Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Witaj. Też jestem zdania, że aparat to nie wszystko ;:108 Ważniejszy chyba fotografujący. Lilijka ładna, u mnie także zakwitła pierwsza.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Maryniu piękne zdjęcia :)
Jeśli nie byłoby to dla Ciebie problemem, to bardzo proszę o oznaczenie paproci podpisami. Coraz bardziej wciąga mnie temat tych roślin.
Pozdrawiam Hala
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U Ciebie, Maryniu, każdy zakątek ogrodu przepięknie wyeksponowany. ;:138 ;:138
Cieniste równie urokliwe. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu coś pięknego pokazujesz, te rośliny u Ciebie takie cudne ;:215 , lilie już kwitną, moje jeszcze w pąkach mocnych, ale one w większości dnia mają cień to pewnie jeszcze poczekam n kwitnienie ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Upał spowolnił i mnie , przynajmniej w moich wklejankach ale po wczorajszym pobycie działkowym przybyło nowych fotek więc ze świeżą energią zapodam. :) ..
Wczoraj jakoś tak mi się nie chciało / coraz częściej mi się nie chce .../
Postępujące zmęczenie materiału... i refleksje takie tam... ;:oj

Za wczorajszy mój marazm odpokutować :) wstępującym tu dzisiaj trzeba będzie bo fotek dużo ale róż na nich niewiele ... ale to zapowiadałam już wcześniej.. Wybór należy do Ciebie! ;:201

Aniu cieszy mnie , że lubisz oglądać moją foto-produkcję... Pstrykam bo lubię ..wielu z nas lubi , ilość wklejanych zdjęć bywa imponująca... Dają się zauważyć podwyższone foto-aspiracje ...

Było tutaj na FO kilka wątków ;:167 , gdzie wchodziłam i zapierało mi dech..ale jakoś przez lata wykruszyły się :( ...Bardzo mi ich brakuje bo chyba w nich odnalazłam u siebie zamiłowanie do fotografii... :?

Nie jest tak, żebym nie miała gdzie wchodzić z ciekawością i zainteresowaniem popatrzeć na ładne nie banalne zdjęcia....mam też takie swoje ulubione i dzisiaj ! :D Mówię o standardowych fotkach, gdzie fotografujący prezentuje swój styl i odrobinę siebie... ;:63

lemonka cieszą mnie Twoje słowa ;:196 Cieniste zakątki i paprocie to i moje ulubione .W tym roku ślimaków nie ma u mnie wiele...Były wiosenne przymrozki i chyba je wymroziło a ponadto gdzieś kiedyś słyszałam, że one się przemieszczają i co kilka lat zmieniają swoje rewiry...Przez ostatnie lata ich u mnie nie brakowało... Po deszczu jednak trochę ich się pokazuje ale to niewielkie ilości w stosunku do tego ile było od lat...

Justynko masz rację, aparat i.... jeszcze trochę choćby tzw..smykałki do niego , trochę kasy na akcesoria i można pstrykać ! Pierwsze chyba wszystkie żółte lilijki wystartowały a ja jakoś straciłam do nich ostatnio sympatię..ale i mnie się trafiły i to przypadkowo/pomyłka/.

Halinko jak już pisałam, nie kupuję paproci w ogrodniczych sklepach więc nazw nie znam a kupuję " na oko" Ale wejdź sobie choćby do sadzawki - tam cała plejada! Dziękuję za pochwałę zdjęć! ;:180

Lucynko od początku starałam się urządzać działkę nie standardowo ...sąsiedzi uprawiali tylko warzywka, krzewy i drzewka owocowe czasem jakieś jednoroczne kwiatuszki...A ja byliny sadziłam,którymi zaraziła i obdarowała mnie przyjaciółka właścicielka pięknego ogrodu.Małżonek ;:7 a później się chwalił ...jakie moja żona ma kwiaty na działce...a dzisiaj mnie straszy, że spychacz wynajmie ... bo wnet sobie nie poradzę... ;:131 Strachy na lachy póki co!

Iwonko coraz więcej kwitnień mamy , następne w kolejności właśnie lilie i liliowce zakwitną we wątkach..Piękny czas !

Na zachętę wdzięczna parapetowo-balkonowa różyczka z marketu
Obrazek
pierwsze tawułki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dała z siebie wszystko już przekwita... tej pani już dziękujemy... ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
the fairy
Obrazek

