Moje zielone hobby
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2015, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone hobby
Dziękuję Iwonko i Madziu za odwiedziny i opinie niedługo nowa porcja zdjęć 

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z przyjemnością oglądam u Ciebie fiołeczki
Ja do nich niestety ręki nie mam.
Czekam na kolejną porcję fotek

Ja do nich niestety ręki nie mam.
Czekam na kolejną porcję fotek

Pozdrawiam i zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
U mnie też nie ma ani jednego fiołka, tak jakoś wyszło, za to u Ciebie jest co oglądać.

-
Dziękuję bardzo za odwiedziny i miłe komentarze
Justynko oj cieszą takie widoki tym bardziej, gdy roślinki pochodzą od Ciebie
Renatko miło, że znów u mnie zagościłaś fiołek rzeczywiście ładny a dziś będzie kolejny
Ewo ja również z przyjemnością zaglądam do Ciebie. Ja też kiedyś nie miałam reki do fiołków nawet nie potrafiłam ich ukorzenić. Dziś za to przędziorek zabiera mi mimo prewencji kolejne okazy wiosną, ale to nic może później pojawią się w przyszłości ciekawsze
Grażynko zapraszam częściej. Każdy ma swoje ulubione kwiaty a u mnie kolekcja ciągle się zmienia a szczególnie dynamicznie od kiedy jestem na forum
Przepraszam, że długo nie pisałam, ale już się poprawiam
Dziś przewaga bieli
Na początek fiołek Ślubny bukiet urzekającym białym, dużym i falbaniastym kwiatem

Kolejny debiut śnieżnobiała Bianka ze skrętników

I jeszcze raz Wawel w pełnym rozkwicie czarujący bukietem kwiatów

Justynko oj cieszą takie widoki tym bardziej, gdy roślinki pochodzą od Ciebie

Renatko miło, że znów u mnie zagościłaś fiołek rzeczywiście ładny a dziś będzie kolejny

Ewo ja również z przyjemnością zaglądam do Ciebie. Ja też kiedyś nie miałam reki do fiołków nawet nie potrafiłam ich ukorzenić. Dziś za to przędziorek zabiera mi mimo prewencji kolejne okazy wiosną, ale to nic może później pojawią się w przyszłości ciekawsze

Grażynko zapraszam częściej. Każdy ma swoje ulubione kwiaty a u mnie kolekcja ciągle się zmienia a szczególnie dynamicznie od kiedy jestem na forum

Przepraszam, że długo nie pisałam, ale już się poprawiam

Na początek fiołek Ślubny bukiet urzekającym białym, dużym i falbaniastym kwiatem

Kolejny debiut śnieżnobiała Bianka ze skrętników

I jeszcze raz Wawel w pełnym rozkwicie czarujący bukietem kwiatów

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
No i znowu jestem - podziwiam fiołka i skrętnika 

Niech dalej tak wspaniale kwitną 

- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
A mnie się tak fiołek Ślubny bukiet podobał a tak nie chciał u mnie być,a u Ciebie śliczny .Uwaga zakochuję się w skrętniku Bianka 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
Serdecznie dziękuję za życzenia i miłe słowa. Lubię jak mnie odwiedzacie. Renatko dziękuję dziś znów mam nowego skrętnika w rozkwicie. Ciekawe czy Ci przypadnie do gustu
Patrycjo dziękuję trzymaj kciuki
Iwonko szkoda , że Ślubny bukiet nie chciał rosnąć, bo u mnie listek tej odmiany miał mnóstwo sadzonek. Skrętnik Bianka rzeczywiście ładny a co powiesz na Barwy Indii? Mi osobiście też bardzo się podoba połączenie czerwonego z bielą i te fale czego chcieć więcej. Minusem przynajmniej u mnie jest to, że ten najsłabiej rośnie.

I przesyłam Wam bukiet moich ślicznie pachnących róż z mojego ogródka w podziękowaniu za wizyty

Patrycjo dziękuję trzymaj kciuki

Iwonko szkoda , że Ślubny bukiet nie chciał rosnąć, bo u mnie listek tej odmiany miał mnóstwo sadzonek. Skrętnik Bianka rzeczywiście ładny a co powiesz na Barwy Indii? Mi osobiście też bardzo się podoba połączenie czerwonego z bielą i te fale czego chcieć więcej. Minusem przynajmniej u mnie jest to, że ten najsłabiej rośnie.

