DorkaWD pisze:WOW! Sama bym się chętnie wybrała do tego parku z dinkami
Basiu, koniecznie zdaj nam relacje a jeszcze lepiej - fotorelację

No to jesteśmy po wyprawie do dinusiów i zapraszam na małą fotorelacje .
Pogoda tego dnia była cudna , choć przez chgwilę zrobiło się ciemno , buro i zaczęło grzmieć .. ale tylko postraszyło
Dojechaliśmy do Bałtowa około 10 , chwilka na rozprostowanie kości i do kasy po bilety .
Za namową dzieciaczków wynajlesmy dla nich pojazd
A potem to już tylko zwiedzanie i zachwycanie się tymi stworami

oto kilka z nich ...
A to największego dinusia w parku nie bardzo mogłam go objąć i ucięłąm mu ogon

Prawdziwy kolos ...

A dookoła zielono , kolorowo i od czasu do czasu słychać szum wody spływającej po kamieniach
Po zwiedzeniu parku czas na odpoczynek i małe co nie co ... rodzice na ławeczkę , a dzieciaczki na taki oto plac zabaw .... oj ciężko było ich z tamtąd wyrwać
Po odpoczynku poszliśmy spacerkiem przez park dinusiów do zwierzyńca , fantastyczne miejsce dla dzieciaków . Zakupiliśmy bilety na busa i jedzonko dla mieszkanców i .... poszliśmy zwiedzać , karmić , głaskać . Część zwierząt oglądaliśmy bezpośrednio zza płota

, a część zwierzyńca zwiedzana była autobusem ... sprowadzonym z USA -żółtym szkolnym busem / tylko nie wiem jakim sposobem nie cyknęłam mu fotki /

. Maluszek mój w połowie trasy zasął , ale może i dobrze , wstał żeśki i chętny do dalszej wędrówki .
Zwierzyniec zwiedzony , czas na przejażdżke wozem
Po drodze wstąpiliśmy do Krzemienia , gdzie znajduje się kopalnia krzemienia pasiastego pochodząca z okresu neolitu ... pospacerowalismy po kopalni , obejżeli rekonstrukcje szybu .... muszę przyznać , ze starszy synek mnie zaskoczył , na poczatku bardzo go ciekawiło co ma do powiedzenia pani przewodnik , ale po chwili okazało się , że arcyciekawa jest gaśnica i nic nie mogło go od niej oderwać. .... no chyba , że propozycja zejścia do kopalni
Zwiedzilismy też neolityczna wioskę...

... i pora do domciu bo już wieczór nastał
Jeśli macie dzieciaczki i możliwość polecam Bałtów , fantastyczne miejsce dla całej rodziny