Ogród Anny 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Anny 2015

Post »

Aniu, mnogości irysów zazdroszczę - oczywiście pozytywnie ;:196 ;:138 Róże są piękne, ale tak jak piszesz potrzebują pracy. Też korzystam z hydroforu, bo inaczej kieszeń by nie wytrzymała, albo po prostu nie lało by się takiej ilości wody.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

karolacha pisze:Wow ;:oj ale kolekcja irysów ;:138 coś niesamowitego, jakie piękne kolory :shock: cudne :lol:
Piękne tez piwonie i też sporo :D No i mówisz, że zaczynasz róże, a ja widzę już sporą kolekcję . No ale jesteś ogrodniczką to nic dziwnego ,że masz takie kolekcje . Brawo , pięknie ;:138 :wit
Dziękuję! Zazwyczaj szewc bez butów chodzi :) I to u mnie tez się sprawdza. Roślinki często posadzone bez odpowiedniego przemyślenia, tylko tam gdzie jest akurat wolne miejsce ;) A po roku przesadzanie :;230
W tej chwili skupiam się na powiększaniu kolekcji roślin, a nie na komponowaniu ogrodu :)
inka52 pisze:Aniu nie wiedziałam że jesteś kolejną zakręconą rózami , masz już dużo odmian , bardzo ładnie widzę
że zakwita Eden rose ona jest śliczna , wstawiaj jak najwięcej zdjęć z swego ogrodu , jest taki kolorowy ;:3
Dziękuję! Przy chwilach wolnego czasu wstawiam na bieżąco zdjęcia :) Mam 40% odmianowych róż, reszta to marketowe NN kupione pod wpływem chwili, ale tez pięknie rosną i kwitną. A nazwy może uda mi się do nich przypasować :)
duju pisze:Aniu, mnogości irysów zazdroszczę - oczywiście pozytywnie ;:196 ;:138 Róże są piękne, ale tak jak piszesz potrzebują pracy. Też korzystam z hydroforu, bo inaczej kieszeń by nie wytrzymała, albo po prostu nie lało by się takiej ilości wody.
Dokładnie :) Podlewanie ogrodu to spory koszt. Wczoraj pewnie z godzinę, chodziłam od krzaczka do krzaczka zrywając podejrzane żółte listki :) Wydaje mi się, że przy różach jest najwięcej zabawy z odpowiednią pielęgnacją ;:224
takasobie pisze:Szałwie i goździki cudnie pachną! Uwielbiam te świeże ziołowe zapachy! Piękne!
Masz rację. Zapach i widok wspaniały!
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aniu, u mnie od wczoraj samoistnie podlewa z góry. Już czuję jak rosną chwasty ;:14 A znowu od jutra zapowiadają upały.

Zdradzisz gdzie robisz zakupy irysowe? Moim zdaniem róże potrzebują najwięcej opieki. Musisz opryskać na mszyce itp., ucinać przekwitłe kwiaty, przycinać krzaczki, kopcować itd. Ale niezaprzeczalnie to Królowe ;:215 Obrazek
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

U mnie też padało ;:333 Mogło by tak parę dni ....
Irysy kupowałam u Emila, jednego forumowicza, który niestety nie sprzedaje już ;:222 i Kasi Cholewy, teraz mam zamówione u Roberta Piątka - hodowcy.
Na początku były spontaniczne zakupy w jednym ze sklepów internetowych i u innych forumowiczów, ale zazwyczaj były to niestety nie te odmiany, które miały być ;:222 Porażka! Więc teraz już nie eksperymentuje. Nie lubię płacić za coś co się okazuje czymś innym ;:223
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Różyczkowo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Irysowo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

bodziszek 'Rosemor' oraz kwitnący pierwiosnek 'Passion Parade' - cały czas, wytrwale od 2 miesięcy ;:333
Obrazek Obrazek

Paprotki i hosty
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Borówka i Ognik szkarłatny (Pyracantha coccinea)
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Podziwiam paprotki. Do zakupu ciekawych gatunków jeszcze się przymierzam. Miałam kiedyś kilka, ale poszły na wieczne łąki, bo w zbyt suchym miejscu posadziłam ;:223
Róże cudowne! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Paprotki i hosty to moje klimaty ;:215
Niestety moje tylko w serduchu, bo w ogrodzie zbyt dużo ostrego słońca dla nich.
Ale i tak kocham te rośliny ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

sweetdaisy pisze:Paprotki i hosty to moje klimaty ;:215
Niestety moje tylko w serduchu, bo w ogrodzie zbyt dużo ostrego słońca dla nich. Ale i tak kocham te rośliny ;:167
Paprotki wyłącznie w cieniu :wink:
Ja mam raczej sporo cienia, więc miejsca paprotkowe jak najbardziej :) Też je lubię, mam jeszcze kilka w doniczkach, które muszę posadzić :)
takasobie pisze:Podziwiam paprotki. Do zakupu ciekawych gatunków jeszcze się przymierzam. Miałam kiedyś kilka, ale poszły na wieczne łąki, bo w zbyt suchym miejscu posadziłam ;:223 Róże cudowne! ;:173
Ja tez mam bardzo sucho, ale do kilku rabat z paprociami i pierwiosnkami mam doprowadzony wąż kroplujący i to wystarcza ;:333
To dopiero początek mojej rózanej choroby. ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też mam leśny zakątek i paprocie same w nim się rozsiewają, albo przynoszą je ptaki.
Ładnie kwitną Ci już róże, szkoda że nie opisujesz odmian.
Ta ostatnia ma ciekawy kolor.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

kogra pisze:Też mam leśny zakątek i paprocie same w nim się rozsiewają, albo przynoszą je ptaki.
Ładnie kwitną Ci już róże, szkoda że nie opisujesz odmian.
Ta ostatnia ma ciekawy kolor.
Będę opisywać ;:333 - czasem to z lenistwa....

Zakwitła mi historyczna róża NN - od zawsze była w ogrodzie. Kwitnie tylko raz, ale bardzo obficie. Rozmnaża się poprzez odrosty.
Kwiaty pachnące, drobne, pełne, ciemno różowe. Dorasta max do 80cm. Zrobię jej więcej zdjęć, jak będzie w pełni kwitnienia

Obrazek Obrazek Obrazek

Róża pnąca 'Sympathie', która rośnie bez podpory.... muszę coś dla niej wykombinować ;:131
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Aniu ściana z róż robi wrażenie ;:108 ;:63
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Dziękuję :wit To jedna róża tak się rozrosła. Muszę tylko ładny trejaż postawić dla niej :)
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Jak to młodzież mówi - irysy wymiatają ;:oj , ale róże też masz piękne ;:oj .
Hostowo -paprociowo też ma swój klimat ;:63
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Nie mam żadnych ciemnowiśniowych róż tego rozmiaru. Piękna ta Sympathie! Nie umiem ich rozróżniać, ale koleżanka ma taka samą, ale ta trzyma się sztywno w górę, nie obwiesza tak romantycznie :wink:
A pozostałe co jedna, to piękniejsza!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Irysy piękne , ale róze już zaczynają dominować ;:333 , za paprociami też się ostatnio rozglądam i ogladam , ale oby na razie na tym stanęło za to widzę już ich zgromadzonych trochę u Ciebie ładne podobają mi się ;:108 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”