Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Czuję się wywołana do odpowiedzi :wink:
U mnie cały czas jeszcze dużo pracy w ogrodzie, jeszcze sadzę to co miałam w doniczkach i resztka cebul została do posadzenia. A pogoda niestety nie sprzyja, cały czas coś siąpi i odechciewa się wychodzić na dwór. Kupiłam siodło dla kucyka i zaczynam ujeżdżać, no może nie ja będę na nim siedzieć bo koń by się załamał ale jak przygotuje to córka wsiądzie. Dużo pracy z lekcjami córki i gonienie syna do odrobienia lekcji, zajęcia dodatkowe też zajmują dużo czasu no i niestety jeżdżenie z córką po lekarzach a to już większy problem nie na forum.

Elu ja już nie mogę doczekać się wiosny bo jestem ciekawa jak to wszystko będzie wyglądać :wink:

Krysiu ja na razie sadzę to co zdobędę z roślin a czas na plany i komponowanie tego w logiczną całość będzie w następnych latach. Cebule prosto do gruntu koszyki się nie sprawdzają, za dużo z nimi zachodu i szybko pękają. A płytki prowadzą do schowka pod schodami który powstał w tym roku i zapełniam go doniczkami. Hosty dla Ciebie posadziłam i wiosną jak już ruszy wegetacja to się umówimy ;:168

Zuziu dali część wykopałam ale zostało jeszcze kilka które pięknie kwitną i pewnie na dniach je wykopię. U mnie w biedronce masa cebul jeszcze ja czosnki kupiłam w lidlu, może coś jeszcze dokupię jak skończę sadzić i będę mieć miejsce. A ortopedo stwierdził, że tak już musi być oszczędzać kolano i dopiero jak się mocno pogorszy to wtedy będzie czas na poważniejsze leczenie.

Littleboy pomysłów sporo można znaleźć jak się przejdzie po forumowych ogrodach.

Alu robi się bardzo dużo :wink:

To takie małe zestawienie moich dali:
Obrazek

A teraz troszkę widoczków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

;:63 Aniu , piękne masz dalie. Śliczna ta chryzantemka, muszę sobie sprawić kilka w przyszłym roku. Tak to niestety jest , zaczyna się rok szkolny,to czasu coraz mniej. Ja mam jeszcze przygotowania do komunii, to ciągle jest dzień za krótki.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

;:304 Dwa razy mi się to samo wkleiło
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aniu. Pojawiasz się i znikasz. ;:108
Teraz wiem,że jesteś bardzo zajęta.Sadzenia nie ma końca. Ja z cebulowymi w tym roku nie szaleje.Dobrze,że nie kupowałam,bo nie byłoby kiedy powsadzać. Dali masz sporo a przy nich też sporo pracy. ;:108 Rabatki się zapełniają . Ja też jestem ciekawa wiosną efektu.
Zyczę dużo ;:3
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..ładne chryzantemy , dalie pewnie już wykopałaś ;:224 ..także w tym roku nawsadzałam się cebulowych. Teraz tylko trzymać kciuki oby nam podziemni się nimi nie częstowali. ;:oj Bardzo ładnie wyszła ci rabatka przy furtce, taka fikuśna..podobają mi się takie. ;:128
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Iwciu niestety doba jest za krótka :wink: ja teraz jeszcze z córką jezdze po lekarzach aby potwierdzić diagnozę a potem zacznnie się terapia i jezdzenia będzie jeszcze więcej bo mam dwa miejsca i do kazdego w jedną stronę 60km. Plus jest taki ze będę często w Toruniu więc będę często robić kwiatowe zakupy. A tak ogólnie to bardzo mocno wpadłam w chryzantemy więc wiosną będę na pewno kupować inne odmiany bo wspaniale ozdabiają ogród jesienią.

Alu szaleństwa u mnie nie ma końca bo jeszcze kupiłam w sklepie internetowym przecenione cebule razem z piwoniami więc się modle by nie było mrozu bo będę miała sporo do posadzenie jak paczka przyjdzie :wink:

Zuziu cały czas coś się dzieje jeszcze nie zapadam w sen zimowy i cały czas coś kombinuje w ogrodzie. A najbardziej cieszy mnie deklaracja męza o dalszym planie obsadzania ogrodu w przyszłym roku.

