Moje roślinki domowe - WioLinKa

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p
Od: 26 kwie 2007, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemo dzięki za korekte moich fotek :D Kari podzielę się chętnie hipkiem, przeglądnę tylko Twoje kwiatuszki i na pewno coś wpadnie mi w oko :wink:
Awatar użytkownika
anu-la
200p
200p
Od: 19 cze 2007, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne i dorodne te Twoje kwiaty, tylko podziwiać, a hipcie też zaczynaja mi się podobać chyba się uśmiechnę do teściowej :D

Pozdrawiam

Anu-La
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WioLinKa pisze: Kari podzielę się chętnie hipkiem, przeglądnę tylko Twoje kwiatuszki i na pewno coś wpadnie mi w oko :wink:
Dziękuje Ci serdecznie :D Ja tu próbuję reanimować alokazję, jak sie uda - to jedna też już jest Twoja, bo chyba wspominałaś o niej w roślinnych marzeniach :)
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiolinko,a z której części Małopolski jesteś?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

Kari trzymam kciuki za udaną reanimację gdyż zależy mi na pacjencie :wink: A na jak długo przewidziana jest rechabilitacja :?:
Reposit-09

Post »

Ostatni liść odpadł tydzień temu, Mama planowała nawet eksmisję kwiatka - bo straciła do niego cierpliwość. Wtedy ja sie wzięłam do roboty :D Wyczytałam, że roślinka miała zbyt suche powietrze i było jej za chłodno, więc teraz bulwa (bez liści) siedzi na ciepłym parapecie pod folią. W zeszłych latach odbijała, więc i w tym roku na pewno się uda.

Nie wiem tylko, co z małymi bulwkami.... Same odpadły od tej głównej, ale nie mam gwarancji, że są już dolne do puszczania listków... Myślę, że w ciągu najbliższych 2-3 tygodni sprawa się wyjaśni :D
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

Kari czekam cierpliwie na wyjaśnienie :D A oderwane bulwki można dołożyć do ziemi zawsze coś puszczą :wink:
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

Dostałam dziś znów listki fiłków :D Śliczne z jasnymi brzegami :D Wsadziłam je już do doniczki :D Niestety nie wiem od kogo te listki i komu mam podziękować... :?: Tajemniczy darczyńco odezwij się :wink:
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

A stempel na kopercie był może z Krakowa? :wink:
W jakim stanie doszły?
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

basga pisze:A stempel na kopercie był może z Krakowa? :wink:
W jakim stanie doszły?
Tak z Krakowa :D Doszły w idealnym stanie i już posadzone :D Śliczne listeczki tych fiołeczków, a jaki kolor :?: I ta dodatkowa roślinka jak się zwie :?: Ja też mam zrobić wysyłki tylko brak mi czasu a szczepki spokojnie czekają na wysyłke - gorzej z adresatami - pewnie się niecierpliwią :roll:

Serdecznie dziękuję za listeczki i pozdrawiam - Wiola :D
Awatar użytkownika
basga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2007, o 21:23

Post »

Kolory jakieś raczej ciemne-kupiłam przekwitłe a u mnie jeszcze nie kwitły.Niech się przyjmą i pięknie rosną.
Już nie pamiętam,co tam jeszcze za niespodziankę wsadziłam bo robiłam kilka wysyłek.
Lepiej z wysyłkami teraz poczekać z tydzień po świętach bo szkoda gadać,co się dzieje na pocztach.Szkoda naszych roślinek.
Reposit-09

Post »

WioLinKa pisze:Kari czekam cierpliwie na wyjaśnienie :D A oderwane bulwki można dołożyć do ziemi zawsze coś puszczą :wink:
Ni mniej ni więcej - tylko tak właśnie :D :D :D Bulwa już kiełkuje:

Obrazek

Prosiłaś też o żółtego hibiscusa, ale miałam tylko białego - zawinął się tej zimy :( Natomiast agawka marginata jest jeszcze chyba za młoda na dzieci ;) Nie ma odrostów.
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

kari już się cieszę na widok samego kiełka :D A hibiscus i agava nie są tak pilne , porostu wpadły mi w oko :D
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

Znalazłam w soich fotkach jeszcze jedno zdjątko :D Wprawdzie zamieściłam tego hipka już na fgorum ale to jest inne ujęcie :D
Obrazek
Awatar użytkownika
WioLinKa
200p
200p

Post »

bsga listeczki fiołka mają już potomstwo :D kari alokazja ma juz 2 dodatkowe listeczki i ma się dobrze :D A oto moje kolejne fotki Obrazek Obrazek Obrazek a to hibiscus Obrazek Obrazek Obrazek

ten hipek to właśnie moja Susan, która się nie wybarwiła całkowicie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”