Jadziu, możliwe że będzie trzymała się dobrze, ale ja niezbyt lubię wielkokwiatowe... słabo kwitną bo po jednej różyczce na pędzie...
wolę rabatowe.. no i widzę już następną pomyłkę... kurde no... co jest ?...

wygląda na to że nie będę miała Kurfürstin Sophie i Minervy...
a jak się okaże że jeszcze jakaś będzie pomyłką, to chyba oszaleję...
Jolu, przez płotek przewiesza się moja ulubienica... jedna z wielu ma się rozumieć... matko, tylko jak ona się zwie ???

.. jeny... co za skleroza...
aaa... już wiem... to Crocus Rose...
Madziu, w pąku wygląda dosyć ładnie, ale jak rozkwitnie to już mi się mniej podoba... widać środek... nieciekawy...
ta dziewczyna na płotku jest kremowo-brzoskwiniowa... w słońcu robi się prawie biała, a jesienne kwitnienie jest najlepsze.. wtedy ma ten mocny brzoskwiniowy kolor...
Witam
Paulinko... miło że wpadłaś...
Aniu, jakie tam z katalogu... zwyczajne...
Z tej firmy już drugi raz mam pomyłką... dwa lata temu zamiast Lavender, dostałam też jakąś wielkokwiatową, ale przy jesiennym zamówieniu w zeszłym roku, pomyłka została naprawiona... ale teraz już widzę że będzie więcej niezgodnych róż... będę reklamować na pewno...
Grażynko, też mi się podoba... musiałam coś wymyślić, bo niektóre róże się kładą i musiały mieć oparcie... wiązanie nie wchodziło w grę...
Do Ewci też się kiedyś przymierzałam, ale nie miała róż które chciałam.. muszę zerknąć do jej oferty...
Olu... dzięki...
Wiolu, to miałaś szczęście... no cóż.. zareklamuję i zobaczymy... zdjęcia będę robić, ale gorsze jest przesadzanie róż... znowu będą dwa lata do tyłu....
O... a skoro jesteśmy przy przesadzaniu, to mam pytanie... za 100 punktów...
Ilu letnie róże można przesadzić bez większych szkód ?.... tak się zastanawiam, bo chyba źle posadziłam Lagunę i Giardinę...
otóż rosną przy kratkach, takich załamanych i na Lagunę od rana świeci słońce, gdy tymczasem Giardina jest lekko ocieniona... dopiero po południu Laguna ma cień od drzew sąsiadki.. no i mam pytanie... zamienić je miejscami, bo wiem że Laguna lepiej lubi cień, czy zostawić... Giardina da radę w takim trochę ocienionym miejscu ?... dodam że rosną tam już 3 sezon... wieczorem pokaże zdjęcie jak to wygląda....