Kolejny sezon w ROD... cd.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kolejny sezon w ROD... cd.

Post »

;:333 Maryniu, że mogłaś oddać się w całości swoim ulubionym zajęciom. ;:138 ;:138
Fantastyczne zdjęcia nam przywiozłaś, ;:63 które pokazują, że działeczka kwitnie Ci w najlepsze. ;:215
U mnie już nieco więcej szarzyzny, ;:108 ponieważ część działki już przygotowana do zimy. ;:303 Jeśli pogoda dopisze, w ciągu dwóch-trzech dni rozpracuję resztę i już tylko relaksacyjnie będę swoje hektary odwiedzała. :tan
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu witaj!
Co to jest na tym pierwszym zdjęciu. Takie niebieskie? ? Piękne wygląda to zbliżenie. ;:63 Ale jakoś nie rozpoznaje roślinki. :oops:
Dużo jeszcze pięknych kwitnien i kolorowo i ciebie.
Tak bardzo chciałoby się aby jeszcze było tak długo I pięknej jesieni. :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

I u mnie dziś ;:3 zaświeciło. Udało mi się trochę popracować w ogrodzie. Nieco przeróbek powstało a przy okazji wolne miejsca na zachcianki roślinne.
Zdjęć także troszkę natworzyłam, trzeba korzystać z ładnej pogody i owadzich gości w ogrodzie. ;:173
Takiej samej ;:3 pogody życzę ci na jutro i na pozostałe dni...Obyśmy mogły jeszcze popracować...
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Maryniu, życzę wielu dni takiej pogody. Pięknie jest. Ja co prawda w pracy a popołudniami i wieczorami muszę jeszcze w domu popracować, ale ta pogoda i tak mnie bardzo cieszy. Żałuję, że na działce nie mogę pracować teraz akurat. No, coż...bywa

Zdjęcia bardzo miło i przyjemnie mi oglądać. Jest czym się cieszyć :)
Barbulę widzialam po raz pierwszy w pobliskim sklepie ogrodniczym, nazwa zwróciła moją uwagę i zastanawiałam się czy kupić. W końcu poczytałam, że mogą być problemy z zimowaniem i nie kupiłam. No i nagle zaczęłam ją zauważać na FO :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Lucynko, Aniu,Olu,Izo, dziękuję za miłe wizyty ;:4

Pogoda sprzyjająca pracom ogrodowym więc pracujemy jak mrówki...Posadziłam 3/4 ilości cebul, dzisiaj pewnie reszta ,choć i czymś innym wypadało by się zająć.. A czasu mam niewiele w ciągu dnia ...ale są i inne priorytety osobiste więc trzeba pogodzić i to i owo i tamto...

Miłego dnia!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Maryniu, u Ciebie berberys już taaaaaaaaaaaaaaki dojrzały? ;:oj W sumie, to już październik za drzwiami.... jakoś nie dopuszczam tego do siebie, że to już taaaaaaka jesień ;:131
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie już po pierwszym przymrozku... pierwsze szyb skrobanie... słyszałam wczesnym rankiem... o 6,30 na I p.tylko 3*
Roboty działkowe popchnięte do przodu jak wszędzie zapewne ...małymi kroczkami coraz bliżej zimowego przestoju! ;:222

No jesień Basiu, jesień... ;:108

wczorajszy słoneczny dzień zachęcał wyjątkowo do pstrykania.. cennego działkowego dnia nie omieszkałam i temu zajęciu poświęcić ...

