Ewo dokładnie tak, bardzo fajnie jest realizować swoje marzenia. Powoli ale ważne, że do przodu bo pieniądze niestety nie rosną na drzewach . Darmowa robocizna też jest na wagę złota a poza tym czuję satysfakcję, że własnymi rękami zmieniamy swoje otoczenie . Brzózki będę miała zaraz za płotem więc trochę cienia dadzą . Niestety nie dało się podzielić działki tak aby te brzózki były po naszej stronie

. Mam nadzieję, że sąsiadka ich nie zetnie . Pozdrawiam

.
Rozchodniki zwiastują jesień.
Basiu u mnie też już po upałach chociaż nadal gorąco . Dzisiaj mam 25 stopni w cieniu

. Marzyłam o tym momencie kiedy ten ugór stanie się naszą własnością

.
Uwielbiam hortensje

.
Marysiu dziękuję

. Szkic na pewno się pojawi

. Muszę mieć tylko trochę spokoju i pomierzyć mniej więcej odległości żeby to miało ręce i nogi . Tak na prawdę wiele rzeczy wyjdzie wiosną bo wtedy planujemy prace ziemne z koparką w roli głównej. Prawdopodobnie trzeba będzie zamówić też co najmniej wywrotkę ziemi żeby wyrównać teren. Chcemy jakoś mądrze wyrównać ten teren bo są tam pewne różnice poziomów

. Jak już uporamy się z tym tematem to potem trzeba będzie zająć się utwardzeniem podjazdu i chodnika a dopiero potem zacznę zakładać rabaty

. Nie mam pojęcia co powinnaś zrobić ze swoją lawendą , trudno tak obcinać tylko przekwitłe kwiaty . Spóźnione podziękowania Ci posyłam i pozdrawiam

.
Beatko szybko jak szybko, ponad rok czekaliśmy na to by działka była formalnie nasza

. W każdym razie już po wszystkim i jestem bardzo szczęśliwa

. Dziękuję i pozdrawiam

.
Moniko bardzo dziękuję

. Ja też nie mogę się tego doczekać chociaż wiem, że to nie nastąpi szybko

. Pozdrawiam

.
Alu dziękuję

. Zimą na pewno będzie czas żeby trochę pomyśleć i poplanować. W tym roku nie będziemy nic konkretnego robili na nowej części działki ale mam nadzieję, że zdrowie dopisze i wiosną ruszymy do pracy . Nie myślałam jeszcze konkretnie gdzie powstaną rabaty ale wymyśliłam gdzie będzie warzywnik, miejsce zabaw dla dzieci, wjazd itd. Na pewno plany rabat urodzą się w międzyczasie

. Dziękuję i wzajemnie

.
Za pasem drzew jest jeszcze kilka metrów do drogi. W wolnej chwili zrobię zdjęcia od strony drogi z uwzględnieniem gdzie jest nasz dom .
Pozdrawiam i udanego świętowania życzę

.