Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Monika pytanie z innej beczki: czy masz u siebie w swoim różanym dobytku dokotrka?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tzn? Masz na myśli Jamain? Nie mam ;:185
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Tak, o niego mi chodziło. ;:131
Dopisałam go do listy i chciałam usłyszeć zapewnienie, że dobrze zrobiłam. :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nie znam tej róży, więc nie chcę zabierać głosu :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

:wit Moniko!
Przyszłam się przywitać w nowym wątku.
Poprzedni podczytywałam po cichutku :oops: Nadszedł czas, aby napisać kilka słów....
Posiadasz piękny, elegancki ogród, który zachwyca ilością cudnych róż, piwonii oraz licznych roślin ;:180 Wszystko u Ciebie skomponowane z ogromnym smakiem i widać jak dużo pracy i serca wkładasz w swoje królestwo. Efekty przyprawiają o szybsze ;:97 .
Róże śliczne i w tak wielu odmianach, że ich zdjęcia można oglądać bez końca. Będę częstym gościem u Ciebie, bo jest co podziwiać.

Chciałam Cię podpytać o Sharifa Asma...Na jakim stanowisku rośnie u Ciebie? Swoją chciałam posadzić w lekkim półcieniu. Myślisz, że to dobry pomysł?
I jeszcze jedno pytanie o Granny. Co sądzisz o tej róży? Zastanawiam się nad nią bardzo poważnie. Chcę zamknąć zamówienie wiosenne, ale właśnie ta róża jest jeszcze na mojej liście i wciąż nie mogę się zdecydować ;:204
Pozdrawiam serdecznie,
Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jeszcze parę lat temu ja też mieszkałam na szarym końcu miasta.
Teraz to wielkie osiedle domków. Ale wokół mamy pola i las. Także nie jest źle. Nawet nie mamy drogi asfaltowej tylko utwardzaną. Latem jest gdzie wyjśc na spacer. Ale Ty to masz jeszcze lepszą miejscówkę
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Melduję się w nowym wątku :wit
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, witaj :wit
Dziękuję za odwiedziny i miły wpis ;:196
Pytasz o róże... Sharifa jest piękna różą, o niesamowitym zapachu. U mnie trochę łapie plamistosc. W półcieniu powinna również dobrze rosnąć. Może dłużej będzie trzymała kwiaty?
Granny super! Kup koniecznie.

Gosiu, u mnie mogą powstać domy jedynie za moim domem, w dół ulicy, bo innej możliwości tu nie ma. Droga ślepa, nie ma też możliwości, że taka być przestanie, bo prowadzi tylko do domów, które tu powstały. To jest raptem kilka domów. Do niżej położonych domów prowadzi droga główna poniżej mojej górki.

Misiu - :wit
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniko bardzo dziękuję za odpowiedź ;:196
W takim razie Granny dopisuję do listy i zamawiam :) Na tym koniec wiosennego szaleństwa zakupowego, bo M jak zobaczy tę ilość, która przyjdzie to ;:219 dostanie ;:306
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

To będziemy podziwiać,bo granny tez zamówiłam,na razie 1na próbę
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Współczuję tych zwierzaków. Ktoś, kto nigdy nie mieszkał blisko lasu albo takich nieużytków mógłby pomyśleć, że to takie wspaniałe kiedy dzikie zwierzęta podchodzą pod sam dom. Ale prawda jest taka, że to co malownicze i niesamowite wkrótce staje się prawdziwym utrapieniem ;:173 . W moim rodzinnym domu też mamy odwiedziny bażantów, sarenek i lisów. Ciężko było posadzić drzewka, bo wiosną jelonki obcierały sobie poroże.. bażanty ucztowały w truskawkach, a o warzywach nie wspomnę ;:222 Z drugiej strony, teraz mieszkam w mieście, naokoło bloki i już nie raz złapałam się na tym, że tęsknię do wiejskiej ciszy i spokoju ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dorotka350 pisze:Moniko bardzo dziękuję za odpowiedź ;:196
W takim razie Granny dopisuję do listy i zamawiam :) Na tym koniec wiosennego szaleństwa zakupowego, bo M jak zobaczy tę ilość, która przyjdzie to ;:219 dostanie ;:306
Myślę, że będziesz zadowolona - ma ładne kwiaty, pokrój krzaczka, kwitnie obficie :D

-- Cz 19 lut 2015 20:03 --
Ewa7 pisze:To będziemy podziwiać,bo granny tez zamówiłam,na razie 1na próbę
Myślę, że jesienią domówisz kolejne, Ewciu :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nifredil pisze:Współczuję tych zwierzaków. Ktoś, kto nigdy nie mieszkał blisko lasu albo takich nieużytków mógłby pomyśleć, że to takie wspaniałe kiedy dzikie zwierzęta podchodzą pod sam dom. Ale prawda jest taka, że to co malownicze i niesamowite wkrótce staje się prawdziwym utrapieniem ;:173 . W moim rodzinnym domu też mamy odwiedziny bażantów, sarenek i lisów. Ciężko było posadzić drzewka, bo wiosną jelonki obcierały sobie poroże.. bażanty ucztowały w truskawkach, a o warzywach nie wspomnę ;:222 Z drugiej strony, teraz mieszkam w mieście, naokoło bloki i już nie raz złapałam się na tym, że tęsknię do wiejskiej ciszy i spokoju ;:224
Tak, są to w pewnym sensie kłopoty z tą zwierzyną, ale ja tam wolę te objedzone roślinki i mieć ten komfort oglądania natury z okien niż mieszkać na ciasnym osiedlu, gdzie sąsiad sąsiadowi w okna zagląda :lol: Mieszkałam dawniej w takim miejscu i naprawdę do tego nie tęsknię ;:185 Wolę pielić te siewki chwastów, nawłoci, mieć trawnik pełen koniczyny, mniszka, perzu, ostów i innego dobrodziejstwa tutejszych łąk, niż tamten nienaganny trawnik, ale niestety brak intymności we własnym ogrodzie ze względu na niewielką jego powierzchnię ;:224
Czasami mam chwile zwątpienia, gdy bez końca walczę z tymi chwastami, nie mogę się nacieszyć pierwszymi kwiatami, bo okazuje się, że w jeden ranek zjedzone zostają przez sarenki pierwsze pąki róż, ale co tam - tak naprawdę mówię sobie wtedy, że przecież to ja zajęłam dzikie terytorium tej zwierzyny i to one mają przez ludzi coraz trudniejsze życie ;:108
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Moniko!

Ogromnie mi się podoba Twoje rozumienie naszego miejsca w przyrodzie. To, że gospodarujemy wspólnie: zwierzęta, ptaki, inne stworzenia żywe i my - zajmujemy wspólną przestrzeń i każdy ma w niej kawałek swoich praw.
Masz nie tylko przepiękny ogród, ale tez piękną duszę ;:167 .

Pozdrawiam serdecznie! :twisted: :twisted:
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lisica pisze:Witaj Moniko!

Ogromnie mi się podoba Twoje rozumienie naszego miejsca w przyrodzie. To, że gospodarujemy wspólnie: zwierzęta, ptaki, inne stworzenia żywe i my - zajmujemy wspólną przestrzeń i każdy ma w niej kawałek swoich praw.
Masz nie tylko przepiękny ogród, ale tez piękną duszę ;:167 .

Pozdrawiam serdecznie! :twisted: :twisted:
:wit Witaj, Lisico ;:4
Jestem bardzo wrażliwą osobą, więc zwierzęta są mi bliskie i nigdy bym ich nie skrzywdziła :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”