Moje Arboretum cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.7

Post »

Miriam Jaśmin N. właśnie nadaje sie na takie murki ,górki , bo ładnie spada i okrywa. Ja takiego murka nie mam , chociaż też mam ziemiankę , ale ta górka jest b. sucha, nasłoneczniona, chyba by tam nie rósł . A Ty swojego przytnij ,to sie rozkrzewi i ładnie pokryje a i w końcu na pewno zakwitnie :) Ja podwiązuję do drzew, przetykam w oczka siatki :) A wiosenkę to juyz mam na calego :)

-- 16 mar 2017, o 10:09 --

Krysiu ja też tak robię, jak cośrośnie to ok, jak nie , tzn ,że mu coś nie podpowiada i daję spokój :) szkoda roślinek. Chociaż Jaśmin N. jest łatwy w uprawie , szkoda , bo teraz ślicznie kwitnie właśnie :)

-- 16 mar 2017, o 10:12 --

Marysiu róz kupuję jak głupia, co jestem w markecie ;:306 i wtykam wszędzie , ale one teraz po 5-8 zł :) A wisieńka w tej chwili jest w doniczce i na noc zabieram . A jak już wsadzę to myślę ,że ona tak wcześnie nie zakwitnie, tam zakwitła bo na pewno była w jakimś pomieszczeniu. Zobaczymy na przyszły rok, teraz jest urocza :) będę trzymała taką malutką :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karolinko mało brakowało , bym Cie zgubila .
Zakupy imponujące bedziesz miała co robić .
Wiosna śliczna ;:333
Gizelka cały czas robi na mnie wrażenie może jesienią sobie zakupię bo teraz co innego mam na głowie .
Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu dzięki za odwiedziny, wiosna u mnie na calego :) ;:3
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj był piękny dzień wiec skończyliśmy wycinkę drzew u sąsiada , co rosły kolumną przy ogrodzeniu. Nie dość ,ze zagrazały domom, bo przy wietrze kładły się prawie na dachy, to jeszcze mam słońce. A co dziwne, mam też w domu słońce, zapomnialam jak to jest :!: świerki były ogromniaste , gęsto rosły i zagrazały . Sąsiad łaskawie się zgodził, ale tam nie mieszka to ma w nosie i musieliśmy sami to zrobić . Ale jakie mam piękne słońce--zobaczcie :)

Obrazek

Po prawej ich dom , po lewaj nasz a wzdłuż były świerki , takie jak ten co został jeden przy furtce u nich. A ja mam teraz z tej strony jasność :)

Obrazek

Obrazek

Ich domu nie było widać a moje roślinki miały wieczny cień. Ten świerk ptxy wejściu też został podcięty, normalnie to połowa była u nas .
Ale dopiero teraz widzę, jakie moje drzewa są rachityczne-cienkie , wyciągnięte, po prostu rachityczne :? Jak przekwitną to wszystkie skrócę .
A tak u mnie kwitnie dzisiaj :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko Babel ma nowa piłkę ?? :D
Piękna wiosna i dużo już Ci kwitnie ale u Ciebie cieplej .
Szybciutko uporaliście się z tymi świerkami ;:63 i stała się jasność , od razu roślinki będą inne , ładniejsze .
U mnie zimno , nie dało się pracować na działce .
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu u nas było słoneczko , ale taki zimny wiatr,że brr, ale cięłam krzewy a Stasiu skończył z tymi swierkami. Ale się cieszę ,że ich już nie ma. Mam całą stronę jasną ;:63
Bąbel oczywiście ma nową piłkę , tam są takie gumy , za które on łapie i nosi, chociaż jest cieżka , duża-on je uwielbia ;:215 Słonecznych dni życzę . Gram z komputerem w warcaby bo w sobotę mam dogrywkę , szło mi nieźle to muszę się jeszcze podszkolić ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

