Zieleń u Nezki;)
Zgodnie z zaleceniami Przema, cykas dostał nową doniczke i jest troszke lepiej traktowany. Mam nadzieję, że całkiem nie padnie. Czas pokaże

No i oczywiście nie odbyłoby się bez ratowania. Przynisłam z pracy strasznie zabiedzone anturium, przesadziłam, już myślałam, że nic nie będzie, a tu zaczyna wypuszczać malutki listeczek

I tu mam prośbę o pomoc. W pracy mam dracenę i chamedorę, ale nie przedtawiają się one dobrze. Po prostu nie zawsze jest czas, żeby koło nich chodzić
. Dracena ma bardzo brzydkie liście, mam nadzieję, że to tylko z przesuszenia, i chamedora to samo
.

No i oczywiście nie odbyłoby się bez ratowania. Przynisłam z pracy strasznie zabiedzone anturium, przesadziłam, już myślałam, że nic nie będzie, a tu zaczyna wypuszczać malutki listeczek

I tu mam prośbę o pomoc. W pracy mam dracenę i chamedorę, ale nie przedtawiają się one dobrze. Po prostu nie zawsze jest czas, żeby koło nich chodzić

- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Praca to chyba nie najlepsze miejsce dla młodej palemki
Moją codziennie spryskuję, a Przemo powie też, że "rośnie w nieprawidłowej doniczce". Pewnie powietrze jest za suche. Choć nie jest z nimi tak żle 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Postaram się doradzić, dracena wygląda jakby nie miała czubka czy został ścięty? jeśli tak reszta nadaje sie na cięcie odmładzające co do palmy do przesadzenia w palmową doniczkę i postaw ją bliżej światła wyciąga się strasznie bo ma za ciemno tam gdzie stoi, powietrze masz zdecydowanie za suche bo widać to po liściach, dobrze by było dać keramzytu w podstawki.