Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Marysiu u mnie nad ranem był mróz, wszystko białe, zaraz idę na obchód...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko tak liczę że któraś jabłonka będzie kosztelą, a jakby była ta to chyba oszalałabym w radości :tan Niech będzie choć jedna w tych co mam tylko inne się ociągają w rozwoju :D Kochamy takie dzieciątka ...prawda?

Kasiu może chociaż nie duży, trzymam kciuki ;:215
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, śliczne te Twoje maleństwa! Nie dziwię się, że drżysz o nie...
Też mam nadzieję, że to chłody szybko pójdą w niepamięć, bo już znudzona jestem tą pogodą, w sobotę wyjęłam botki, połowa kwietnia... ;:223
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu co ja czytam - chorowałaś ? ale dobrze że już jest lepiej ;:196 Za dużo pracowałaś bez wzgledu na pogodę i Cię rozłożyło .
Wiosnę masz piękną w szaliczku ;:63 ;:63
U mnie wczoraj o dziewiątej już było zero na termometrze a potem coraz mniej i mniej i to na pierwszym piętrze , rano przywitał mnie śnieg , boję się jechać na działkę bo nie wiem co tam zastanę . Część moich kwiatków już wywiozłam na działkę to pewnie zmarzły .
Trzymam kciuki za Twoje szczepienia ;:333
Pozdrawiam i dużo zdrówka , słoneczka i samych miłych dni ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

O, Marysiu, szczepienie drzew to już prawdziwe mistrzostwo, gratuluję i życzę abyś szybko zbierała owoce ;:63 Wspominasz magnolie kiedyś rosnące. Ja też takie miałam kiedy chodziłam do sredniej szkoły. Chodziłyśmy i oglądały w Parku Szczytnickim we Wrocławiu, to były piękności , jeszcze pewnie poniemieckie :wink: Teraz magnolie sa wszędzie ale i tak uważam ,ze to najpiękniej kwitnące drzewo.
U nas też dzisiaj na zmianę deszcz i słońce a temp. w nocy w granicy 0, -1, ale szkód mi nie zrobiły . A w Wojsławicach spotkał nas grad ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tak jak Karola pisze, to mistrzostwo ;:215 , oby było jak piszesz Marysiu, kochamy, kochamy takie dzieciatka jak nic ;:215 ;:215 ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryś! ;:196
U mnie też już praktycznie po świętach, a ze pogoda niesympatyczna, to i nastrój jakiś przygaszony. ;:223
Zdaje się, że wszyscy mamy ten sam problem: lęk o roślinki narażone ma mróz. ;:202 Nic jednak na to nie poradzimy.
Byłam dzisiaj na działce i opatuliłam młodziutkie sieweczki, jednak tak naprawdę to należałoby opatulić połowę roślin na działce.
Trudno. Co Bozia da, to będzie. ;:108
A koszteli nie lubię. ;:185 ;:185 Mimo to życzę Ci, by ta zabierająca się do kwitnienia jabłoneczka własnego chowu okazała się właśnie kosztelą, ;:63 skoro te jabłuszka tak Ci smakują. :D
Nie choruj tylko, ;:185 dbaj o siebie, bo przecież kiedyś ta prawdziwa wiosna zaszczyci nas swoją obecnością. ;:333
Ciepłego i słonecznego tygodnia życzę. ;:167 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dzisiaj pogoda jakoś wytrzymała bez śniegu i deszczu ,ale jutro ma być deszczowo,a ja mam tyle do zrobienia w ogrodzie i czas mi robić sadzonki na wystawę ,może nas to brzydactwo ominie ,ślicznie zakwitnie jabłonka szczepiona przez Ciebie,możesz być dumna,wiosenne ujęcie ogrodu fajnie wyszło,pozdrawiam jeszcze świątecznie ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu..zaszczepić takie dziecko toż to nie lada wyczyn.. ;:oj . Wiele rzeczy próbowałam ale za szczepienie się nigdy nie brałam z góry zakładając że nie umie. ;:224 . Fajnie że czujesz się już lepiej. ;:168 . Ja nie wytrzymałam i dziś między jednym deszczem a drugim na działkę pojechałam. Na szczęście roślinki skulone ale nie zmarznięte. ;:128
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Marysiu ,trochę mnie nie było a tu i się rozchorowałaś i wyleczyłaś ;:215 ,przeczytałam o Twojej sławojce i aż musiałam zobaczyć co to takiego :;230 i okazuje się ,że to samo będę miała u siebie.Martwię się ,bo zapowiadają przymrozki i szkoda mi roślinek ,no ale wszystkiego nie okryje ,może nie będzie tak zle .Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę ;:196
jagusia111

