Mój ostatni zakup, 12 nasionek za 16, 50 gr.

.Producenci uszą mieć sposoby na masowe i tanie produkowanie hybryd.Można chemicznie,czy hormonalnie opóźnić albo nawet uniemożliwić dojrzewanie pyłku na jednej roślinie a na drugiej przyspieszyć,potem wpuścić stado trzmieli,niech się bawią.  .Tanio,czysto i w dużych ilościach.
 .Producenci uszą mieć sposoby na masowe i tanie produkowanie hybryd.Można chemicznie,czy hormonalnie opóźnić albo nawet uniemożliwić dojrzewanie pyłku na jednej roślinie a na drugiej przyspieszyć,potem wpuścić stado trzmieli,niech się bawią.  .Tanio,czysto i w dużych ilościach.

.
 .
 Przeniosłam
  Przeniosłam   mod.jokaer.
  mod.jokaer. 

Widziałam nasiona Momotaro w sklepie, w którym kupowałaś. Chciałam też kupić i porównać z tym, co mam. Po moim mailu z pytaniem, czy to są F1, bo nie było wzmianki na stronie o tym, nasiona tego pomidora zostały wycofane.zielonajagoda pisze:W takim razie moje wyobrażenie malinówki jest całkiem inne, Momotaro nie ma nic wspólnego ani wyglądem ani smakiem z np. Malinowym olbrzymem, czy małym Maliniakiem. Moje Momotaro wyglądały tak jak oryginalne http://www.melissas.com/Momotaro-Tomatoes-p/1400.htm
Może i ma ten Momotaro jakieś malinowe korzenie, nie jestem dociekliwa, jednak ani w smaku ani w wyglądzie tego nie widać.

Jola, pisałam o dyskusji sprzed mniej więcej roku.jokaer pisze:
Przecież właśnie tutaj przeniosłam dyskusję na temat w/w pomidorów z wątku zupełnie do tego nieodpowiedniego.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=89182
Wystarczy zajrzeć na poprzednią stronę.

. Wiem, jak się używa wyszukiwarki forumowej
 . Wiem, jak się używa wyszukiwarki forumowej   . Ale była dyskusja raz nie tylko o nim, ale i o Odoriko . Tego nie ma i o to mi chodzi. I tam były moje spostrzeżenia z pokolenia F2 wysianych tych właśnie odmian.
 . Ale była dyskusja raz nie tylko o nim, ale i o Odoriko . Tego nie ma i o to mi chodzi. I tam były moje spostrzeżenia z pokolenia F2 wysianych tych właśnie odmian.