Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2
Mariuszu , widać jaką robotę zrobiłeś od zeszłego sezonu , za chwilę nie będzie ani odrobiny pustej przestrzeni bez roślin , wszystko pięknie się zagęszcza i kwitnie kolorami tęczy .Sezon zapowiada się pięknie , należą Ci się olbrzymie brawa za włożoną pracę

- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie 
Czas leci działka czas zabiera, na szczęście jest już woda, bo deszczu praktycznie jak nie było tak nie ma
kiepska wiosna u mnie pod tym względem. Najważniejsze, że roślinki jakoś dają radę
Pogoda się psuje, zrobiło się chłodno, a majówka się zbliża i mam nadzieję, że mimo to będzie można ją spędzać na działce.
Murarki murują, oby tak dalej. Zdrówko też jakby już wróciło do normy, więc można szaleć.
Aniu[anna1946], Aniu[anabuko1], Iwonko[iwona0042], Beatko[Bazyla], Iwonka[Iwonka1], Beatko[Beaby], Jadziu[JAKUCH], Marto[koziorozec] dziękuję bardzo za życzenia
ed04 drzewka kwitnące wyglądają pięknie, niestety przymrozki częściowo je zmroziły, no ale nic się na to nie poradzi.
Piotrek[buum] no widzisz ja mam zdatną, ale chyba bym wolał tak jak ty mieć i lać bez ograniczeń
Beatko[Bazyla] nowe nasadzenia wyglądają ładnie, więc chyba się przyjęły, mam nadzieję, że już żadnych przymrozków nie będzie, mógłby tylko porządnie deszcz zlać wszystko
Iwonka[Iwonka1] obawiałem się o tulipany, ale wszystkie ładnie zakwitły
Beatko[Beaby] tak zakwitły jak szalone, z czego jestem bardzo zadowolony
Marto[koziorozec] to prawda, jak wchodzę na ogród to serce i oczy się radują, choć teraz doskwiera trochę btak deszczu, ta piwonia duża to Coral Charm, ładnie się rozrosła to jej 2 kwitnienie będzie u mnie
Marysiu[Maska] te szczepienia to śliwy
cieszę się, że się przyjęły bo jeden patyczek nie wyglądał hihi, tulipanki już powoli przekwitają, a prąd to super sprawa
Alicjo[Alicja125] a u mnie deszczu brak, ehh zapowiadają i nici, oczywiście sprawdzalność pogody 90%... ciekawe gdzie...
Małgosiu[clem3] dokładnie też się boję, że będzie podobnie jak w zeszłym roku i susza nie odpuści
Elu[pela11] dziękuję za miłe słowa
fakt wszystko się zagęszcza nie wiem czy nie aż za bardzo 

Czas leci działka czas zabiera, na szczęście jest już woda, bo deszczu praktycznie jak nie było tak nie ma
Pogoda się psuje, zrobiło się chłodno, a majówka się zbliża i mam nadzieję, że mimo to będzie można ją spędzać na działce.
Murarki murują, oby tak dalej. Zdrówko też jakby już wróciło do normy, więc można szaleć.
Aniu[anna1946], Aniu[anabuko1], Iwonko[iwona0042], Beatko[Bazyla], Iwonka[Iwonka1], Beatko[Beaby], Jadziu[JAKUCH], Marto[koziorozec] dziękuję bardzo za życzenia
ed04 drzewka kwitnące wyglądają pięknie, niestety przymrozki częściowo je zmroziły, no ale nic się na to nie poradzi.
Piotrek[buum] no widzisz ja mam zdatną, ale chyba bym wolał tak jak ty mieć i lać bez ograniczeń
Beatko[Bazyla] nowe nasadzenia wyglądają ładnie, więc chyba się przyjęły, mam nadzieję, że już żadnych przymrozków nie będzie, mógłby tylko porządnie deszcz zlać wszystko
Iwonka[Iwonka1] obawiałem się o tulipany, ale wszystkie ładnie zakwitły
Beatko[Beaby] tak zakwitły jak szalone, z czego jestem bardzo zadowolony
Marto[koziorozec] to prawda, jak wchodzę na ogród to serce i oczy się radują, choć teraz doskwiera trochę btak deszczu, ta piwonia duża to Coral Charm, ładnie się rozrosła to jej 2 kwitnienie będzie u mnie
Marysiu[Maska] te szczepienia to śliwy
Alicjo[Alicja125] a u mnie deszczu brak, ehh zapowiadają i nici, oczywiście sprawdzalność pogody 90%... ciekawe gdzie...
Małgosiu[clem3] dokładnie też się boję, że będzie podobnie jak w zeszłym roku i susza nie odpuści
Elu[pela11] dziękuję za miłe słowa