No właśnie tak coś jasno ;:oj
Stasiu zuch! spisał się, jak zawsze ;:63
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni jutro powinna być przesyłka dla Jasia :) Pocztą niestety nie da się wysłać wiele , ale zawsze coś :wink:
A pojaśniało u mnie niesamowicie, patrzę w okno i patrzę i ciągle się dziwię :) a jakie słoneczko mam w domu ;:3 , no naprawdę niebo a ziemia :) strasznie sie cieszę , moje drzewka też , teraz czas je odżywić i wyrwać z zapasci :)
Moje Arboretum
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Karolinko ty mnie o zawał serca nie przyprawiaj tą różą :D A do tego taka cudna wiosna i w ogrodzie i w doniczkach... Bąbel sprawdza, czy nikt niczego nie ukradł? :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Karolino u mnie w okolicy właśnie takie świerki idą pod piłę Ludzie sadzili bez głowy, bo takie śliczne i zapomnieli że urosną jak w lesie wielkie drzewa. I teraz jedną rżną, a drudzy robią gwałt! :;230 Mój sąsiad na 14 m szer działce posadził sosny jedną przyciął i od razu jaśniej, ale reszta metr od ogrodzenia robi cień wręcz jak w ciemnym lesie. Nie wspomnę już o kasztanie metr od siatki, który najpierw choruje a potem zrzuca mi liście i orzechów od groma ;:223 Masz ogromny ogród to rób sobie park, a nie na takiej powierzchni!
Tobie rośliny odżyją zobaczysz!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ja też jestem przeciwna wycince drzew, kiedy to dotyczy lasków czy skwerów. Ale mój sąsiad podobnie jak Twój , posadził 10 świerków metr od siatki. Świerki urosły do niebotycznych rozmiarów i maiłam ścianę zieleni, mrok, wilgoć. A on się wyprowadził i tyle. Świerki tak się rozrosły dałem też, że nie można było na podwórko wjechać samochodem , tylko pieszo , bo podwórko wąskie ma i małe. Wcale sie nie zgadzali na wycinkę . Ale ostatnio napisałam do Gminy i do jego wiadomości. Napisałam o zagrożeniu jak drzewa runą na dachy. Przyszedł i był zdziwiony że tak strasznie urosły . Wtedy dopiero sie zgodził bo się boi o własny dom. A ja już się podjęłam , oby tylko się zgodził . No i wreszcie mam jasno. Zapomniałam już jak to jest . A drzewka na pewno odhoduję :) Kiedyś spojrzałam w okno i widziałam tylko zieleń. Teraz widzę niebo, drogę , następnego sąsiada nawet :) jest super :)

-- 17 mar 2017, o 18:16 --

Małgosiu Bąbel sprawdza co tu jest dla niego ;:306 co można pogryź, poszarpać :;230
Ano u mnie wiosna na całego a jeszcze jak teraz jasno to tym bardziej wszystko będzie kwitło :) :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Karola cieszysz się ze słoneczka więc i ja się cieszę, że udało się je załatwić na stałe, no jeśli tylko świecić będzie, a nową piłkę Bąbla i ja zauważyłam i tak sie zastanawiałam jak on ją nosi, no ale wytłumaczyłaś już, już wiem ;:215
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Karola, te przebiśniegi w przyszłym roku chyba stworzą kształt serducha ;:215
Kiedy siejesz cynie do gruntu?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Karolinko, na pewno przejrzało u Ciebie na posesji. Czasami tak jest, że sadzimy drzewo i nagle okazuje się, że ma złą lokalizację i z małego badylka wyrósł wielki potwór.
Również tak jak Ty, jestem przeciwniczką bezmyślnego wycinania drzew, jednak tam gdzie zagrażają zabudowaniom, ludziom powinno się usuwać. Ale to co niektórzy robią (np. w Łebie), to już barbarzyństwo :evil:
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu niektórzy wykorzystali ustawę o wycince drzew dla pozyskania gruntów pod budowy ) deweloperzy) itp i wycinali masowo piękne , zdrowe drzewa w miastach, skwerach , laskach ---to już masakra --chyba nie po to była ta ustawa , tylko dla takich sytuacji jak moja , gdzie drzewa kładły się na dachy w czasie wichury . Ech , tak to jest jak się ustawy robi bez przemyślenia :? Ja i tak dostałabym pozwolenie z Gminy , bo było uzasadnienie. U mnie był problem z właściocielem , który tam nie mieszka i8 miał to w nosie, Ale jak zobaczył ,że drzewa zniszczą mu dom , to się zgodzi :) A ja odetchnęłam i mam jasność--to cudowne uczucie po latach mroku :) :tan

-- 19 mar 2017, o 10:14 --

Bea moje przebiśniegi zagęszczają się ładnie i to fajnie wygląda --może i będzie serducho ;:167 ;:306 Beatko , ja cynie sieję do gruntu kiedy już wychodzę na dobre do ogrodu i zaczynam sieć marchew, pietruchę, sałatę, rzodkiew..., wtedy od razu , za jednym zamachem sieję wszystkie kwiaty do gruntu :) Nigdy Cynie mi nie zmarzły ani nic. Szybko wychodzą i ładnie rosną . Są gęste, dorodne i ładnie to wygląda :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”