ?
Madziu są szczepione, albo tak jak mój- "podciągnięte" do góry. Szczepione są na pewno łatwiejsze do utrzymania, ale i droższe.
Mój krzew rośnie super, ale trzeba uważać, bo jest podatny na czarną plamistość i bakteryjne choroby. Profilaktycznie opryskuję tak jak róże.
Mój krzew rośnie super, ale trzeba uważać, bo jest podatny na czarną plamistość i bakteryjne choroby. Profilaktycznie opryskuję tak jak róże.