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Mariuszu
Fajniusi domek dla owadow.I już zadomowiony.
Tulipanki i iryski ladne.
Spróbuj im i roślinkom robić zdjęcia z boku (z przysiadu nawet ) , nie z góry.
Będą się o bardziej prezentowały
sorki za tą uwagę..
Pozdrawiam
Fajniusi domek dla owadow.I już zadomowiony.
Tulipanki i iryski ladne.
Spróbuj im i roślinkom robić zdjęcia z boku (z przysiadu nawet ) , nie z góry.
Będą się o bardziej prezentowały
sorki za tą uwagę..
Pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariusz, oglądam, podglądam, ale z czasem krucho, to nie zostawiam śladu. Ale czuwam
Podziwiam szczepienie, czy zrazowanie? Nie znam się na tym, ale podziwiam, bo jak dla mnie to wielka sztuka
Dzieje się u Ciebie, oj dzieje
Podziwiam szczepienie, czy zrazowanie? Nie znam się na tym, ale podziwiam, bo jak dla mnie to wielka sztuka
Dzieje się u Ciebie, oj dzieje
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
zwabiłeś mnie kwitnieniem irysków
Jak się nazywa ten ostatni
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mariusz, clematisy juz zapączkowane?
Ja nie pamiętam takiego kwietnia by te późniejsze powojniki miały tak duże już pąki.
Iryski śliczne.
Ja nie pamiętam takiego kwietnia by te późniejsze powojniki miały tak duże już pąki.
Iryski śliczne.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Mariusz z braku czasu rzadko piszę , nawet w swoim wątku
Ale kwitnące irysy mnie zachwyciły i muszę się odezwać.
Moje murarki też pracują za miło,a tak się bałam o populację gdy w ubiegłym sezonie przyłapałam sąsiadów na opryskach w południe.
Drzewa u mnie już przekwitły,tulipany też pomału wkracza okres na mniejszą ilość kwiatów bo wiosenne przekwitły a na letnie trzeba zaczekać.
Muszę pokombinować w nasadzeniach by tą lukę w kwitnieniach zapełnić.
Deszczowego tygodnia , trudno ze weekend długi, niech pada
Moje murarki też pracują za miło,a tak się bałam o populację gdy w ubiegłym sezonie przyłapałam sąsiadów na opryskach w południe.
Drzewa u mnie już przekwitły,tulipany też pomału wkracza okres na mniejszą ilość kwiatów bo wiosenne przekwitły a na letnie trzeba zaczekać.
Muszę pokombinować w nasadzeniach by tą lukę w kwitnieniach zapełnić.
Deszczowego tygodnia , trudno ze weekend długi, niech pada
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Mariuszu super tulipanowa obwódka a i iryski urodziwe .Niestety muszę pomyśleć gdzie moje przesadzić ,żeby cieszyły oko bo jakoś podupadły na zdrowiu, chyba zima dała im do wiwatu .
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Mariuszu u mnie się sprawdziło zimno i leje od soboty tak ma być cały długi weekend w dodatku zapowiadają przygruntowe przymrozki , ale oby się to nie sprawdziło. Życzę miłego odpoczynku na działeczce bo masz tam pięknie i kolorowo. Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Potwierdzam u nas też sakramenckie zimno, ale nie dziwota w górach śnieżyca a one od nas na rzut beretem.
Też obawiam się przymrozków, bo pomidory już posadzone, co prawda w szklarni ale i tak ryzyko zbyt wielkie i trzeba dodatkowo nakryć flizeliną i zapalić kilka zniczy.Begonie z namiotu wrócą do altanki, tak samo jak tunbergia i trzeba będzie w piecyku napalić.
Piękna ta tulipanowa rzeka, mieni się różnymi kolorami
iryski takie malownicze, ubiorek jak ślubny bukiet
i zapracowane murarki.

