Moje doniczkowce - Antooosia
-
- 50p
- Od: 4 sty 2008, o 21:00
- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anoli nie ma sprawy,difenbachię mam jakąś dziwną,bo co utnę i wsadzę,natychmiast się przyjmuje
.Mało tego,gdzieś tu wyczytałam,że rzadadkością jest,gdy kwitnie.To mój okaz ewidentnie jest dziwolągiem,bo kwitnie prawie non stop!I to bez kropli nawozu!Jak tylko znowu zakwitnie,zaraz się pochwalę.Nie,monstera to coś innego,choc wielu/e z nas myli te dwa rodzaje 

- Antooosia
- 1000p
- Od: 8 sty 2008, o 08:49
aha,zapomniałam o jeszcze dwóch moich zielonych mieszkańcach:

A to drugie,to odratowana jukka.Sąsiadka obcięła swojej kawałek i chciała ten "kawałek"wyrzucic.Ale ja-pazerna na kwiaty,zajęłam się bidulką.Pocięłam jeszcze na kilka kawałków(w dole doniczki),a jeden zostawiłam trochę dłuższy od pozostałych.Efekt-na zdjęciu.

A to drugie,to odratowana jukka.Sąsiadka obcięła swojej kawałek i chciała ten "kawałek"wyrzucic.Ale ja-pazerna na kwiaty,zajęłam się bidulką.Pocięłam jeszcze na kilka kawałków(w dole doniczki),a jeden zostawiłam trochę dłuższy od pozostałych.Efekt-na zdjęciu.
-
- 50p
- Od: 4 sty 2008, o 21:00
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Antooosiu
Właśnie skończyłam oglądać twoje roślinki i nie mogę wyjść z podziwu
Cudowne okazy. Duże wrażenie zrobiła na mnie szeflera - ależ ona ogromna i dracena - wygląda jakby miała pióropusze.
Jukka też bardzo ładna. Tak jak napisała anoli, wygląda jak palma kokosowa.
Roślinki bardzo cię kochają, to widać. Co ty z nimi robisz, że osiągają takie rozmiary. U mnie rzadko która taka urośnie, gdyż prędzej ja ją ukatrupię
Właśnie skończyłam oglądać twoje roślinki i nie mogę wyjść z podziwu

Jukka też bardzo ładna. Tak jak napisała anoli, wygląda jak palma kokosowa.
Roślinki bardzo cię kochają, to widać. Co ty z nimi robisz, że osiągają takie rozmiary. U mnie rzadko która taka urośnie, gdyż prędzej ja ją ukatrupię