Ogródek Bogusi (bogusia177) -/ cz. 2-2008r./

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko - ja mam ich dużo ale na wsi :P a że dawno mnie tam nie było to i fotek nie widać :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko już mi zaczynają powolutku mieczyki rozchylać pąki ,muszę jeszcze poczekać aby widzieć pozostałe , bo kupiłam też inne kolory i widzę ,że chyba były jakieś zarażone ,bo ani w łodydze nie wyczuć pąków kwiatowych i liście jakieś rdzawe się robią i przełamują ;:133 ale jeszcze poczekam i zobaczę co z tego będzie :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

k-c pisze:Grażynko - ja mam ich dużo ale na wsi :P a że dawno mnie tam nie było to i fotek nie widać :)
Karolku to do babci i zrób fotki z chęcią pooglądamy :P Ja mieczyki lubię, bo mają ślicznie ubarwione płatki i są takie dostojne :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu ten krzaczek ,który oglądałyśmy to glediczia :P Już się boję i myślę co z nią zrobić ,bo jak wyczytałam to wyrośnie z niej bardzo wysokie drzewo ,nie wiem czy przycinanie co da :P
Może lepiej wyzbyć się jej za w czasu :P
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Bogusiu, ale dziewczyny nawiozły Ci roślin, miałaś co robić. U Ciebie już kwitną mieczyki a u mnie ledwie pąki pokazały i latrie też dopiero zaczynają pokazywać pierwsze kwiatki. Jest tu jakaś mowa o igliczni i obawą przed jej rozmiarami. Jak będziesz ją wyrzucać to powiedz kiedy i gdzie :lol: . Ja właśnie wczoraj posadziłam nowo zakupioną iglicznię na allegro.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

bogusia177 pisze:Gabrysiu ten krzaczek ,który oglądałyśmy to glediczia :P Już się boję i myślę co z nią zrobić ,bo jak wyczytałam to wyrośnie z niej bardzo wysokie drzewo ,nie wiem czy przycinanie co da :P
Może lepiej wyzbyć się jej za w czasu :P
Bogusia, ale Ty masz duży ogród, może się zmieści ?
A potem sobie huśtawkę tam powiesisz ?
Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kryska pisze:Bogusiu, ale dziewczyny nawiozły Ci roślin, miałaś co robić. U Ciebie już kwitną mieczyki a u mnie ledwie pąki pokazały i latrie też dopiero zaczynają pokazywać pierwsze kwiatki. Jest tu jakaś mowa o igliczni i obawą przed jej rozmiarami. Jak będziesz ją wyrzucać to powiedz kiedy i gdzie :lol: . Ja właśnie wczoraj posadziłam nowo zakupioną iglicznię na allegro.
Tak Krysieńko nawiozły roslinek, bardzo się ucieszyłam ,choć wcale nie musiały, ale widziały że ja żebraczka jestem ,Będę bardziej o nie dbała niż o mojego M ;:109 We wtorek je sadziłam a w środę zaglądałam czy porosły , ale dobrze dla nich że deszcz pada
Wiesz nie wiedziałam ,że glediczia to iglicznia ,czy masz zamiar swoją przycinać :?:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Bogusiu, moje drzewko jest małe, ma około 40 cm i widzę, że jest przycięte, a poza tym u mnie jest miejsca dosyć i na razie nie mam zamiaru przycinać niczego co nie jest konieczne. Za kilka lat, jak wszystkie drzewa i krzewy rozrosną się za bardzo to. . . . też nie będę przycinać bo już mi sił na to nie starczy :cry: Będę chodzić w tym gąszczu z laseczka i potykać się o gałęzie :wink:
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabi ,Krysia mnie podbudowała i jednak zostawię moje drzewko ,a jak urośnie i powieszą mi huśtawkę to będziemy się razem huśtać i wspominać stare dobre czasy
Obrazek
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Mieczyki

Post »

Bogusiu ja kilka szt mieczyków już wywaliłam jeszcze nie rozkwiyły a już zżółkły, prawdopodobnie cebulki były zarażone wciornastkiem, Cieszę się bo mam jednego z ciemnoniebieskim kwiatem takiego to ja jeszcze nie widziałam, a z tą huśtawką to masz dobry pomysł bedę do ciebie przychodzić się huśtać.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

ok Bogusiu - jak będę na wsi to wstawię zdjęcia :) może uda mi się pojechać po niedzieli na troszkę ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Mieczyki

Post »

eukomis pisze:Bogusiu ja kilka szt mieczyków już wywaliłam jeszcze nie rozkwiyły a już zżółkły, prawdopodobnie cebulki były zarażone wciornastkiem, Cieszę się bo mam jednego z ciemnoniebieskim kwiatem takiego to ja jeszcze nie widziałam, a z tą huśtawką to masz dobry pomysł bedę do ciebie przychodzić się huśtać.
Halinko zapraszam na huśtawkę ,moje wnuki nas będą huśtać ,mam nadzieję ,że nie za kasę .Co do mieczyków jest to denerwujące bo posadzisz i w końcu efektów nie widać :( a ta pogoda już jest całkiem przygnębiająca
Obrazek'

już się wybierałam do Ciebie ale widzisz :P
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

Powiem krótko !!!! Czemu mnie z Wami nie było ;:145 ;:145 ;:145 ;:145 ;:145 No i ze zdjęć nie rozpoznaję która jest która :shock: :shock: :shock: Nieważne !!! Wszystkie jesteście SUPER!!!!! Z nadzieją, że kiedyś Was poznam buziaki przesyłam ;:97 ;:97 ;:97
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ulko ta w biołej bluzce to Eluś ta co mo lukate włosy to Iza , ta w niebieskim , to Halinka ,ta co trzymo kielich Obrazek to Gabi no a ta ostatnio w bronotnej kiecce to jo Obrazek---nic żech nie godała :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaro pokorza co dzisej żech sfotografowała---yno tyn fotosik :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”