Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
- Alicja125
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.
Witaj Danusiu na polu tak zimno u Ciebie wiosna już nie mogę się doczekać takich kolorków i słoneczka. Pozdrawiam
miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Danusiu zima Ciebie nie opuszcza podobnie jak i mnie
U mnie jeszcze sporo starego śniegu zalega, ale czasem też coś dosypie, chociaż świeży szybko ginie. Nocą mrozik też trzyma, wczoraj -10 teraz już tylko -7.5.
Piękne wiosenne wspomnienia, które umilają oczekiwanie na na ten okres
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego słonecznego dnia

Piękne wiosenne wspomnienia, które umilają oczekiwanie na na ten okres

Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego słonecznego dnia

Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie na szczęście śniegu spadło niezbyt dużo, dzisiaj już prawie nie ma po nim śladu. Już wystarczy to zimno, które w tym roku nie chce ustąpić. Wiosna wyraźnie się ociąga
Ciepłe wspomnienia umilają nam życie, ale obyśmy szybciutko mogli takie widoczki oglądać na żywo
Jakoś w tym roku nic nie mogę ciekawego wyłapać w sklepach, w ubiegłym roku o tej porze sklepy ogrodnicze zewnętrzne były wypełnione kwiatami, które nie boja się chłodu, a tym większość jest jeszcze zamknięta. Mówię oczywiście o sklepach przy marketach, bo w żadnej szkółce jeszcze nie byłam, ale i tam chyba jeszcze za bardzo nic się nie dzieje. Byle cieplej sie zrobiło, to ruszymy na działeczki i będzie pełnia szczęścia. Ciepełka, Danusiu 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Danusiu jeszcze musimy się uzbroić w cierpliwość, działka poczeka. Może wtedy też wirus odpuści. Piękne zdjęcie sasanki https://images90.fotosik.pl/482/981d22710c79a543med.jpg jakie ładne są jej kwiatuszki, mój ulubiony kolorek.
Byłam wreszcie na działce i co? Obraz nędzy i rozpaczy.Cała droga zaśnieżona.Folia na daszku porwana,róże do kopczyków czarne.
Przebiśniegów bardzo mało,śnieżycy nie widziałam,tylko trochę ranników w kilku miejscach.Błoto "po pachy".
LUCYNKO
Jakoś tak mi się wymyśliło z tymi kolorami.Dziś wstawię smutne zdjęcia z działki.
Pogoda jak na razie trochę szara,potem może się poprawi.Masz rację teraz w sklepach wszelkich dobroci do wyboru ,do koloru.
Pamiętam kiedyś sasanki przywiozłam z Warszawy,inne kwiatki zresztą też.Pierwszą różę kupiłam w Warszawie,postawiłam u siostry w łazience,przypomniałam o niej jak już wracałam do domu.Siostra wsadziła ją u siebie na działce,podobno pięknie zakwitła,ale na drugi rok już jej nie było,UKRADLI!.
Miłego dnia,trzymajcie się.

ALU!
Trochę wiosny na zdjęciach bo na działce smutno i strasznie.Takie błoto,że brnęłam w nim po kostki.Na całej drodze do działki albo błoto,albo śnieg.Sama zobacz.
Miłego dnia.

HALINKO!
Sama widzisz ,do wiosny jeszcze daleko ,przynajmniej u nas.
Teraz jest -1,w nocy na pewno był większy.
Miłego dnia.

Przebiśniegów bardzo mało,śnieżycy nie widziałam,tylko trochę ranników w kilku miejscach.Błoto "po pachy".

LUCYNKO

Jakoś tak mi się wymyśliło z tymi kolorami.Dziś wstawię smutne zdjęcia z działki.
Pogoda jak na razie trochę szara,potem może się poprawi.Masz rację teraz w sklepach wszelkich dobroci do wyboru ,do koloru.
Pamiętam kiedyś sasanki przywiozłam z Warszawy,inne kwiatki zresztą też.Pierwszą różę kupiłam w Warszawie,postawiłam u siostry w łazience,przypomniałam o niej jak już wracałam do domu.Siostra wsadziła ją u siebie na działce,podobno pięknie zakwitła,ale na drugi rok już jej nie było,UKRADLI!.
Miłego dnia,trzymajcie się.

ALU!
Trochę wiosny na zdjęciach bo na działce smutno i strasznie.Takie błoto,że brnęłam w nim po kostki.Na całej drodze do działki albo błoto,albo śnieg.Sama zobacz.
Miłego dnia.

HALINKO!
Sama widzisz ,do wiosny jeszcze daleko ,przynajmniej u nas.

Teraz jest -1,w nocy na pewno był większy.
Miłego dnia.

Witaj IWONKO!
Jak widzisz u mnie jak na razie zima nie odpuszcza.Jeden śnieg leżał,drugi dosypywał.Moja działka na górce a i tak straszne błoto.
Z cięciem róż będę czekała aż zaczną rosnąć,żebym widziała co wycinać.Czarno to widzę.
Różnych cebulek u nas w sklepach full.
Niestety nie wypatrzyłam nic nowego.
Miłego dnia .

