Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Martuś masz bajecznie kolorowo. ;:333
Nie dziwię się żeś zapracowana, tyle teraz w ogrodzie się dzieje.
Ale efekt jest boski, nic tylko korzystać z tego piękna i nacieszyć się nim do woli.
Niedługo już dnia zacznie ubywać, uwierzysz ?.....jak ten czas szybko leci. ;:224
Super wygląda ta szałwia siedmiogrodzka, ślimaki jej nie atakuja ?
Moją zwykła szałwię ledwo dałam rady obronić przed ślimakami, ale i tak marniutka.
Grażyna.
kogro-linki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich ,słoneczko nam mocno przyświeca,dzisiaj cisza,ale wczoraj wiało ,więc woda wyparowuje i codziennie trzeba podlewać ,sporo czasu mi to zajmuje ,bo ogród duży i jeszcze pomidorki są w tym roku.,więc zamiast leżeć w ogrodzie zasuwam z wężem .

Mariolko,te azalie to w najstarszej części ogrodu rosną ,więc już duże ,ale małych też mam sporo w innych miejscach ,mam nadzieję ,że katalpy w tym roku też pięknie zakwitną ,co roku są cudowne z kwiatami,jak azalie wchodzą jedna w drugą też pięknie wyglądają jak wnikną w siebie kwiatami,pozdrawiam :wit

Ewciu,irysów chciałabym mieć więcej i nawet mam ,ale nie wszystkie jeszcze zakwitły,są młode ,ta róża bez kolców ma swoją historię z Sherlockiem Holmes ,moje katalpy może mają 8 lat,nie bardzo pamiętam,bodziszków mam sporo różnych ,mogę Ci dać,azalie musza mieć kwaśną ziemię i nic im więcej nie potrzeba ,tylko rosną ,zasil swoją nawozem do azalii ,miło mi ,że wstępujesz do mojego ogrodu na spacerki,pozdrawiam ;:168

Tereniu,te azalie mają już sporo lat inne są małe .bo młode margaretki też uwielbiam ,chociaż zarosły mi całą rabatę ,to dopiero po przekwitnięciu część wyrzucę ,pozdrawiam i dużo zdrówka i siły na nowej działeczce życzę ;:196

Tereniu tenciu,zawsze zasiadaj w ogrodzie miejsca dużo ,więc nachodzić się można ,ale i odpocząć ,pozdrawiam ;:168

Grażynko,ciesze się z mojego ogrodu ,ale tyle miejsc nie dorobionych ,a tak bym chciała mieć perfekcyjnie ,ale to niemożliwe ,bo życie to nie tylko ogród,tak czas leci ogromnie ,przecież zaraz będzie jesień ,ale żyjmy chwilą ,tą różową szałwię siedmigrodzką ślimaki nie zjadły ale białą wmłóciły ,no i musiałam ją ratować ,żeby się ostała i jest ,ma dwa pędy kwiatowe ,ale żyje i zaczyna przyrastać ,pozdrawiam ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam w sumie 17 sztuk azalii, najstarsze mają jakieś 7 lat, najmłodsze trzy dokupiłam tej wiosny. Ciągle mi ich mało, zwłaszcza jak kwitną. Potem jest mi mało piwonii, bo przecież są tak cudowne jak kwitną i tak pięknie pachną( mam w sumie 12 szt), ale za każdym razem gdy zaczynają swój pokaz, chciałabym ich mieć więcej, więcej...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto zrobię wszystko, abyśmy się spotkały na początku lipca, sprawdzę jutro kalendarz i się dogadamy.
Azalie piękne ;:215 szkoda, że ich czas kwitnienia powoli się kończy.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam do kwitnącego i pachnącego ogrodu ,do moich kolorowych zakątków i krętych ścieżek .