Też obawiam się przymrozków, bo pomidory już posadzone, co prawda w szklarni ale i tak ryzyko zbyt wielkie i trzeba dodatkowo nakryć flizeliną i zapalić kilka zniczy.Begonie z namiotu wrócą do altanki, tak samo jak tunbergia i trzeba będzie w piecyku napalić.
Piękna ta tulipanowa rzeka, mieni się różnymi kolorami
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja tak jak Alania, zostałam zwabiona iryskami
Uwielbiam je, a widzę, że masz kilka fajnych odmian
U mnie też zaczynają już kwitnienie, tylko cały czas nie mam czasu na zdjęcia
Uwielbiam je, a widzę, że masz kilka fajnych odmian
U mnie też zaczynają już kwitnienie, tylko cały czas nie mam czasu na zdjęcia
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Mariuszu Gorzów nie jest strasznie daleko od Szczecina i deszczu u Ciebie brak
, u nas co dzień trochę podlewa w nocy, a w dzień słonko grzeje choć wiatr zimny się zrobił
, piękniutkie iryski masz, też jestem nimi zachwycona,k moje sztuk trzy też zaczynają kwitnienie, zresztą po deszczu wszystko pięknie ruszyło, rosliny cieszą się z deszczu, ja też, bo z wężem nie muszę biegać, pozdrawiam 
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Takie maluszki z tych irysków, a tak ślicznie kwitną
Murarki się uwijają, aż miło popatrzeć. Bardzo lubię je obserwować, to takie milusińskie pszczółki. Moje już też zapracowane, ale mam wrażenie, że nie wszystkie się wygryzły z kokonów. Jakoś ich mniej niż w tamtym roku, a kokonów było przecież mnóstwo. Co prawda jak byłam ostatnio na działce, to było zimno i pochmurno, a one wtedy mniej chętnie wylatują.
Miłego weekendu majowego
Murarki się uwijają, aż miło popatrzeć. Bardzo lubię je obserwować, to takie milusińskie pszczółki. Moje już też zapracowane, ale mam wrażenie, że nie wszystkie się wygryzły z kokonów. Jakoś ich mniej niż w tamtym roku, a kokonów było przecież mnóstwo. Co prawda jak byłam ostatnio na działce, to było zimno i pochmurno, a one wtedy mniej chętnie wylatują.
Miłego weekendu majowego
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Hej, prześliczne te Twoje kwiatuchy, a i murarki cudowne. Te iryski przeurocze. Ja mam tylko jednego nasadzonego na jesieni, bo robiąc korektę chciejstw przez nieuwagę go nie usunęłam i aż się zdziwiłam widząc kłącze w dostawie. Ciekawe, czy zakwitnie
Nie było mnie tydzień, a po deszczu wszystko ruszyło jak szalone, w tym chwasty oczywiście też niestety.
Życzę udanej majówki z pogodą według potrzeb.

Nie było mnie tydzień, a po deszczu wszystko ruszyło jak szalone, w tym chwasty oczywiście też niestety.
Życzę udanej majówki z pogodą według potrzeb.
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Witajcie,
miło mi, że spodobały Wam się moje iryski, jest ich coraz więcej, więc pochwalę się jeszcze kilkoma a później postaram się odpowiedzieć wszystkim
Trochę deszczyku popadało przedwczoraj, ale w sumie śladu już nie ma na działce
no ale zawsze to coś, wszystko ładnie ruszyło. Życzę wszystkim udanej majówki!

miło mi, że spodobały Wam się moje iryski, jest ich coraz więcej, więc pochwalę się jeszcze kilkoma a później postaram się odpowiedzieć wszystkim
Trochę deszczyku popadało przedwczoraj, ale w sumie śladu już nie ma na działce