Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Anulka - spytaj się o to Cattleye, miała róże sprowadzane z zagranicy. Przeglądam często niemiecki Ebay, mają duży wybór róż, ostatnio ktoś sprzedawał Chopina, jest dużo u nich sklepów internetowych ale mogę Ci powiedzieć - dużo naszych szkółek sprzedaje róże do Niemiec. By nie okazało się, że kupiłaś róże hodowane u nas. Czy może orientowałaś się jak wyglądają róże u nich sprzedawane? - chodzi mi o wielkość krzaczka.
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Veilchenblau jest wspaniała.Ma piękny kolor i ciekawy kwiat.Niestety u Othello kiedyś kwiaty musiały opadnąć,czy już poszedł w świat?
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
www.rosliny-xxl.pl
dostałam jeszcze taką stronkę,ale tez tam nie ma róz ,które mnie interesują.
Róze w Niemczech są bardzo ładne i duze krzaki.te co ja widziałam kosztowały od 15-20E.
szukam takiej rózy-Ashram,Heidi Klum,Maxim,Albrecht Durer,Orange Juwel itd...
Na stronach niemieckich sklepów te róze są.W google wpisuję edelrose i potem grafika.Wtedy pokazują sie zdjęcia róz i pod nimi adresy sklepów.Zobacz.
dostałam jeszcze taką stronkę,ale tez tam nie ma róz ,które mnie interesują.
Róze w Niemczech są bardzo ładne i duze krzaki.te co ja widziałam kosztowały od 15-20E.
szukam takiej rózy-Ashram,Heidi Klum,Maxim,Albrecht Durer,Orange Juwel itd...

- Deirde
Ewo - dziś wysłałam, ma jeszcze kwiaty, reszta na priw.
Anulka - Heidi Klum, Albrecht Durer - były w szkółce, Durer kupiłam i mam w ogrodzie widziałam go w Spasówce. Dostałam od pewnej miłej osoby z forum adres niemieckiego forum, jest tam dział z różami, jeśli jesteś niemiecko języczna mogę wysłać Ci na priw adres, są tam zamieszczone adresy sklepów z różami i opinie o nich i o różach. Na pewno pomoże Ci to w wyborze róż.
Anulka - Heidi Klum, Albrecht Durer - były w szkółce, Durer kupiłam i mam w ogrodzie widziałam go w Spasówce. Dostałam od pewnej miłej osoby z forum adres niemieckiego forum, jest tam dział z różami, jeśli jesteś niemiecko języczna mogę wysłać Ci na priw adres, są tam zamieszczone adresy sklepów z różami i opinie o nich i o różach. Na pewno pomoże Ci to w wyborze róż.
- Deirde
Aniu - na 99 % to jest Europeana - czytałam opis i moja róża też choruje na plamistość, to jest minusem Europeany.
Edyto - ja swoją Veilchenblau nie kupowałam w Rosarium, mam ją już kilka lat i najlepiej sprawdza się w cieniu, w osłoniętym miejscu. Nie nadaje się na otwarte i wietrzne miejsca - w mroźne zimy potrafi w takich miejscach wymarzać.
Edyto - ja swoją Veilchenblau nie kupowałam w Rosarium, mam ją już kilka lat i najlepiej sprawdza się w cieniu, w osłoniętym miejscu. Nie nadaje się na otwarte i wietrzne miejsca - w mroźne zimy potrafi w takich miejscach wymarzać.
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Gosiu,Deirde pisze:Ewo - dziś opadła WC, skończył też kwitnąć Othello, nadal kwitnie Charls. Kwitły od 11 czerwca.
dziekuje za tą wiadomośc!

5 dni na kwiat róży to nie za wiele, ale tez nie najgorzej

Charles pobił reszte! To kolejny argument na jego korzyść

Ładnie zaczęła u Ciebie Veilchenblau.
Deszcze jej nie szkodzą, moja jest zdrowiusieńka, ani kropeczki choroby w przeciwieństwie do innych.
pozdrawiam
- Deirde
Aniu - wysłałam już na PW.
Ewo - WC zasypał ziemię płatkami, Charls dziś przekwitł, w sumie płatki częściowo spadły, a częściowo zaschły, Othello zasycha na łodydze. Veilchenblau u mnie nie choruje, lubię ją bo jest bezproblemowa, rośnie ładnie i dość długo utrzymuje liście.
Dziś było ładnie, róże próbują powoli rozkwitać, niestety popołudniu ma znów padać.
Pierwsze kwiaty - William Shakespeare - już są trochę poparzone od słońca, może jak nie będzie padać to do wieczora rozkwitnie.

Leonardo da Vinci.

Zaczyna kwitnąć pierwszy kwiat Red Leonardo da Vinci.

Ewo - WC zasypał ziemię płatkami, Charls dziś przekwitł, w sumie płatki częściowo spadły, a częściowo zaschły, Othello zasycha na łodydze. Veilchenblau u mnie nie choruje, lubię ją bo jest bezproblemowa, rośnie ładnie i dość długo utrzymuje liście.
Dziś było ładnie, róże próbują powoli rozkwitać, niestety popołudniu ma znów padać.
Pierwsze kwiaty - William Shakespeare - już są trochę poparzone od słońca, może jak nie będzie padać to do wieczora rozkwitnie.

Leonardo da Vinci.

Zaczyna kwitnąć pierwszy kwiat Red Leonardo da Vinci.