White Cap
Obrazek

Ursyn Niemcewicz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jeszcze kwitnie wilczomlecz Gryffitha
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coral Gold
Obrazek

Obrazek

dzwonek skupiony
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coral Charm
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czosnek Krzysztofa
Obrazek

Obrazek

Fansy Nansy
Obrazek

Obrazek

Nippon Parade
Obrazek

Duchesse De Nemours
Obrazek

Obrazek

Obrazek

janowiec
Obrazek

Baptysja
Obrazek

piwonia Carolina Mun i czosnek Globemaster
Obrazek

Honey Gold
Obrazek

Bowl of Beauty
Obrazek

bylinowa fuksja ,posadzona w tym roku na wiosnę
Obrazek

Bowl of Beauty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ostrogowiec i Red Charm
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto ;:oj ;:oj ;:oj wow no przepięknie ile piwonii, a z tymi czosnkami prezentują się super ;:333 przepiękne kwitnienia jak zawsze jest co podziwiać u Ciebie :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny pokaz piwoniowy Martusiu ;:196 do podziwiania i zachwytów! :D Twój ogród tętni kolorami ...;:138 ;:138 ;:138
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Martuś wspaniałe widoki z rana, z wielką przyjemnością w przerwie pakowania obejrzałam. Ostatnie miesiące mnie nie było bo zastępowałam koleżankę w pracy, która była w szpitalu. Jest już poprawa i wróciła do pracy a ja wyjeżdżam na wekend na Wyspę Kwiatów Mainau nad Jezioro Bodeńskie - 44ha roślin... tylko 1100km autokarem. Obiecuje relację i teraz po powrocie już częściej będę bywać na FO. Miłego wekendu ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Pospacerowałam sobie Twoimi krętymi ścieżkami, raj dla duszy i oczu ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś jaka śliczna ta kocimiętka, nie wzięłam ostatnio od Ciebie ale już się piszę, bo moje wszystkie wylewają się na zewnątrz a ta rośnie do góry. Bardzo mi się podoba szpaler złocieni różnokolorowych ;:63
Ja dzisiaj rano podlewałam i po powrocie trochę pokropiło, ale nie wiele może 10 min to kropla w morzu! Udało mi się już odrobić zaległe spotkania domowe, ale ciągle sadzę plewię i nie wiem kiedy zdążę zorganizować spotkanie? może dopiero w pierwszych dniach lipca ;:162 Życzę miłego piątku, deszczu w nocy i buziaki posyłam ;:196 ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marto, Twoim roślinkom też nic nie można zarzucić. Pięknie rosną i kwitną. Piwonii też masz dużo, moje w większości niezidentyfikowane, choć kupowałam je z karteczkami. Umiem tylko nazwać Red Charm.
Ale powoli nadrabiam zaległości w nazywaniu roślin. Przynajmniej staram się nazywać jak trzeba nowo sadzone roślinki...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martunia perfekcja to dla nas zabójstwo.
Nie da się jedną osobą i dwoma rękami mieć perfekcyjnego ogrodu, w dodatku tak dużego.
Więc nie szalej i nie przejmuj się niedoskonałościami , drobnymi zresztą tu i ówdzie, bo wtedy ogród zamiast dawać radość i przyjemność stanie się udręką.
Życie jest zbyt krótkie, żeby marnować je wyłącznie na pielenie chwastów i kopanie grządek. ;:168
Daj sobie luz, podejdż do tego żartobliwie i korzystaj z tak pięknego ogrodu, niech on będzie dla Ciebie a nie na odwrót. ;:196 ;:167
Piwonie masz cudowne a na White Cap nie mogę się napatrzeć. ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marcia spróbuję ratować tą moją azalię :) Jak zawsze prześliczne widoki , ależ musi pachnieć u ciebie... moje piwonie niestety już skończyły swoje kwitnienie ;:173 , a co do bodziszków to chętnie bo mam takie miejsce pod starymi iglakami tam rosną hosty ale jest tez sporo wolnego miejsca więc bodziszkom byłoby chyba nieźle ... mam póki co żałobnego :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Wczoraj mi się większość zdjęć nie chciała otwierać, dziś wszystko ok, jestem zauroczona piwoniami cudowności ;:215 nie wiedziałabym, która wybrać jako tą naj....
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Martusiu przybiegłam za piwoniami i naparstnicami które uwielbiam. Jak pięknie jest u Ciebie:):) to miejsce ze stolikiem i krzesłami w zacienionym miejscu......pomarzyć można jak to musi cudnie wyglądać:) Bardzo lubię Twój ogród:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”