Prolog do mojego ogródka-miwia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu :) Pisałam w tym samym czasie co Ty :) Stopniowo na pewno będzie dobrze. Wierzę w to.
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Ula, cieszę się, że potwierdzasz to co napisałam. Ja nigdy nie miałam więcej jak jednego psa i nie mam aż takiego doświadczenia jak Ty. A nie chcesz znowu mieć pieska, mam jeszcze dwie śliczne suczki.
Przepraszam Mirko, że u Ciebie piszę do Uli ale to jest odpowiedź na Jej wiadomość do Ciebie.
Uśmiechy dla wszystkich. Krystyna.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Witaj Uleńko :) Dzięki za dobre słowo. Wierzę w wieloletnie doświadczenie :) Wiele razy odwiedzałam Twoją "przestrzeń", choć nie zostawiłam wpisu (jeszcze!). Piękne, urocze miejsce. Mamy coś wspólnego: marzenie o pięknym ogrodzie. Chociaż Ty masz o wiele większe pole do popisu. Dosłownie i w przenośni :) Kibicuję Ci :) Krysia mówi, że "tylko" 8 lat... :D
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

nie przepraszaj Krysiu. Czuj się jak u siebie :) Jesteś u mnie mile widziana zarówno wirtualnie jak i w realu :)
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mirka!!! Dzięki za kibicowanie!!! Bedzie potrzebne :lol:
To dla Ciebie , posłuchaj : http://pl.youtube.com/watch?v=u6Gb5vO246g
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Mirko! Byłam juz u Ciebie, ale ...wiesz jak to jest z tym pisaniem :oops:
Na wstępie chciałam Ci pogratulować uroczego piesia! Jestem pewna, ze Cezar będzie u Ciebie szczęśliwy :D Każde stworzenie potrzebuje czasu, zeby się zaaklimatyzować i przyzwyczaić do nowego towarzystwa, ale im mniejsze, tym ten czas jest krótszy :D
Ogródek masz juz całkiem ładnie urządzony, a ze jeszcze nie całkiem jest to ogród Twoich marzeń, to tym lepiej! Przecież najpiękniejszy jest czas tworzenia :D
A jak chodzi o przesadzanie, to ...każdy czas jest dobry, pod warunkiem, że dobrze się to zrobi ;)
Ja tak jak wielu forumowiczów, przesadzam rośliny od wiosny do jesiemi i prawie mi sie nie zdarza, zeby coś się nie przyjęło :D
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Witam Was Dziewczyny :)

Uleńko :) Fajna historyjka. Widzę wile podobieństw do własnego zachowania :)
Uważam podobnie jak Ty, że pies to cudowny i wierny przyjaciel. Z moim Maxem rozmawiam, rozumie wszystko, szkoda, że nie umie mówić :(
Życzę Ci, abyś zdecydowała się jednak na sunię od Krysi. Nie wolno nam myśleć: co by było gdyby przyszło najgorsze. To wszystko jest w rękach Boga. Tak rozumiana odpowiedzialność powstrzymała by wielu ludzi od podjęcia decyzji, np. o własnym potomstwie. Sorry, za tę odrobinkę filozofii :) :oops:

Izo :) Dzięki za miłe słowa. Fakt, że mam już sporo roślin. I ciągle kolekcja mi się powiększa, np. dzięki uprzejmości Krysi :) Nie pstrykałam zdjęć, bo jakoś nie pomyślałam a i czasu nie było. Za to będę w następnym roku pstrykać do bólu. Oczywiście, jak już wszystko przesadzę :)

Pozdrawiam
Mirka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pstrykaj, Mirko, pstrykaj, nie koniecznie po przesadzeniu ;) To bardzo ciekawe, kiedy mozna zobaczyć jak było "przed" i jak jest "po" :D Masz ładny teren, miło będzie popatrzeć jak go przeobrażasz :D
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Wszystkim odwiedzającym ten wątek życzę samych sukcesów w Nowym Roku 2008 oraz spełnienia wszystkich marzeń :)

Mirka
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Dobry wieczór :)

Czytałam wielokrotnie, że wielu forumowiczów wysiewa nasiona różnych ciekaych roślin. Wzeszła mi Lagerstroemia i ketmia syryjska i zupełnie nie wiem, co dalej. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć? A oto, jak wygladają na dziś:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mirko, musisz teraz doświetlać te małe siewki bo dzień jest krótki i trzeba go jakoś przedłużyć. W przeciwnym razie "powyciągają się" i będą takie wątlutkie.. Możesz to robić zwykłą żarówką albo energooszczędną. Jak będą miały po 4 listki przepikujesz je do osobnych doniczek albo do większej skrzyneczki.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Witam :)

Dziękuję Krysiu za informację. Zrobiłam , jak radziłaś i czekam. Zobaczymy, co będzie :)
Tymczasem zima za oknem w pełni i moje oczy pocieszają tylko kwitnące hipeastrum. Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piękne te hipeastrum, aż tyle kolorów. Czy kupiłaś Mirko już kwitnące, czy może sama wyhodowałaś. Pokaż Cezara.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p

Post »

Witam :)

Nowy nabytek to ten u samej góry- Apple Bloosom. W tym roku kupiłam jeszcze cebulę Hipeastrum Elvas (na razie ma pąka). Czerwony (King Lion) i kolorowy (Estrella) kwitną drugi sezon. :) Hipeastrum to miłość mojej mamy od wielu lat. Pamiętam jak dawniej u Niej kwitły na Nowy Rok i inne na Dzień Kobiet. Jak się tu przeprowadziłam , postanowiłam kontynuować tradycję. :)

A poniżej, zdjątka paskudy, co upatrzył sobie moje róże jako toaletę :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piękne te hipeastrum, gratuluję Mamie. Mnie się nie bardzo udaję hodowla tych kwiatów. Wiesz Mirko, bardzo żałowałam, że zapomniałam Ci dać takiej średniej cebulki hipeastrum /kolor nieznany/.
Dziękuję za zdjęcia Cezara. A Max dalej obrażony? Czy Cezar też tak rośnie jak jego siostry. Przed chwilą je ważyłam bo jedna w czwartek powędruje do nowego domu. Ich waga to 7,40 następna 7,00 i najmniejsza Fionka, która ma zostać u mnie to 5,70.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”