KAROLINKO ,EWUNIU ,na razie koniec z targami w mojej okolice .Następne dopiero jesienią . JULCIA . MARYSIU ,zakupy były udane . JADZIU ,roślinki już do Ciebie jadą . GENIU ,może tym razem,w Minikowie , będą ciemierniki .
Zawilec Robinsoniana
Te mazane tulipany fajne! U mnie tylko 2 odmiany kwitną, na resztę czekam cierpliwie! No własnie też mam zawilce o 2 kolorach (przywleczone prawdopodobnie z hostami od Majki) i myślałam, że to fanaberie ich jakieś! A to jakiś Robinson palce maczał!
A narcyze cudowne!
KAROLINKO ,jest jeszcze wiele miejsc gdzie można kupić roślinki .Tutaj na forum również .Czekam na wielką pakę ,ale kiedy przyjdzie i gdzie to wszystko posadzę MIŁKO ,cebulowe ,jak co roku z B.Mam jeszcze zawilca o pełnych kwiatach ,ale w tym roku zastrajkował ,same liście .
W zeszłym roku tak kwitł .
Jolu cudnie i kolorowo u Ciebie.
Taki sam pumilek mi dzisiaj zakwitł , a w cebulowce, to się zaopatrujemy w tych samych sklepach.
Porzeczka cudownie teraz wygląda. Jakoś nie miałam na nią ochoty, ale już wsadziłam patyczek do ziemi i liczę, że się ukorzeni.
Bardzo chętnie obejrzałam sobie i tę drugą wystawę. Ja też bym sporo czasu spedziła zerkając na żurawki
Na dokładkę pozachwycałam się Twoimi kolejnymi kwitnieniami.
Pozdrawiam!
BEA ,witam i zapraszam częściej . KAROLINKO ,dziękuję . KASIU ,roślinki miały przykazane dobrze rosnąć i pięknie kwitnąć .Widać ,że dobrze im u Ciebie . EWUNIU ,w B.cebule tanie i raczej zgodne odmianowo .Co roku kupuję i pewnie będę nadal .
Jolka i co popadało? Bo u mnie jeszcze w nocy była druga ulewa za to teraz zimnica
Nie mogę napatrzyć się na kwitnące irysy już kwitną moje nawet pąków jeszcze nie mają.