Póki się daje jako nie samą orką na roli żyję także na bieżąco bawię się fotografowaniem a że chętnych ;:204 do oglądania nie brakuje jeszcze takie tam fotki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
hosty... pewnie już ostatnie zdjęcie w letniej krasie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
miskant ML pewnie znów nie zdąży zakwitnąć..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

U Ciebie jeszcze lato, hosty nietknięte 'jesienią' i pełno słońca ;:138 . no, może jedna, ale jej nie widziałam ;:306 .
U nas przymrozku nie było, ale zimnawo i owszem ;:108 . Dobrze się pracuje przy takiej pogodzie, a i posiedzieć chwilę można ;:173 .
Biały zawilec cudny; mój zmarzł i sama nie wiem, czy bawić się z pogodą gdzieś co 2 lata ;:224 .
Miłej pracy i nowych, słonecznych zdjęć ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoja ketmia, Maryniu, jeszcze cała przystrojona kwiatami, ;:63 a moja już tylko na samym szczycie. ;:7
W ogóle bardzo jeszcze kolorowo u Ciebie ;:138 i wcale nie widać tego przymrozku, o którym napisałaś. ;:185

Dobrej słonecznej pogody życzę do dalszych działkowych poczynań. No i zdrówka. ;:196
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przymrozek? :wit Juz? O rany!

Trawy pięknie się prezentują. Cudowne są. Zawsze lubiłam wszelkie łąki podmokłe z kępami trawy. Od dziecka :) Maryniu, czy Ty masz brzózkę u siebie?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pulpa222 ;:196 Aniu musimy oswajać się i z takimi widokami ale i w takich tkniętych jesienią można dopatrzeć się uroku...Jesień też jest piękna! :)
Wczorajszy poranny przymrozek nie zostawił śladu na roślinach... Ostatnie dni są cudne oby jak najdłużej!
Jeszcze przynajmniej 3 dni aura się nie zmieni...A potem :?: ;:131
Dzięki za odwiedziny!

Obrazek

plocczanka ketmia moja jeszcze kwitnie bo późno zaczęła.. ;:173 Kiedy Ty już pokazywałaś zdjęcia kwitnącej ,u mnie jeszcze nie było ani słychu ani widu...
Śladu przymrozku jeszcze na działkach nie było widać...Tylko krople rosy jak poranne słoneczko dogrzało.
Życzonka odwzajemniam na dzisiejszy dzień! ;:196

Obrazek

lemonka Izo ...taki mamy klimat! :) Skoro lubiłaś trawy to zapewne i w Twoim ogródku ich nie zabraknie!
Najwytrwalsi twardziele nie wytrwali i trawiasto wokół się zrobiło! Trawy opanowały ogrody i zdjęcia forumowe... ;:108
Brzózkę oczywiście mam ...Brzoza brodawkowata , płacząca 'Youngii' i bardzo polecam!
dziękuję za odwiedziny! ;:196

Obrazek

Przed nami piękny dzień ... niech każdy wykorzysta go po swojemu,tak jak lubi lub tak... jak musi! Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Witaj, śliczne zdjęcie z werbeną ;:63 . Mnie nie lubi, bo się nie wysiewa, a tyle jej kiedyś posadziłam.
Fakt, od rana słoneczko, ale też tylko 3*C ;:174 . Miłego ogrodwania ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja poranna porcja zdjęć :) Bardzo lubię tak zaczynać dzień :)

Jednak dobrze wypatrzyłam brzózkę. A czy nie ma problemu z roślinami pod nią rosnącymi? Gdzieś czytałam, że pod brzozą nic nie rośnie bo ona wysusza glebę mocno.

Ja spędzam weekend tak jak muszę, nie tak jakbym chciała. Na działkę nie pójdę :(

Tobie życzę miłego działkowania i pięknych zdjęć :)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Znowu porobiły mi się zaległości w Twoim wątku :oops: Jak zawsze piękne ujęcia, a teraz stojące niżej słońce dodatkowo im sprzyja ;:63 Dobrze też słyszeć że prace idą nieźle, oby wszystkie cebulowe pięknie zakwitły wiosną ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu sodówa nie musi uderzać, ale trzeba znać swoją wartość. ;:108 Jakoś nie umiem obejrzeć tylko obrazków, jak napisane to czytam, choć głowa nie ta, więc czasem zapominam. ;:173 Pewnie dlatego stale mam zaległości. :roll: Każdemu jakoś tych cebul się corocznie nazbiera. ;:306 Ciepłego poniedziałku, słońce zapowiadają. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”