Mój jest ten kawałek...ogródka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój jest ten kawałek...ogródka

Post »

Danusiu , wspaniałe zakupy, ależ będzie hortensjowo i pięknie. ;:128 . U mnie w okolicy już nie widzę bukietówek, jedynie ogrodowe. Wysyłkowo zbyt drogo. :wink: Tak się składa że Pinky Winky i Vanille Fraise mam :heja . Ja mało sama ukorzeniam ale tą Pinky o dziwo udało się, podglądałam żyje. ;:oj To mnie zmobilizowało do tego stopnia że już bym chciała ukorzeniać następne. ;:306 Na wiosnę pójdę twoim przykładem co się złamie itd do ziemi. Teraz tylko zdobywać patyczki. :;230 Ciemierniki to także moje oczko w głowie, biały już ma pączki. ;:173
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

I ja Tobie kochana na jutro słonka życzę.
A co to jest na ostatnim zdjęciu?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p
Od: 30 mar 2015, o 17:17

Post »

Dorotko z tym słonkiem to chyba musimy jednak do lata poczekać.
A na ostatnim zdjęciu jest Rhododendron President Roosevelt.

Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

To ja już go kocham za jego liście.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny ten RH, zarówno kwiaty jak i liście. ;:180 . Gdzie ty Danusiu takie perełki kupujesz. :?:
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Witam,zajefajna kaskada ;:333 działeczka bardzo zadbana,a że właściciele są wędkarzami to będę tu wpadał :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj, Danusiu.
Zajrzałam ot, tak z ciekawości i zostałam. ;:65 ;:65 Już od pierwszego postu. ;:65 ;:65
Miałam podobną sytuację po zakupieniu działki i też duuużo pracy musieliśmy z M włożyć, by doprowadzić ją do używalności.
Podziwiam pracę włożoną przez Ciebie i M, bo działeczka wygląda tak pięknie, jakby była urządzana przez co najmniej dwa lata. ;:63
Kaskada nad oczkiem bardzo pomysłowa. ;:215
Urzekła mnie też estetyka całości i naprawdę duża ilość nagromadzonych w tak krótkim czasie ślicznych roślinek. ;:63 ;:63 ;:63
Będę zaglądała, bo już widzę, że będzie co podziwiać. :tan
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p

Post »

Ano pogoda okropna.Mimo to zaglądam na działke , wystarczy kilka dni w domu i zaczynam za nią tęsknić.

Dorotko rododendron na żywo wygląda jeszcze piękniej .Ciekawe jak sobie poradzi zimą.

Zuzia ja mam fizia na punkcie roślin.Kilka dni temu po hortensję Great Star jechałam 148km w jedną stronę ,kupiłam 4 szt ,1 dla siebie i jedną dla koleżanki i jeszcze dwie dla innej koleżanki.Ta ,która chciała 2szt z powodów tylko sobie znanych zrezygnowała z zakupu i zostały mi 3szt.Może dwie uda mi sie sprzedać a jak nie to posadzę wszystkie3.

Mariusz my z M wedkujemy tylko podczas urlopu ,tylko wtedy mamy czas.Ale wtedy wędkujemy tak na poważnie :)

Lucynko przyznam się szczerze ,że i ja podglądam Ciebie.Od dzisiaj to już właściwie nie będzie podglądanie tylko oficjalne wizyty.

Szukam teraz kaliny December Dwarf
A tak wygląda owa kalina

Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu..pocieszyłaś mnie, to ja mam tylko umiarkowanego fizia ;:306 . Po kwiatka 148km bym nie jechała, ale kto wie może z czasem i mnie to najdzie. :;230 . Hortensję spróbuj dać ogłoszenie na forum, może chętny się znajdzie. ;:173 . Kalina bardzo ładna, niech cię znów nie poniesie ileś km po nią. ;:oj . Pozdrawiam. ;:128
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Danusiu,ja też tak na poważnie wędkuję :wink: Rybki poniżej 20 kg z dzikiej wody mnie już nie interesują :D Starzeję się chyba bo przez niby nie moją działkę wędkarstwo coraz bardziej ogranicza się tylko do zawodów .Może kiedyś nad wodą się spotkamy i wymienimy się doświadczeniami nie tylko wędkarskimi :wink:
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p

Post »

Witajcie kochani.
Dziś spędziłam miłe chwile na działce.
Moja "działkowa " koleżanka,którą od 3 lat podgladam i ,która wiele mnie nauczyła i wciąż uczy ,obdarowała mnie dziś trzema dyniami .
Pierwsza mała...miała być na próbę,ponieważ był to mój pierwszy raz z wyciananiem dyni.Nie mogąc się doczekać wydłubałam ją już na działce.Oto co wyszło :)

Obrazek

Obrazek

Kolejne dwie "oprawiłam " w domu i tak oto powstała rodzinka .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, śliczna jest ta kalina December Dwarf. ;:215
Niestety, nie mam jej, więc nie mogę Ci zaproponować.
Dyniowa 'rodzinka' całkiem, całkiem. ;:63 Jednak ja się w ten sposób nie bawię. ;:131 Mam inne pomysły na spożytkowanie tego warzywa. ;:108
Ciepełka życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu....udała ci się dyniowa rodzinka, ja nigdy jeszcze nie wycinałam. ;:128 . Dzieciaki lubią taką zabawę, ja ;:185 . Nie nasza tradycja. ;:306
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witaj Danusiu.. :wit ..wspaniale zaczynacie tworzyć swoje małe królestwo.. ;:138 widzę że hortensje masz piękne..kaskada minie urzekła brawo dla M.. ;:138 zawsze chciałam mieć w ogrodzie..ale ciągle odwlekam decyzję..w zamian postawiłam fontannę..ale to nie to samo..bardzo dużo pracy włożyliście ale efekt wspaniały.. ;:333 i zaczynasz od pięknych roślin jak widzę..ja zaczynałam od :babcinych :.. ;:7 powoli zmieniając z biegiem czasu kształty i nasadzenia i ciągle coś zmieniam..ale ten okres kiedy zakłada się rabaty i roślinki są młode..jest piękny...każda cieszy..a wiosna to dopiero radość..jak wszystko zaczyna i patrzysz ..szukasz co z ziemi wychodzi.. ;:333 spełniaj swoje marzenia..i pokazuj poczynania...bo robicie to bardzo pięknie i gustownie.. ;:108
Awatar użytkownika
zlotko73
100p
100p

Post »

Witajcie w ten paskudny ,deszczowy dzień :(

Mariusz może kiedyś spotkamy się na rybach ...tematów nam wtedy nie zabraknie.Jak ryby nie będą brały to będziemy dyskutować o ogrodach :P

Lucynko ja pewnie w przyszłym roku też spożytkuję swoje dyńki w inny sposób ,te dostałam z przeznaczeniem na potworki :)

Zuzia ja też nie poddałam się tej tradycji . Uważam ,że mamy tyle swoich pięknych świąt . Ale nie ukrywam,że robiłam to pierwszy raz i frajdę miałam ogromną.

Reniu witam Cię w moich skromnych progach . To prawda ,że czekam na wiosnę z ogromną nadzieją ,że to co posadziłam wyjdzie i zakwitnie a nie wydziabię tego z chwastami :) W tym roku jak zaczęłam pielić to razem z jeżówkami purpurowymi ,które miały już piękne małe listki.Zapomniałam ,że je gdzieś tam wysiałam i poszły.....na kompost :)

Do mojej listy "chciejstw" dopisałam Dereń Kousa w odmianie chińskiej
A wygląda on tak

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich i oby do wiosny :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”