Post »

U nas czereśnie, morele, brzoskwinie i jabłonie już praktycznie pozamiatało :( .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu nie pójdą ;:185 do końca kwietnia widzę kiepską pogodę, co dzień cieplejszy to następny w nocy 0 ;:oj Marnie z zapylaniem nawet jakby przymrozek nie ściął kwiatów to nie ma kto pracować. Na tej małej to może pokiziam pędzelkiem :;230 Kiedyś widziałam taki film z ChinObrazek

Tereniu coś ten rok kiepsko się zaczął i z pogoda i ze zdrowiem, na pewno jakby zrobiło się ciepło a ja mogłabym się zmęczyć aż do bólu to ani kataru ani niczego innego nie złapałabym ;:124
I mnie rano przywitał śnieg co mi bardzo popsuło humor :wink: i perspektyw na nic lepszego nie widzę, a najbliższe noce i ranki będą decydujące.
Tereniu dziękuję pewnie życzenia dot. pogody się nie spełnią, ale chociaż niech nam nic nie zmarznie, Tobie również dużo zdrowia Obrazek Obrazek

Karolino lubię próbować różnych rzeczy więc i to mnie wciągnęło, ale nie powtórzyłam następnych szczepień bo musiałabym ogrodzić kawałek terenu, sadzić w polu to można same podkładki niech sobie sarny gryzą Obrazek
Właśnie widziałam na FB zmarznięte kwiaty ogromnych magnolii, ale nie pytałam w jakim rejonie.
Taki marznący deszcz i u mnie co chwilę padał ;:222

Iwonko zabawię się w pszczółkę, a jak trzeba będzie to w tym roku mogę nawet okryć jak kwiatki się rozwinął a będzie mróz :D

Lucynko Witaj!
Ja jedynie okrywam to co w tunelu... reszty nie mam szans okryć, a najbardziej mi żal róż, bo przy -5 (co prawda piszą odczuwalna) może być nieciekawie. Już po zimie cięte to gruntu ;:oj puszczają pierwsze kły.
Masz rację co ma być to będzie. Akurat jak już pisałam wyżej coś rok mi nie sprzyja, ale liczę na ogród że mnie odciągnie od takich tam!
Nie ma szans na ciepło więc niech chociaż przymrozek szkód nie uczyni, ale dziękuję za życzenia Obrazek Trzymaj się cieplutko ;:4

Martusiu ewidentnie masz ogród w cieplejszym miejscu, ja pewnie jestem wyżej (ponad 400 npm) i nawiedzają mnie deszcze marznące, śnieg a w najlepszym razie deszcz :uszy Widziałam po twoich roślinach kwitnie świdośliwa i bez prawie, prawie a u mnie w bzie ledwo da się wypatrzyć kwiaty :shock: Liczę na jabłonkę jaka by nie była będzie otoczona odpowiednia opieką :D Pozdrawiam i buziaki posyłam Obrazek

Zuziu u mnie tez skulone wszystko ...i ja też Obrazek Szczepienie na podkładce to nic trudnego początkowo na 10 udało się 7, niestety w dalszych poczynaniach straciłam np. dlatego bo pasek do szczepienia myślałam że jak specjalny to pęknie, a on się wżarł w pieniek i drzewko padło ;:222 Zostało 6 drzewek w różnej kondycji, reszta widać, że inna jakby późniejsza bo dopiero startuje :D Uważaj na siebie, bo widzisz jak łatwo nabyć katar czy inne draństwo Obrazek

Tereniu i ja się martwię razem z większością osób na FO, dobrze że chociaż większego ocieplenie nie było, to jednak część roślin nie zaszalała. Sławojka w ogrodzie rzecz niezbędna, szczególnie jak się ma 500 m długości szaliczka Obrazek Dziękuję i Tobie życzę zdrówka i łaskawej przyrodyObrazek

Aguś może późniejsze będą ;:4 bardzo to przykre, ale z żywiołem i przyroda nie wygramy :wink:

Dobranoc!
jagusia111

Post »

Maryś nic z tego. Wszystko wytłukło.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30