DOROTKO!
Bardzo dużo cierpliwości,niestety.
Właśnie,najgorszy ten wirus i jeszcze dobijają nas co raz to nowymi wiadomościami.Czy wreszcie doczekamy się szczepienia??
Miłego dnia.

Jak widzisz u mnie jak na razie zima nie odpuszcza.Jeden śnieg leżał,drugi dosypywał.Moja działka na górce a i tak straszne błoto.
Z cięciem róż będę czekała aż zaczną rosnąć,żebym widziała co wycinać.Czarno to widzę.

Różnych cebulek u nas w sklepach full.

Miłego dnia .

DOROTKO!
Bardzo dużo cierpliwości,niestety.

Właśnie,najgorszy ten wirus i jeszcze dobijają nas co raz to nowymi wiadomościami.Czy wreszcie doczekamy się szczepienia??
Miłego dnia.

- Alicja125
- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Witaj Danusiu u mnie tez zima nie odpuszcza i praca stoi w miejscu, a tu by się chciało iść na działkę. Przez ten śnieg to mokro i błoto na działce u mnie to samo. Szkoda tych różyczek ale jak masz kopczyki to Ci odbiją moje odpukać nawet się trzymają, ale boje się bo wypuszczają zielone pąki na listki żeby nie zmarzły pogoda paskudna nawet nie ma jak tam jechać żeby je przykryć zostało tylko czekanie na wiosnę i liczenie strat przez zimę. Pozdrawiam życzę miłego dnia

Pozdrawiam Alicja
- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Danusiu, musimy się uzbroić w cierpliwość. U mnie wprawdzie śnieg już nie leży, ale co rusz to sypie nowy
Przy tym jest tak zimno, że nie da się wyjść do ogrodu
Ranniki i przebiśniegi ślicznie zakwitły a i ciemiernik rwie się do życia (bo to chyba on
)
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ba3d326e77277e58
Trzymaj się Danusiu cieplutko i zdrowo

Ranniki i przebiśniegi ślicznie zakwitły a i ciemiernik rwie się do życia (bo to chyba on

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ba3d326e77277e58
Trzymaj się Danusiu cieplutko i zdrowo

- marta64
- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Danusiu, wspomnienia piękne
, ale to już było, a nowe kwitnienia, nawet wśród błota i szarości niosą nadzieję wiosny i bardzo cieszą
Wszystkie wiosenne kwiatuszki masz
Odrobiny ciepła tylko potrzebuje ciemiernik, żeby rozkwitnąć bukietem, są ranniki, przebiśniegi i śnieżycę też widzę przy przebiśniegach 
Pozdrawiam gorąco i zdrówka życzę

Pozdrawiam gorąco i zdrówka życzę

Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Danusiu, dostąpiłaś zaszczytu odwiedzenia działeczki
Rozczarowałaś się nieco, ale przecież działka przywitała Cię wiosennymi kwiatkami!
Na ten moment to już jest czym oczy nacieszyć,
a na błoto czy śnieg lepiej nie patrzeć.
Ja wybiorę się dopiero, gdy pogoda ustabilizuje się na tyle, bym w błocie tonąć nie musiała. Zresztą byłam i wróciłam rozczarowana tym, co tam widziałam.
Z tego, co widać i słychać za oknami, nieprędko będzie nam dane cieszyć się wiosennymi pracami działkowymi i musimy cierpliwie czekać. Cierpliwości więc Ci życzę i zdrówka.

Rozczarowałaś się nieco, ale przecież działka przywitała Cię wiosennymi kwiatkami!

Na ten moment to już jest czym oczy nacieszyć,

Ja wybiorę się dopiero, gdy pogoda ustabilizuje się na tyle, bym w błocie tonąć nie musiała. Zresztą byłam i wróciłam rozczarowana tym, co tam widziałam.

Z tego, co widać i słychać za oknami, nieprędko będzie nam dane cieszyć się wiosennymi pracami działkowymi i musimy cierpliwie czekać. Cierpliwości więc Ci życzę i zdrówka.

- Shalina
- Od: 3 paź 2017, o 17:06
Danusiu pogoda nas nie rozpieszcza i nie sprzyja na prace w ogrodzie. U mnie szczególnie w ogrodzie podobnie jak u Ciebie starego śniegu jeszcze bardzo dużo, a teraz dosypało i jest biało wszędzie.Wczoraj rano prawie -11, a dzisiaj zero stopni i pada deszcz ze śniegiem, brrr
Coś mi się wydaje, że do ogrodu wyjdę dopiero w kwietniu. Dobrze, że coś jest na parapetach co przypomina wiosnę 
Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam cieplutko

Pozdrawiam Halina
ALU 125 Witaj.
Nareszcie nie ma u nas śniegu,ale wczoraj lało prawie cały dzień.O działce nie ma co marzyć.Myślałam,że wszystko posieję na działce i postawię pod folią,niestety dach w folii zerwany.Może i dobrze,że przytnę róże nisko,przynajmniej będą silniejsze pędy.Najgorsze,że większość kwiatków trzeba wysiać w marcu,pomidory też.
Miłego dnia.

