Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Witam moich miłych gości! ;:4
Dzień spędzony w ogrodzie, cały czas coś skubię, przesadzam, poszerzam grządki, robię obrzeża, gonię kury :;230 po prostu wiodę swojskie życie Obrazek
Był upał ale po południu zelżał i troszkę popadało, krótko ale pół szklanki wody było na tarasie. Od razu lepiej się w ziemi ryło Obrazek Pół godziny temu deszcz zgonił mnie z ogrodu bo znowu podlało grządki...niewiele ale dobre i to, bo taki deszcze to mógłby dwa dni padać.

Witam Cię Ewuniu jaka tam spóźniona, przecież jeszcze wczoraj była poprzednia część Obrazek
Właśnie napisałam, że co najmniej dwa dni takiego deszczu poprawiło by sytuację ;:333
Dziękuję za pochwałę naszych ślicznych żonkili Obrazek

Aniu według mnie te pełne to jakaś hybryda, bo u mnie pokazały się wśród tych dzikich Obrazek

Iwonko miło mi Cię powitać Obrazek , a jak jeszcze jestem w stanie pokazać coś ciekawego to bardzo mnie to cieszy :lol:

Witaj Ewuniu wrocławska Obrazek nie pozwoliłabym Ci na to żebyś mnie zgubiła ;:185 Jesteś jedną z tych niewielu osób, które tak pięknie potrafią opisywać rzeczy zwykłe ;:196 Okazuje się że większość z nas zastanawia się nad swoim ogrodem, ale to pewnie jest wynik FO, gazet ogrodniczych i książek, bo gdyby nie one nie próbowałybyśmy nazwać swojego ogrodu ;:173
U mnie dzisiaj królują chmury, ale najważniejsze że siąpi deszczyk i ja też dzisiaj nie biegam z wężem ;:306

Kasiu też z niedowierzaniem czytałam o niebieskiej falbance, ale teraz tyle dziwnych kolorów spotyka się wśród kwiatów ;:306 To ja takiego narcyza nie mam, ja mam same podróby ;:oj

Julciu była kiedyś w moim wątku dyskusja na temat tej nazwy i chyba doszliśmy do wniosku, że to jest to samo, ale głowy nie dam ;:185

Ewuniu śląska witam Cię serdecznie Obrazek i zgadzam się z Twoimi słowami, ale jako że bywamy w innych wątkach i czytamy różny opinie to i w moim chciałam podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Co nie zmieni stosunku do mojego ogrodu i roślin a już na pewno nie do moich kochanych gości ;:4
Bardzo dziękuję za życzenia i proszę o otwarcie bramki do Twojego ogródka ;:196

Asiu ja karczochy wysadzam w kwietniu i nawet jakby był przymrozek to one przetrwają. Trzeba o nie dbać tzn podlewać je dość często i w początkowej fazie podsypuję nawozem (kompostem) albo podlewam gnojówką. Są żerne i pijaki ;:306 Widzę, że moje już też gotowe do wsadzenia ;:333

Elu Droga miło mi, że mnie mobilizujesz jak nie do zdjęć słońca to teraz do kurecek, a kiedy to my Kochana poznamy Twój ogród ;:196

Obrazek

no to proszę ! kogut ma mnie na oku ;:306

Aniu z Brzegu cieszę się że jesteś Obrazek i wiem, że Ty lubisz wszystkie kolory w ogrodzie :D Wiem, że za parę lat Twój ogród będzie piękny kolorowy Obrazek , bo zmienia się tak szybko i to na korzyść ;:167
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu u mnie też w końcu pada. Trzeba będzie znaleźć miejsce karczochom i wysadzić do ziemi. W domu coraz mniej miejsca. A ja też coś przesadzam, przenoszę. Dziś zdążyłam przed deszczem. Jutro posieję buraczki, bo jeszcze leżą, za sucho było, żeby siać w piach.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam jestem trochę zagoniona i komputer jest w odstawce.Teraz weszliśmy z remontem do kuchni. Ogródek też mnie woła , wieczorem tylko łóżko widzę. :roll:
Mam nadzieje że kiedyś to zakończymy i wrócę do normy ;:224
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu ja właśnie posiałam wszystko i pewnie po tygodniu wysieję jeszcze raz ;:223 Wschodzi jedynie skorzonera, szpinak i rzodkiewka ...no może po tym deszczu coś ruszy ;:oj Karczochy koniecznie posadź na słońcu. Życzę obfitych plonów :D Z ubiegłorocznych przetrwało cztery ale do dzisiaj jeden reszta zjedzona od spodu. Jednego uratowałam, ale nie wiem czy odbije bo wyżarty ;:14

Witaj Irenko ;:196 rzeczywiście nie widać Cię wcale :wink: Nie zapominaj robić zdjęcia w ogródku, bo jak odzyskasz dostęp do komputera to chcemy zobaczyć Twój ogród, Twoje nowe nabytki ;:333 Powodzenia!
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

