wszystkie to niestety powtórne kwitnienia kaktusów już pokazywanych

- osobiście bardzo bym się cieszył z powtórnego kwitnienia roślin, które drugimi kwiatami dziękują za dotychczasową opiekę i "proszą" o podobną w następnym sezonieejacek pisze:/ ... / wszystkie to niestety powtórne kwitnienia kaktusów już pokazywanych
- super ujęcie "rodzica" z "dzieciaczkami", może do pełnego uroku, brakuje ujęcia od "czoła" - tak, żeby obiektyw skierowany był prostopadle na "maluszki". Te rośliny bardzo, bardzo mi są podobają, są
To prawda. W 'naturze' (czyli w doniczcesokolica pisze: Nie wiedziałam, że one wypuszczają tak chętnie odrosty. Super to wygląda.
Mammillaria guelzowiana może być codziennie pokazywanawszystkie to niestety powtórne kwitnienia kaktusów już pokazywanych
Tak, tak... żeby mieć kolejne "chwaściory"czarny pisze:Śliczniutkie pelecyforki. Na tyle śliczne, że może i ja się powinienem w ze dwie zaopatrzyć
Może w dosłownym znaczeniu to nie jadłem , ale jak wydłubywałem nasiona z ariaków to szpikulec do tego przeznaczony musiałem lekko językiem dotknąć by nasiona się przyklejały i by było łatwiej je wyciągnąć i miałem wrażenie słodkiego posmaku.peter86 pisze:Dają opór sił na wytworzenie nasion. W naturze liczy się przetrwanie gatunku i tu to doskonale widać. Nie zapylone kwitną ponownie. Jadłeś owoce ze swoich kaktusów??