Obrazek

Obrazek
przymiotno
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pennisetum rubrum - kolejny sezon przezimowane u mnie! ;:7
Obrazek

i deserek owocowy...się państwo częstują... ;:89

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na trawienie. ..
;:306
Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu skosztowałam owocków , pyszne... ;:108
Herbatka z kopru przyda się , bo taka jakaś pełna jestem... ;:306 W sam raz trafiłaś.
Pięknie ci wszystko kwitnie a mąż ma rację, myśli o tobie, bo to ogrom roboty jest utrzymać ogród w pięknym stanie.
Ale żeby od razu spychaczem straszyć.... ;:134
A pomaga ci czasem?
Mój jak powiem to owszem , tak to wie że to moje królestwo...
Buziaczki zostawiam ;:168 . U ciebie też dziś taki gorąc?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu czy ta róża Alhymist to ma tak kilka kolorów w jednym?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Piękne masz róże, Maryniu ;:63 ;:63
A i głodna już z działeczki nie wrócisz. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu chłopisko trafiło mi się robotne na szczęście :D i wszystkie roboty wykonał sam na działce i w domu...Teraz zdrowie i siły nie te ale w miarę możliwości pracuje na działce...Od początku obrabiał działkę sam bo ja jakoś nie mogłam wykrzesać z siebie działkowego zapału... :oops: Dopiero po latach wkroczyłam ze swoimi roślinami ozdobnymi, zagospodarowując coraz większe działkowe obszary...

iwona0042 ona tak ma w miarę rozwoju niektóre kwiaty jakby różowieją nie jest jednolita w kolorze i to jest u niej fantastyczne! :D

Lucynko różami to ja nikogo nie zaskoczę...u nas większość róż ledwo zipie....Pnące sobie bardziej poradziły bo rabatowe regularnie obgryzają sarny..Jest w planie wymiana ogrodzenia działkowego jeszcze w tym roku to może i sarnę uda się wypędzić za ogrodzenie /jedna na stałe zamieszkuje na terenie ogrodu/ :twisted:

Dziękuję za odwiedziny ;:180 ciekawi mnie bardzo dlaczego codziennie znaczna większość - jeszcze w poprzednim wątku? ;:7

Upały nastały w kraju ...codziennie prognozy straszą burzami, na szczęście nas omijają bo skutki ich opłakane wiadomo ale deszcz by się przydał!
Szkoda czasu ;:145 na siedzenie w domu o tej porze roku ale w pewnym wieku tak jest bezpieczniej...dopiero w godzinach popołudniowych można korzystać z uroków lata..

wiciokrzew serotina
Obrazek

Obrazek

kalmia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
nachyłek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ślaz piżmowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,ależ się zagapiłam ,myślę ,że mi wybaczysz,nadrobiłam całe zaległości i przy porannej kawce,przeniosłam sie do Twojego tajemniczego ogrodu,zawsze bardzo mi się podoba ,no i sposób jego pokazywania to wielka sztuka ,i jeszcze więcej tajemniczości,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Moje gratulacje za pennisetum rubrum - mnie się nie udało :( .
Róża Rosarium Utersen jest ciągle piękna. Wiem, że jest silna, ale kiedyś mi zmarzła i już nie wróciłam do niej.
Paprocie i hosty masz coraz większe ;:oj . Ja powoli przerzucam się na mniejsze, ale to, co już rośnie pozostawiam. Będę się martwić - kiedyś :tan . Na tyle u mnie sucho, że paprocie nie szaleją, a hostom chyba przypasowało ;:224 .
Rozpanoszyły się za to jarzmianki i już mam plan, gdzie je przesadzę; mniej wody i będą 'szczuplejsze' ;:108 .
;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto ;:196 miło mi , że z dobrym słowem i do mnie przychodzisz! :D
Aniu ;:180 mnie się już 3 rok udało :heja ale zapewniam, że to nie takie trudne ! Hosty w ub. sezonie dzieliłam i już porosły wielkie krzaczory i już się boję,,,Ale i ukazały się w pełnej krasie , zwracają na siebie uwagę wyniosłym dostojeństwem i elegancją ... Najlepiej wyglądają wyeksponowane solo...Mam kilka i mniejszych odmian ale nowych już nie kupuję... Jakoś już mnie tak nie rajcują... nie gustuję w tych krzykliwych nowościach wolę nawet zieleńce ale o ciekawym pokroju i kształcie liści ...Kilkanaście wysadziłam na zewnątrz działki ale tam patelnia i przypalonych wiele...trzeba będzie je stamtąd zabrać do cienia ...Świeża robota... ;:oj

Różami Was nie olśnię... ale ogródek nie tylko różami cieszy a te u mnie kończą pierwsze kwitnienia niestety większość jeszcze nie rozwinęła pąków , ten rok dla nich jest nie tylko u mnie ;:222 ... przeżyjemy !
Ale i tak żadnymi hitami bym zaszpanować nie nie mogła jakoś nie odczuwam potrzeby postarania się o takowe ... sarnom smakują i takie mniej znane... ;:306

Zapraszam Gości na pokaz obrazków z mojego ogródka!Obrazek

Obrazek
hosty kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kokorycz
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Na jednym ze zdjęć jest kokorycz Canary Feather? zimujesz ją w gruncie?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu masz rację, ;:108 tak jak nie każdy może tańczyć w balecie, tak też niewielu może robić piękne fotografie. Tobie się to udaje znakomicie. ;:180 Róże mogę pooglądać w każdym ogrodzie, a u ciebie koper jest ładniejszy od niejednego kwiatka. ;:138
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu jak tam Twoje rośliny znoszą te upały. U mnie wszystko omdlałe Zaraz idę lać.Masz dużo cienia to pewnie im dobrze. ;:108 Pozdrawiam i życzę ochłodzenia. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”