karolacha pisze:Wow

ale kolekcja irysów

coś niesamowitego, jakie piękne kolory

cudne
Piękne tez piwonie i też sporo

No i mówisz, że zaczynasz róże, a ja widzę już sporą kolekcję . No ale jesteś ogrodniczką to nic dziwnego ,że masz takie kolekcje . Brawo , pięknie

Dziękuję! Zazwyczaj szewc bez butów chodzi

I to u mnie tez się sprawdza. Roślinki często posadzone bez odpowiedniego przemyślenia, tylko tam gdzie jest akurat wolne miejsce ;) A po roku przesadzanie
W tej chwili skupiam się na powiększaniu kolekcji roślin, a nie na komponowaniu ogrodu
inka52 pisze:Aniu nie wiedziałam że jesteś kolejną zakręconą rózami , masz już dużo odmian , bardzo ładnie widzę
że zakwita Eden rose ona jest śliczna , wstawiaj jak najwięcej zdjęć z swego ogrodu , jest taki kolorowy

Dziękuję! Przy chwilach wolnego czasu wstawiam na bieżąco zdjęcia

Mam 40% odmianowych róż, reszta to marketowe NN kupione pod wpływem chwili, ale tez pięknie rosną i kwitną. A nazwy może uda mi się do nich przypasować
duju pisze:Aniu, mnogości irysów zazdroszczę - oczywiście pozytywnie

Róże są piękne, ale tak jak piszesz potrzebują pracy. Też korzystam z hydroforu, bo inaczej kieszeń by nie wytrzymała, albo po prostu nie lało by się takiej ilości wody.
Dokładnie

Podlewanie ogrodu to spory koszt. Wczoraj pewnie z godzinę, chodziłam od krzaczka do krzaczka zrywając podejrzane żółte listki

Wydaje mi się, że przy różach jest najwięcej zabawy z odpowiednią pielęgnacją
takasobie pisze:Szałwie i goździki cudnie pachną! Uwielbiam te świeże ziołowe zapachy! Piękne!
Masz rację. Zapach i widok wspaniały!