Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Witaj Danusiu na polu tak zimno u Ciebie wiosna już nie mogę się doczekać takich kolorków i słoneczka. Pozdrawiam ;:196 miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu zima Ciebie nie opuszcza podobnie jak i mnie ;:oj U mnie jeszcze sporo starego śniegu zalega, ale czasem też coś dosypie, chociaż świeży szybko ginie. Nocą mrozik też trzyma, wczoraj -10 teraz już tylko -7.5. ;:185
Piękne wiosenne wspomnienia, które umilają oczekiwanie na na ten okres ;:215
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego słonecznego dnia ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie na szczęście śniegu spadło niezbyt dużo, dzisiaj już prawie nie ma po nim śladu. Już wystarczy to zimno, które w tym roku nie chce ustąpić. Wiosna wyraźnie się ociąga ;:222 Ciepłe wspomnienia umilają nam życie, ale obyśmy szybciutko mogli takie widoczki oglądać na żywo ;:108 Jakoś w tym roku nic nie mogę ciekawego wyłapać w sklepach, w ubiegłym roku o tej porze sklepy ogrodnicze zewnętrzne były wypełnione kwiatami, które nie boja się chłodu, a tym większość jest jeszcze zamknięta. Mówię oczywiście o sklepach przy marketach, bo w żadnej szkółce jeszcze nie byłam, ale i tam chyba jeszcze za bardzo nic się nie dzieje. Byle cieplej sie zrobiło, to ruszymy na działeczki i będzie pełnia szczęścia. Ciepełka, Danusiu ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu jeszcze musimy się uzbroić w cierpliwość, działka poczeka. Może wtedy też wirus odpuści. Piękne zdjęcie sasanki https://images90.fotosik.pl/482/981d22710c79a543med.jpg jakie ładne są jej kwiatuszki, mój ulubiony kolorek.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Byłam wreszcie na działce i co? Obraz nędzy i rozpaczy.Cała droga zaśnieżona.Folia na daszku porwana,róże do kopczyków czarne.
Przebiśniegów bardzo mało,śnieżycy nie widziałam,tylko trochę ranników w kilku miejscach.Błoto "po pachy". ;:145 ;:222
LUCYNKO ;:138
Jakoś tak mi się wymyśliło z tymi kolorami.Dziś wstawię smutne zdjęcia z działki.
Pogoda jak na razie trochę szara,potem może się poprawi.Masz rację teraz w sklepach wszelkich dobroci do wyboru ,do koloru.
Pamiętam kiedyś sasanki przywiozłam z Warszawy,inne kwiatki zresztą też.Pierwszą różę kupiłam w Warszawie,postawiłam u siostry w łazience,przypomniałam o niej jak już wracałam do domu.Siostra wsadziła ją u siebie na działce,podobno pięknie zakwitła,ale na drugi rok już jej nie było,UKRADLI!.
Miłego dnia,trzymajcie się. ;:168

Obrazek

Obrazek

ALU!
Trochę wiosny na zdjęciach bo na działce smutno i strasznie.Takie błoto,że brnęłam w nim po kostki.Na całej drodze do działki albo błoto,albo śnieg.Sama zobacz.
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek

HALINKO!
Sama widzisz ,do wiosny jeszcze daleko ,przynajmniej u nas. ;:222
Teraz jest -1,w nocy na pewno był większy.
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj IWONKO!
Jak widzisz u mnie jak na razie zima nie odpuszcza.Jeden śnieg leżał,drugi dosypywał.Moja działka na górce a i tak straszne błoto.
Z cięciem róż będę czekała aż zaczną rosnąć,żebym widziała co wycinać.Czarno to widzę. ;:222
Różnych cebulek u nas w sklepach full. :D Niestety nie wypatrzyłam nic nowego. ;:306
Miłego dnia . ;:138

Obrazek

DOROTKO!
Bardzo dużo cierpliwości,niestety. ;:222
Właśnie,najgorszy ten wirus i jeszcze dobijają nas co raz to nowymi wiadomościami.Czy wreszcie doczekamy się szczepienia??
Miłego dnia. ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Danusiu u mnie tez zima nie odpuszcza i praca stoi w miejscu, a tu by się chciało iść na działkę. Przez ten śnieg to mokro i błoto na działce u mnie to samo. Szkoda tych różyczek ale jak masz kopczyki to Ci odbiją moje odpukać nawet się trzymają, ale boje się bo wypuszczają zielone pąki na listki żeby nie zmarzły pogoda paskudna nawet nie ma jak tam jechać żeby je przykryć zostało tylko czekanie na wiosnę i liczenie strat przez zimę. Pozdrawiam życzę miłego dnia ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, musimy się uzbroić w cierpliwość. U mnie wprawdzie śnieg już nie leży, ale co rusz to sypie nowy ;:223 Przy tym jest tak zimno, że nie da się wyjść do ogrodu ;:185
Ranniki i przebiśniegi ślicznie zakwitły a i ciemiernik rwie się do życia (bo to chyba on ;:7 )
https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/ba3d326e77277e58
Trzymaj się Danusiu cieplutko i zdrowo ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Danusiu, wspomnienia piękne ;:215 , ale to już było, a nowe kwitnienia, nawet wśród błota i szarości niosą nadzieję wiosny i bardzo cieszą :tan Wszystkie wiosenne kwiatuszki masz ;:138 Odrobiny ciepła tylko potrzebuje ciemiernik, żeby rozkwitnąć bukietem, są ranniki, przebiśniegi i śnieżycę też widzę przy przebiśniegach :heja
Pozdrawiam gorąco i zdrówka życzę ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Danusiu, dostąpiłaś zaszczytu odwiedzenia działeczki ;:138 ;:138
Rozczarowałaś się nieco, ale przecież działka przywitała Cię wiosennymi kwiatkami! ;:215
Na ten moment to już jest czym oczy nacieszyć, ;:303 a na błoto czy śnieg lepiej nie patrzeć.
Ja wybiorę się dopiero, gdy pogoda ustabilizuje się na tyle, bym w błocie tonąć nie musiała. Zresztą byłam i wróciłam rozczarowana tym, co tam widziałam. :shock:

Z tego, co widać i słychać za oknami, nieprędko będzie nam dane cieszyć się wiosennymi pracami działkowymi i musimy cierpliwie czekać. Cierpliwości więc Ci życzę i zdrówka. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Danusiu pogoda nas nie rozpieszcza i nie sprzyja na prace w ogrodzie. U mnie szczególnie w ogrodzie podobnie jak u Ciebie starego śniegu jeszcze bardzo dużo, a teraz dosypało i jest biało wszędzie.Wczoraj rano prawie -11, a dzisiaj zero stopni i pada deszcz ze śniegiem, brrr ;:145 Coś mi się wydaje, że do ogrodu wyjdę dopiero w kwietniu. Dobrze, że coś jest na parapetach co przypomina wiosnę ;:306
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ALU 125 Witaj.
Nareszcie nie ma u nas śniegu,ale wczoraj lało prawie cały dzień.O działce nie ma co marzyć.Myślałam,że wszystko posieję na działce i postawię pod folią,niestety dach w folii zerwany.Może i dobrze,że przytnę róże nisko,przynajmniej będą silniejsze pędy.Najgorsze,że większość kwiatków trzeba wysiać w marcu,pomidory też.
Miłego dnia. :wit

Obrazek

HALINKO ;:138
Tak to ciemiernik,więcej jest takich. :D
Już mi zaczyna brakować cierpliwości,ponieważ w marcu wysiewa się większość kwiatów i pomidory,myślałam,że zrobię to na działce,ale marne szanse.Deszcz ciągle pada to kiedy to wyschnie. ;:134
Trzymaj się. ;:168

Obrazek

MARTO!
No tak niby wiosenne kwiatki są,ale wcześniej miałam ich dużo więcej,chyba nie wymarzły.? ;:174
Może jak obeschnie to będzie ich więcej,bo krokusów nawet liści nie widać.
Dziś jest pochmurno,ale na szczęście nie pada.

Obrazek

LUCYNKO!
No tak wreszcie byłam i zobaczyłam.Śnieg i straszne błoto.Najgorsze,że dach na folii porwany,a nie ma jak założyć nowej folii która leży w altanie.No widzisz u Ciebie to samo,a myślałam,że wszelkie wysiewy zrobię na działce i postawię pod folią,ponieważ mój M się buntuje.
Cierpliwości też już zaczyna mi brakować.Nie wiem kiedy to wyschnie skoro prawie codziennie pada. ;:134
Miłego dnia ze ;:3

Obrazek

Obrazek

SHalinko!!!
No niestety nie rozpieszcza a wręcz dołuje. ;:145
Dobrze by było,żeby wyjść na działkę w kwietniu.Jakoś czarno to widzę.
Miłego dnia Halinko. ;:168

Obrazek
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Danusiu, u mnie podobna pogoda, zimno, wiatr i chmury, tyle, że deszczu nie ma, ale już na jutro zapowiadają :wink:
Piękne fotki zrobiłaś zachodzącego słońca i tęczy ;:138
Niestety, wszyscy czekamy na wiosnę a ona się ociąga :wink: Dobrze chociaż, że na parapecie kwitną kwiatuszki ;:108
Trzymaj się ciepło i uważaj na wirusy ;:168 ;:196
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Halinko!
Tęcza była piękna,takie wyrażne półkole,ale zanim pobiegłam po aparat to już zostało tylko tyle co na zdjęciu.
Byłam dziś w mieście.Kupiłam dwie skrzynki balkonowe, moje już stare.Ociąga się ta wiosna strasznie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Widzę, Danusiu, że nie widzę. :roll: Zdjęć nie widzę.
U siebie też ich nie widzę. Coś nam się Fotosik zbiesił. ;:222 Ciekawe na jak długo tym razem.... ;:218
Też dzisiaj pobuszowałam po marketach. Nic nie kupiłam ;:185 i poszłam na spacer tam, gdzie ludzi mało. ;:306
Pozdrawiam cieplutko. ;:167 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”