HALINKO
Tak to ciemiernik,więcej jest takich.
Już mi zaczyna brakować cierpliwości,ponieważ w marcu wysiewa się większość kwiatów i pomidory,myślałam,że zrobię to na działce,ale marne szanse.Deszcz ciągle pada to kiedy to wyschnie.
Trzymaj się.

MARTO!
No tak niby wiosenne kwiatki są,ale wcześniej miałam ich dużo więcej,chyba nie wymarzły.?
Może jak obeschnie to będzie ich więcej,bo krokusów nawet liści nie widać.
Dziś jest pochmurno,ale na szczęście nie pada.
Miłego dnia.

LUCYNKO!
No tak wreszcie byłam i zobaczyłam.Śnieg i straszne błoto.Najgorsze,że dach na folii porwany,a nie ma jak założyć nowej folii która leży w altanie.No widzisz u Ciebie to samo,a myślałam,że wszelkie wysiewy zrobię na działce i postawię pod folią,ponieważ mój M się buntuje.
Cierpliwości też już zaczyna mi brakować.Nie wiem kiedy to wyschnie skoro prawie codziennie pada.
Miłego dnia ze

SHalinko!!!
No niestety nie rozpieszcza a wręcz dołuje.
Dobrze by było,żeby wyjść na działkę w kwietniu.Jakoś czarno to widzę.
Miłego dnia Halinko.

Nareszcie nie ma u nas śniegu,ale wczoraj lało prawie cały dzień.O działce nie ma co marzyć.Myślałam,że wszystko posieję na działce i postawię pod folią,niestety dach w folii zerwany.Może i dobrze,że przytnę róże nisko,przynajmniej będą silniejsze pędy.Najgorsze,że większość kwiatków trzeba wysiać w marcu,pomidory też.
Miłego dnia.

HALINKO

Tak to ciemiernik,więcej jest takich.

Już mi zaczyna brakować cierpliwości,ponieważ w marcu wysiewa się większość kwiatów i pomidory,myślałam,że zrobię to na działce,ale marne szanse.Deszcz ciągle pada to kiedy to wyschnie.

Trzymaj się.

MARTO!
No tak niby wiosenne kwiatki są,ale wcześniej miałam ich dużo więcej,chyba nie wymarzły.?

Może jak obeschnie to będzie ich więcej,bo krokusów nawet liści nie widać.
Dziś jest pochmurno,ale na szczęście nie pada.
Miłego dnia.

LUCYNKO!
No tak wreszcie byłam i zobaczyłam.Śnieg i straszne błoto.Najgorsze,że dach na folii porwany,a nie ma jak założyć nowej folii która leży w altanie.No widzisz u Ciebie to samo,a myślałam,że wszelkie wysiewy zrobię na działce i postawię pod folią,ponieważ mój M się buntuje.
Cierpliwości też już zaczyna mi brakować.Nie wiem kiedy to wyschnie skoro prawie codziennie pada.

Miłego dnia ze

SHalinko!!!
No niestety nie rozpieszcza a wręcz dołuje.

Dobrze by było,żeby wyjść na działkę w kwietniu.Jakoś czarno to widzę.
Miłego dnia Halinko.

- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Danusiu, u mnie podobna pogoda, zimno, wiatr i chmury, tyle, że deszczu nie ma, ale już na jutro zapowiadają
Piękne fotki zrobiłaś zachodzącego słońca i tęczy
Niestety, wszyscy czekamy na wiosnę a ona się ociąga
Dobrze chociaż, że na parapecie kwitną kwiatuszki
Trzymaj się ciepło i uważaj na wirusy

Piękne fotki zrobiłaś zachodzącego słońca i tęczy

Niestety, wszyscy czekamy na wiosnę a ona się ociąga

Trzymaj się ciepło i uważaj na wirusy

Witaj Halinko!
Tęcza była piękna,takie wyrażne półkole,ale zanim pobiegłam po aparat to już zostało tylko tyle co na zdjęciu.
Byłam dziś w mieście.Kupiłam dwie skrzynki balkonowe, moje już stare.Ociąga się ta wiosna strasznie.
Miłego dnia.
Tęcza była piękna,takie wyrażne półkole,ale zanim pobiegłam po aparat to już zostało tylko tyle co na zdjęciu.
Byłam dziś w mieście.Kupiłam dwie skrzynki balkonowe, moje już stare.Ociąga się ta wiosna strasznie.
Miłego dnia.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Widzę, Danusiu, że nie widzę.
Zdjęć nie widzę.
U siebie też ich nie widzę. Coś nam się Fotosik zbiesił.
Ciekawe na jak długo tym razem....
Też dzisiaj pobuszowałam po marketach. Nic nie kupiłam
i poszłam na spacer tam, gdzie ludzi mało.
Pozdrawiam cieplutko.

U siebie też ich nie widzę. Coś nam się Fotosik zbiesił.

Też dzisiaj pobuszowałam po marketach. Nic nie kupiłam

Pozdrawiam cieplutko.