Roślinki doniczkowe u Doroty

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Kermit40
ZBANOWANY
Od: 19 wrz 2009, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Roślinki doniczkowe u Doroty

Post »

korzo_m pisze:Moja kicia uwielbia obgryzać kaktusa, dziwię się, że do tej pory jeszcze nic jej się nie stało, kaktusa końce nie wyglądają ciekawie
Obrazek
Kaktus może i wygląda na czubkach nieciekawie,ale takie ujęcie kici jest niesłychanie ciekawe. Super fotka. A jeśli chodzi o Grudniki,to przepięknie kwitną. To dopiero wspaniały widok!!! Gratuluję ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kermit witam Ciebie serdecznie, wiesz ta kicia- Puma jest bardzo fotogeniczna :P , drugiej też nic nie brakuje, Pusia lubi po kwiatach na odmianę skakać :P
Ten grudniczek dostałam ze szczerego serca, dlatego tak pięknie kwitnie. Mam jeszcze dwa grudniczki, ukorzenione na początku tego roku, ale na ich kwiaty pewno przyjdzie mi długo czekać, na końcach nie widać, ani jednego zawiązku pączka kwiatowego.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko pięknego beniaminka sobie sprawiłaś ;:138 Ja ostatni też kupiłam w biedronce jednego :wink:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia dzisiaj były takie ładne sadzonki, cena przystępna bo 5,99zł, zastanawiałam się o jakich liściach wybrać, ale syn podpowiedział, że ta najładniejsza, chyba miał rację.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

U mnie te o których piszesz były z 2 tygodnie temu i nie kupiłam wtedy żadnego bo już brakło ale za to ostatnio nadrobiłam i kupiłam żółto-zielonego bo inne kolorki już mam :wink:
Widać że syn ma dobry gust :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja cały czas zastanawiałam się nad drugą, ale rozsądek zwyciężył. Wiem, że to roślinka bezproblemowa.
Nad gustem syna zastanawiałabym się , podjął zapewne za matkę szybką decyzję, miał już dość mojego grzebania wśród doniczek :;230
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Od: 9 wrz 2009, o 03:23
Kontakt:

Post »

Ale Grudniczek pięknie i obficie kwitnie :) poza tym ma bardzo ciekawy kolorek. A benka mam identycznego też z biedronki i jestem bardzo zadowolona z tego zakupu, myślałam, że po przywiezieniu do domu będzie zrzucał liście, ale moje przypuszczenia okazały się bezpodstawne, bo roślinka ma się nieźle, czego również życzę Tobie :)
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Poszukuję Calatea crocata i Calathea wavestar, rufibarba
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

m@jk@ cieszę się bardzo, że tyle nowych gości wita u mnie. Nawet nie pomyślałam ,że mój dzisiejszy zakup może się zbuntować i zrzucać liście, byłoby mi żal. Może i mnie uda się jak Tobie, roślinki wyglądały świeżo i zdrowo, nie raz to są takie w sprzedaży wymęczone chuderlaki, aż żal na nie patrzeć.
Grudniczek dla mne to też cacko, pięknie natura go ubarwiła :lol:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ja tez skusiłam się na benka bo bardzo ładnie wyglądał :) aż tryskał zdrowiem :) i niech tak pozostanie.
Całkiem niezła była też jego cena, więc kto by się nie skusił - taki okaz za niską cenę :D
Czy człowiek nie umiejący liczyć, który znalazł czterolistną koniczynę, ma też prawo do szczęścia?
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wróciłam właśnie po zwiedzeniu Twoich parapetów Maju, cudny grudniczek z biało -lawendowym odcieniem. Mój benek ma trochę inny kolor liści.
Ja cały czas zastanawiam się nad drugim o całkiem zielonych liściach, ale chyba dalej rozsądek zwycięży ;:14
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
m@jk@
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dorotko, a u mnie właśnie było na odwrót- miałam już benka z listkami o zielonej barwie, pięknie mi rośnie, więc chciałam też pokusić się o takiego barwnego, no i postanowiłam przy okazji go kupić. A swojego zielonego będę przycinała na wiosnę, więc jeśli miałabyś ochotę to przypomnij mi się, to wyślę Ci szczepkę takiego. Już ukorzeniałam go, więc mogę Ci powiedzieć, że spokojnie przy odrobinie ukorzeniacza Ci się przyjmie.
Zapraszam do mnie
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

korzo_m pisze:Moja kicia uwielbia obgryzać kaktusa
Obrazek
Obrazek ...Mój kuzyn oszalał!!! ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

m@jk@ ja kiedyś miałam takiego z zielonymi liśćmi, ale z braku miejsca musiałam się go pozbyć. W lecie wywoziłam go na działkę ,wcześniej przycinając, radził sobie super. Jeżeli nie zapomnę to poproszę o gałązeczkę zielonego ;:180

KrystynaF moje koty naprawdę lubią kwiaty, druga na odmianę bardzo zainteresowana była nowym fikusem, grzebała w ziemii, musiałam chodzić z miotełką i sprzątać. Intrygowały ją też poruszające się listeczki. Nie zdążyłam zrobić jej zdjecia, ale ona chyba nie odpuści, więc pewno jeszcze mi się uda.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

korzo_m pisze:Andzia dzisiaj były takie ładne sadzonki, cena przystępna bo 5,99zł, zastanawiałam się o jakich liściach wybrać, ale syn podpowiedział, że ta najładniejsza, chyba miał rację.

a ja stałąm w biedronce i obracałam w rękach tego z jasno zielonymi listkami takiego neonowego....
ale rozsadek zwyciężył...
na razie rozdaje.... ;:223
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

korzo_m pisze:Wróciłam właśnie po zwiedzeniu Twoich parapetów Maju, cudny grudniczek z biało -lawendowym odcieniem. Mój benek ma trochę inny kolor liści.
Ja cały czas zastanawiam się nad drugim o całkiem zielonych liściach, ale chyba dalej rozsądek zwycięży ;:14
Dorotko nie zastanawiaj się już więcej... stoi i czeka na Ciebie u mnie... :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”