I przesyłam Wam bukiet moich ślicznie pachnących róż z mojego ogródka w podziękowaniu za wizyty

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
O, jak pięknie kwitną skrętniki 

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Falbaniasty, biały fiołeczek z poprzedniej sesji cudny
A z ostatniej nie mogę oczu oderwać od bukietu róż
Pachną coś czy tylko pięknie wyglądają
Bo nie wiem czy mnie się tak tylko wydaje,
ale one ostatnio coraz rzadziej pachną !!

A z ostatniej nie mogę oczu oderwać od bukietu róż

Pachną coś czy tylko pięknie wyglądają

Bo nie wiem czy mnie się tak tylko wydaje,
ale one ostatnio coraz rzadziej pachną !!
Pozdrawiam i zapraszam
- iwek
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
Halinko to prawda śliczny ten skrętnik Barwy Indii,ale mnie zauroczyły śliczne ,duże kwiaty róż 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
Dziewczyny jak zwykle niezawodne
Moniko skrętniki mają piękne kwiaty a ja czekam jeszcze za kwitnieniem trzech
Ewko tak Ślubny bukiet jest prześliczny większe kwiaty i falbaniaste bardzo ozdobne. Róże pięknie pachną obie odmiany szczególnie pięknie ta dwukolorowa. Ogólnie ta druga oprócz zapachu ładnie zmienia barwy w trakcie kwitnienia. No i kolejny plus obie mają duże kwiaty
Co do zapachu to przypomniało mi się coś Kasia1007 pytała czy moje geranium pachnie. Otóż wcześniej słabo a teraz gdy podrosło ma mocny wyczuwalny zapach cytrynowy choć mniej intensywny i trochę inny od zwykłego.
Iwonko dziękuję za pochwałę mojego skrętnika i róż
Teraz czas na kolejne zdjęcia dwóch nowości u mnie. Pierwszy to fiołek nieodmianowy, lecz w ciekawym połączeniu kolorystycznym. Prawdopodobnie Optimara mySensation. Co prawda ma trochę źle ukształtowaną rozetę, ale i tak robi wrażenie.

Kolejna nówka to Kapturnica z owadożernych

Ostatnie dziś zdjęcie to fotka fiołka alpejskiego, który po odpoczynku kwitnie ponownie. Myslałam, że zaschnie i obudzi się jesienią, ale nic z tego

Moniko skrętniki mają piękne kwiaty a ja czekam jeszcze za kwitnieniem trzech

Ewko tak Ślubny bukiet jest prześliczny większe kwiaty i falbaniaste bardzo ozdobne. Róże pięknie pachną obie odmiany szczególnie pięknie ta dwukolorowa. Ogólnie ta druga oprócz zapachu ładnie zmienia barwy w trakcie kwitnienia. No i kolejny plus obie mają duże kwiaty

Co do zapachu to przypomniało mi się coś Kasia1007 pytała czy moje geranium pachnie. Otóż wcześniej słabo a teraz gdy podrosło ma mocny wyczuwalny zapach cytrynowy choć mniej intensywny i trochę inny od zwykłego.
Iwonko dziękuję za pochwałę mojego skrętnika i róż

Teraz czas na kolejne zdjęcia dwóch nowości u mnie. Pierwszy to fiołek nieodmianowy, lecz w ciekawym połączeniu kolorystycznym. Prawdopodobnie Optimara mySensation. Co prawda ma trochę źle ukształtowaną rozetę, ale i tak robi wrażenie.

Kolejna nówka to Kapturnica z owadożernych

Ostatnie dziś zdjęcie to fotka fiołka alpejskiego, który po odpoczynku kwitnie ponownie. Myslałam, że zaschnie i obudzi się jesienią, ale nic z tego

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
Mój alpejski właśnie chyba się szykuje do snu, tyle, że jeszcze nigdy nie udało mi się go ponownie obudzić. Możesz rzucić kilka słów, jak go traktujesz?
Powodzenia z owadożerną, ja nigdy takiego nie miałam i nie wiem, czym to się je, ale trzymam mocno kciuki za Twoją
Powodzenia z owadożerną, ja nigdy takiego nie miałam i nie wiem, czym to się je, ale trzymam mocno kciuki za Twoją

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)