W.o. Psach cz.10

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
MCeregrzyn
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 29 sty 2016, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W.o. Psach cz.10

Post »

Ginko, karmy Pedigree są zdrowe. Zawierają wszystkie składniki, jakich potrzebuje pies do zaspokojenia swoich potrzeb pokarmowych. Wytyczne do bilansowania receptur karm Pedigree dają normy żywieniowe FEDIAF, a nad produkcją pożywienia czuwa Inspekcja Weterynaryjna. Pedigree cały czas ulepsza skład swoich karm, tak, aby zapewniały nie tylko optymalne odżywienie, ale też wyjątkową smakowitość.

W prawidłowym żywieniu psów, najważniejsze jest by dostarczenie odpowiedniej ilości składników odżywczych. Ich źródło musi być bezpieczne, stawne i smaczne. Zboża zawarte w karmach odgrywaj bardzo ważna rolę w codziennej diecie psa, dostarczają łatwo przyswajalnej przez zwierzęta energii. Organizm psa dostosował się do wielokrotnie efektywniejszego wykorzystania skrobi niż u wilka, pozwalając na oszczędzające wykorzystywanie białka w celach budulcowych poprzez energetyczne wykorzystanie węglowodanów strawnych.
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07

Post »

Jesteśmy dorośli, mamy swój rozum i możemy myśleć samodzielnie, niech każdy wybierze taka karmę jaka będzie odpowiadać jemu jak i pupilowi, bo nikt mi nie wciśnie przekonania jak dziecku że coś jest dobre lub złe :wink: (już nie ten wiek :lol: ),wszystkie korporacje maja jeden cel = kasa i to się nigdy nie zmieni (przykładem może być związek kynologiczny, patrzą na kasę a na zdrowie czystorasowców nie zwracają uwagi).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

BARABARO, Ruda po miesiącu od przybycia tak wygląda ? Aż strach myśleć, jak musiała wyglądać w styczniu. Patrząc na łapy mam pytanie, nie jest okulawiona ? Albo, czy nie potrafi utrzymać kierunku, podczas chodzenia ?
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ruda musiała się widocznie trochę tułać bez dokarmiania (ale że wychudzona była wcześniej nie wykluczone, skoro się nie bała ludzi to pewniejsze że ktoś ją mógł czasem podkarmić).
Awatar użytkownika
Kroma
100p
100p
Od: 16 mar 2012, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak sobie myślę, w kwestii żywienia psiego, że najważniejsze to obserwować zwierza. Moja psa je suchary różne, ale staram się wybierać te bez zbóż. Gotowane żarełko, niestety twierdzi, że ma alergie na warzywa wszelakie :wink:, więc zazwyczaj jest to mięcho z ryżem lub makaronem; czasami jakaś konserwa. Nie wspominam o różnych bonusach typu jajeczko, twarożek czy inne takie, no i czasem coś ze stołu spadnie większym lub mniejszym :wink: przypadkiem. Jakoś nie mogę się przekonać do tego, aby karmić psa tylko chrupkami.
barjed5251
200p
200p
Od: 12 lut 2013, o 08:13

Post »

Swojej suni ,a teraz dwóm sama gotuje.Kupuje części tylne grzbietowe z kurczaka,do tego kasza(płatki,makaron,ryz),warzywa.Owszem cos ze stołu tez kapnie.suchej nie kupuje,bo po prostu mnie nie stać.Żeby psinki były tyci to co innego,ale takie wielkoludy to nie da rady.Owszem kupiłam kiedyś kiełbaskę ,raz i ostatni.Sam pęczak i coś takiego nieokreślonego.Kasze to sama im gotuje wiec po co pieniądze wydawać na gotowce.W chrupkach jest tylko 4%miesa(?)tylko jakiego?A reszta to zboże i witaminy i zapychacze.Moje sunie ta starsza,tez przybłęda) i ta najmłodsza są wdzięczne i okazują to co chwila gdy tylko wejdę im na oczy.Widocznie są zadowolone z takiego wiktu i opieki z mojej strony.
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

Często w marketach gdzie sami rozkrawają tuszki na porcję można kupić za grosze mielone podroby . Nieraz są opisane jako przełyki, mielona karma dla psa, mielone podroby. Przypomina mieloną wołowinę ale jest o wiele wiele ciemniejsza. Z tego co się pytałam pracownika zazwyczaj są to mielone resztki tkanek miękkich, przełyków, chrząstek itp. Do godz południowych zazwyczaj znikają z pólek. Warto wziąć nr tel pracownika i poprosić o zostawienie parę kg. Nieraz ładnie w plasterki pokroją kości goleniowe. Jak moim co jakiś czas ugotuję z jarzynami i kaszą czy makaronem to wręcz od miski nie odchodzą. Mogę tylko stwierdzić , że wyglądem po ugotowaniu przypomina kaszankę.
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Do kaszy gotowanej z wsadem mięsno-kostnym dodawałam trochę oleju- sierść była dzięki temu lśniąca.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justa_be
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2014, o 08:00

Post »

Mój M wozi mięso i flaki, i chłopaki z firmy sprzedają mu tzw. białe mięso, takie mięso ostatniej kategorii idące na parówki, dostają porcję surowego codziennie, a do tego resztki domowe :) Wszystko im smakuje, sunia pomidory uwielbia, kapustę kiszoną, ja to się smieję że w sezonie to ona z głodu by nie padła, wkrada mi się do warzywnika i pomidory i ogórki wyjada :) Marchewke jej też rzucę, a jak gruszki i jabłka leżą opadnięte to trzeba ją siłą odganiać głodomora jednego :) Czarny był wybredny ale przy niej nauczył się, że jak nie zje to Wega wyjdzie i mu zje :)
Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyna imię zobowiązuje :lol: , skoro Wega to musi kochać warzywka ;:306 .
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

Bardzo fajny wątek, aż załuję, że dopiero teraz tu dotarłam, przy pomocy besia ;:180
Witamy wszystkich zakochanych w psiakach :wit , Pozdrawiamy Kasia I Maja
A to moja dziewczynka jako baby
Obrazek
A tu aktualnie
Obrazek

Swoją drogą. ciekawa jestem czy są na FO jakieś Bokserki ?
Awatar użytkownika
Jolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 maja 2013, o 21:24

Post »

Śliczna mordusia ;:173
Moje dzieci odchowały się przy bokserce. Miała silny instynkt opiekuńczy i złotą cierpliwość jak uczyły się chodzić. Noskiem w kolano trącała jak pieluszka była ,,brudna". Oh, te wspomnienia :D
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

MORANGO
Śliczna ta Twoja dziewczynka ;:196
Młode boksery są jeszcze zabawniejsze niż bulltreriery .
Boksery darzę szczególnym uczuciem . Mój pierwszy pies to była suczka bokserka . :)

Jednak moją prawdziwą miłością są bullteriery . ;:167
Kto ma lub zna bullteriera to wie o czym ja mówię .
A poza tym to lubię wszystkie psy , nie wyłączając kotów . :D
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Aquaforta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pięknie to brzmi " lubię wszystkie psy , nie wyłączając kotów " ;:215
Podpisuję się pod tym, szczególnie druga część jest mi bliska ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękna kobitka wyrosła ze szkraba powyżej :D, nigdy nie miałam buldogowatych ale ogólnie są mi bliższe niż inne psy pracujące typu np myśliwskiego lub "szczupłej" budowy psy pasterskie, pies to powinien być pies z grubych liter :lol: , zawsze na pierwszym miejscu będą molosy :roll: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”