A teraz trochę późno jesiennych widoczków :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Cześć Aniu :wit
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :) Oby był jeszcze lepszy niż ubiegły a pogoda łaskawa dla nas i naszych roślinek :D

Przepiękne masz dalie !!!
Ogólnie widzę sporo zmian. Nie nudzisz się i nie leniuchujesz :D
Pozdrawiam ;:304
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj w nowym roku 2018 chciałam Ci złożyć spełnienia marzeń i realizacji planów, dużo zdrówka, pięknej pogody.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Kochani żeby nie było, że nic u mnie się nie dzieje :wink: bo dzieje się i to sporo :!:
Powiększamy stado naszych kucyków :wink: mamy w tej chwili 4 dziewczyny i chłopaka, ale planujemy (a właściwie to już jutro jedziemy :wink: )następne dziewczyny. Tu same dziewczyny
Obrazek

Obrazek

A tu chłopak w czerwonym kantarku i dziewczyny
Obrazek

Zdjęcia z początku grudnia ale widać to co trzeba.
Nasiona powoli zaczynam kupować, jeszcze bardzo dużo mi brakuje, a tu już praktycznie lada moment trzeba będzie siać. No i powoli zaczynam się rozglądać za nowymi bylinkami, mam już plany na robienie nowych rabat. W końcu kupiliśmy sobie ciągnik!! Więc będzie dużo prościej bo nie trzeba będzie sąsiada prosić.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu widzę zmiany i inwestycje :) Kucyk ma swój harem hehe ;:306 udanych zakupów życzę i czekamy na zdjęcia wiosennych rabat z niecierpliwością.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Mariusz inwestycji sporo, aż się boję, że zabraknie na kwiaty :oops: A na tą wiosnę i kwiaty to wszyscy czekamy z utęsknieniem. Najbardziej jestem ciekawa czy będą się zgadzać odmianowo jesienne zakupy.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..to zaszalałaś inaczej, tym razem kucykowo. ;:oj . Dzieci będą mieć radochę, sama bym się na takim kucyku przejechała. :;230 . Co do kwiatków, jesienne zamówienie zapewnione... na pozostałe w razie braku kaski wystarczą te co są. ;:128 . Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Cześć Aniu.
Piękne kucyki :) Stadko się rozrasta poprzez zakupy a za jakiś czas w inny sposób :) jak panowie się postarają dobrze :;230
Przy dużym gospodarstwie ciągnik to podstawa, na pewno szybko się spłaci i dużo ułatwi przy pracach. Oby tak dalej Aniu!!! Trzymam kciuki by kasy na wszystko starczyło !!! :uszy :uszy :uszy
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
krasna101
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 gru 2011, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu bardzo ciekawy Twój post ponieważ przedstawiłaś całą historię powstawania rabatek i nasadzeń na Twojej działce ;:108 Widać jak dużo pracy wykonałaś aby działka piękniała . ;:180 Mężowi brawa za zbudowanie pięknej dziękuję i pergoli ;:138 Podziwiam Twoje kolekcje poszczególnych gatunków roślin, irysów, floksów , piwonii...itd.. ;:108
Na pewno będę śledzić dalsze zmiany u Ciebie gdyż jestem pewna ,że nowych roślinek będzie przybywać :D
pozdrawiam Bożena
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Zuziu córka szczęśliwa bo ma kucyki do jazdy tylko za każdym razem problem którego ma wybrać :wink: a dziś doszły kolejne dziewczyny więc będzie miała jeszcze więcej kłopotów na której jeździć. Zuziu mam w planie robić dwie spore rabaty, skalniak no i jeszcze jak czasu starczy to będziemy robić wiatę i wokłół niej trzeba będzie obsadzić. Już zaczęłam odkładać na zakupy bo lubię nowe odmiany dokładać do moich kolekcji więc pewnie dam radę :wink:

Piotrek maluchy już są w drodze bo dwie klaczki kupiliśmy źrebne, pozostałe pewnie już są pokryte bo ogierek bardzo nimi się interesuje :lol: no i mamy jeszcze w planie trzy dziewczyny dokupić jak znajdę odpowiednie. Z ciągnikiem długo zwlekaliśmy bo zawsze były inne wydatki a my mamy niecałe 4ha więc nie był pilnie potrzebny, a znaleźliśmy w dobrej cenie "60" więc będzie dużo lżej uprawiać warzywnik.

Bożenko witam Cię w moim skromnym wątku :wit Dopiero tworzę nasz ogród więc pracy mam na kilka lat zapewnione. A byliny są moim oczkiem w głowie i gromadzenie kolekcji jest bardzo uzależniające :wink: Zawsze zapraszam w odwiedziny.

Dziś przywieźliśmy dwie kolejne kucykowe dziewczyny jutro zrobię im jakieś zdjęcia :wink: Zrobiłam też obchód kwiatków bo śnieg już stopniał, cebule wychodzą w expresowym tempie, chryzantemki pięknie przezimowały i bardzo się rozrosły więc będzie co rozsadzać. Aż się chciało oglądać, pewnie jutro pójdę już trochę pogrzebać w ziemi.
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”