MARYSIU ,jestem oczarowana Twoimi żonkilami .Sporo odmian uzbierałaś . ;:138
Masz fotkę tych całych łanów .Pokazywałaś kiedyś ,jak większość była jeszcze w pąkach . .
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, galopujesz że nie mogę nadążyć. Kurki śliczne, gadasz z nimi czasem ? ;:303
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja mam kilka różnych pełnych, kupowałam gdzie popadnie po 1 sztuce i nie pytałam o odmiany.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam !
Jolu ;:168 oczywiście bardzo proszę łan żonkilowy, niepełny bo trochę się rozłażą na boki :;230

Obrazek

A tu te zmutowane, rosną razem :D

Obrazek

Danusiu, ale czasem mnie doganiasz ;:168 A kurki właśnie dzisiaj ochrzaniłam, bo uciekły do ogrodu sąsiada ;:14 Codziennie mówię im dzień dobry i dobranoc :;230

Aniu jest kilka pełnych odmian, a większość moich jest z B. :uszy

Parę dzisiejszych zdjęć !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja dwa lata temu szczepiona jabłonka będzie kwitła ;:202

Obrazek

krzewy

Obrazek Obrazek

Mój żłobek. Dorotko pewnie poznasz swoje znaczniki ;:168

Obrazek

Dziękuję za uwagę ;:180
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Maryś ostatnia fotka bez mała jak w bibliotece :) , widziałam na żywo psi ząb - nie wiedziała, że to taka okazała roślina-piękna.
Kogut chyba pilnuje abyś mu kur nie buntowała :lol: , miałam kilka niezbyt miłych spotkań z cudzymi kogutami dlatego ....bojażń widzę, bojażń widzę...
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Marysiu, łan żonkili :tan ;:333
Szafirek boski, muszę sobie taki sprawić ;:3
Gratuluję kwitnienia jabłonki ;:108 ;:65 :D
A krzewy pięknie u Ciebie kwitną ;:215

Co do kurek to mas je piękne :D Kogutek sympatyczny ;:63 I bardzo ładnie ubarwiony.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Szafirek dwukolorowy ;:oj pierwszy raz takiego widzę :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Witaj Marysiu, ależ u mnie popadało. Zaczęło wczoraj wieczorem i pada do teraz. Dobrze, że i u Ciebie trochę podlało.
Jak pięknie u Ciebie kwitną żonkile. U mnie juz przekwitły kilka dni temu i musiałam obciąć.
Szafirki też mam takie dwukolorowe i one takie grube, wysokie i dorodne są. Takie zwykłe drobne jednobarwne tez mam. Ale się cieszę, że mam coś takiego jak Ty! :tan

Maryś, a co to jest na trzecim zdjęciu? Takie kwiaty jak u lilii złotogłów tylko żółte?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu ja mam traumę z dzieciństwa z kogutem. Co prawda ja tego nie pamiętam, ale babcia mi opowiadała jak widziała że się boję kogutów. Babcia wiozła mnie z wózeczku, a kobieta niosła z placu żywego koguta (bo tylko takie się kupowało). Kogut się wyrwał i wskoczył do mnie do wózka i gdzieś w podświadomości mam to zapisane ;:oj Ale przed moim udaję, że się go nie boję i traktuje go z góry :;230 Mnie też zauroczył psiząb a co roku jest okazalszy ;:215

Ago to ja Ci zdradzę na ucho, że ten szafirek jest z B. ;:306 i większość żonkili też.
Szczepiłam te jabłonki i miałam opisane które czym, ale kartki wypłowiały i teraz muszę czekać żeby dowiedzieć się które się przyjęły ;:202 Bardzo liczę na kosztelę od Michała Darmokota, bo ma taką prawdziwą starą odmianę i może to one zakwitnie. W pierwszym roku jabłka na pewno nie będzie, ale może za rok?
Kurki takie zwykłe, ale moje i jajeczka noszą ;:333

Grażynko to szafirek szerokolistny i początkowo był jednokolorowy a teraz czubek mu zjaśniał. Cebulki z naszego ulubionego marketu w kropki :tan

Witaj Margolciu ja u Ciebie, a Ty u mnie :;230 Nie tylko szafirki masz takie jak ja, widziałam serduszkę która jest i u mnie tylko jeszcze we wcześniejszym stadium o na pewno wiele innych roślin będzie takich samych. A kwiatek, który Ci się spodobał to psiząb. Kupiłam dwa lata temu dwa w różnych miejscach i jeden ślicznie rośnie, a drugi w ogóle nie wyszedł ;:202
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Marysiu bardzo się cieszę że mogę zaglądać do Twojego ogrodu i nawet do kurnika. :heja Pan Kogut według mnie ustawił się do zdjęcia "patrzcie i podziwiajcie" Kochana ja nie mam ogrodu, ja mam rabatę przed domem z jednej strony schodów 15 m2 i z drugiej
ok.30 m2. i na niej rośnie ogromna magnolia. Więcej roślin sadzę w donicach. Mieszkam w 12 rodz,szeregowcu. Ty masz ogród ;:215 ja mam pomidory w donicach przy ścianie domu
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu wybacz, chyba już raz mi to pisałaś, a ja miałam nadzieję że namówię Cię na otwarcie wątku ;:196 . Może u mnie pokażesz czasem swoje rośliny :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”