Zieloni mieszkańcy :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Ale fajnego masz tego skrzydłokwiata, mój coś ostatnio nie wygląda najlepiej i nie wiem co się z ni dzieję.
Listki robią się żółte, coś czuję że go przelałem :)
Saraaa

Post »

Szkoda, że tylko na zdjęciu na takiego wygląda :wink: Normalnie, to zmaltretowany przez kociaka dwukrotnie :evil: dzięki Krzyśku za miłe słowa :wink: Trzymam kciuki za Twojego, aby dalej rósł w zielone, a nie żółte :P
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Sarciu, Ty to masz tutaj poważne osiągnięcia w hodowli roślinek... :shock: Zdjęcia aichrysona wyglądają jakby je z półtora roku dzieliło :) Sama widzisz, że nie ma się co smucić, tylko głowa do góry :D

Mój cissus też się sypie, ale patrzę na to tak - będzie miejsce na nowego ;)
Saraaa

Post »

Karinko, Ty to zawsze potrafisz człowieka na duchu podnieść :P teraz już nawet sypiący cissus mi nie straszny :lol: na wiosne odbije czymś nowym :D dziękuje :wink:

A ja jeszcze dodam, że.... zaczęłam fuksje rozmnażać na potęge z myślą o wiosennym balkonie :D Pocięłam mój malutki, domowy egzemplarz i... rozmnażam w ziemi (100 razy lepiej mi wychodzi niż w wodzie). Ciekawe czy sie uda :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrowienia..... :)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Saruniu, powodzonka z fuksją :D
Jeśli chodzi o cissusa to nawet u mnie w wątku była mowa na jego temat, a zwłaszcza o tym, że w tym sezonie wszystkim (poza Bayagą-Agusią naszą) cissusy coś marnieją z niewiadomych powodów. Nikt nie chciał się jednak do tego przyznać. Jedynie ja zdesperowana wyglądem mojego odważyłam się go pokazać.
Przemo nam wyjaśnił, że nie powinien on zbyt wysoko wisiec, bo im wyżej tym cieplej i bardziej suche powietrze, zwłaszcza zimą.Podlewać trzeba umiarkowanie i zachowywać stałą wilgotność :D . A jeśli chodzi o przycinanie, to oczywiście możesz go teraz chlasnąć tu i ówdzie, skoro uważasz, że źle z nim. Ja oczywiście ochlastałam go tak jak wyrysował Przemek, kwietniczek opuściłamze 20 cm niżej i teraz wybija śliczne młodziutkie listeczki :D
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40

Post »

Sarciu, fuksje wyglądają super! Moje takie cienkie i powyciągane, a u Ciebie listek na listku :) może wyślę Ci moje na podhodowanie ;)
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

qrcze i znowu mnie zazdrość zeżre (ale może troche schudne :lol: z zazdrości) takie piękne i gęste fuksjeeee a mije ani ,ani..
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja chyba też popracuję bardziej bad balkonem w tym roku. Sezon zbliża się wielkimi krokami
więc planować już trzeba :D
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Saro nowe foteczki super. Fajnie przypomnieć sobie co za cuda chowasz u siebie :)
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Saraaa

Post »

Kochani :D Bardzo mi miło, ze mnie odwiedziliście - ciesze się ogromnie :)

Kati, właśnie wiedziałam, że u kogoś w wątku była mowa o kapryszącym cissusie, ale za nic nie mogłam sobie przypomnieć u kogo :P tak więc szoruję do Ciebie przeglądnąć co i jak :D dziękuje Ci bardzo za rady - na pewno je wykorzystam :D mam nadzieje, że również mój zielony ocaleje, bo niestety jest z nim źle :roll:

Kari, Twoje roślinki zawsze mile widziane u mnie :P Na pewno, gdy przyjdzie wiosna i więcej słońca wezmą się do roboty :wink:

Aga, Oj nie masz mi czego zazdrościć... jeżeli chodzi o kwiaty radzisz sobie zdecydowanie lepiej ode mnie :)

Krzyśku, masz racje :wink: wydaje się, że do wiosny jeszcze szmat czasu, a tu prosze... :P ja w zeszłym roku poszczyciłam się tylko na aksamiti i pelargonie... - w tym roku mam nadzieje, będzie zdecydowanie więcej różnowrodności :wink:

Moniko, cieszy mnie, że poświęciłaś troszkę czasu na spacerek po moim wątku :lol: Zapraszam oczywiście częściej :P

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuje... Wasze wizyty zawsze mile widziane :D :D :D
Awatar użytkownika
carol1
500p
500p
Od: 4 cze 2008, o 20:31

Post »

No to ja mam pytanie :) Czy to prawda że na fuksjach siedzi masa przędziorków i innych ?
Saraaa

Post »

Wiesz, nigdy jeszcze na swoich nie spotkałam ... na szczęście :D
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja jak mam fuksję to zawsze coś złapią i są to najczęściej mszyce.
Zresztą tak samo mam z niecierpkami, całe obłożone tym badziewiem są
Fuksje są w mojej opinii podatne na szkodniki. :)
Awatar użytkownika
bayaga
500p
500p
Od: 4 lis 2008, o 23:02

Post »

carol1 pisze:No to ja mam pytanie :) Czy to prawda że na fuksjach siedzi masa przędziorków i innych ?
zdecydowanie tak...bardzo wrażliwe roślinki na wszelkie pskudztwo ,głównie mszyce je kochają ,ale jak już zdecydujemy się na uprawianie tych roślin odwdzięczą się przepięknymi kwiatami i kwitną aż do samej jesieni :D
Pozdrawiam Aga, świrus kwietnikus maksimus :P
Zielona chatka Baby Yagi
Zagroda Baby Yagi
Saraaa

Post »

Troszke mnie przestraszyliście tymi szkodnikami... :roll:
W zeszłym sezonie obyło się bez żadnych, więc może i w tym się uda :wink:
Ale tak jak mówi Aga... fuksje to kwiaty piękne i cieszą aż do jesieni :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”