Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Cudna ta NN w typie mojej Magenty czy Lavender Lassie lecz liście bardziej jak u LO
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l= ... &qn=1&qc=0 .Ciekawam kim jest chociaż Magenta w pierwszym kwitnieniu też pokazała zielony guziczek .Ja zasypywałam cukrem płatki pachnących róż ,bo nie pryskam chemią .Teraz kiedyś dałam sobie łyżeczkę do herbaty super smak .Słoik trzymam w lodówce .Na potwory nie mam miejsca w ogródku
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu czytam jak zdobywałaś różę, ja ja nazywam jadalną. I ja ją długo szukałam ( a na starej działce miałam ogromny krzak), jednak co swoja róża do ciasta to swoja. W końcu wujek gdzieś zdobył dla mnie sadzonkę , teraz mam ich 3 sztuki, ale do tej pory ( po 4 latach) nie miały tak obfitego kwitnienia. A jak w zeszłym roku trzymałam kwiaty, bo już wydawało mi się że na słoiczek będzie to przyszła ulewa i wszystko spadło.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko moja rośnie już chyba 9 lat i mało przyrasta, a przy tym ma mało kwiatków, może za 20 lat jak krzak się zestarzeje? Ta pełna rośnie szybciej i z jednego zbioru mimo, że jest młodsza uzbieram na mały słoiczek.

Witam Ewciu ;:196 może kiedyś uda się pogodzić jazdę z ogrodem, przecież mieszkamy niedaleko siebie, a może kiedyś zrobimy spotkanie w Będzinie u Marysi :D
Na razie nie ma problemów z wymykaniem, bo ją podkopuję robiąc sadzonki to się nie rozrasta, a dwie rosną w tzw polu to mają pole do popisu ;:219

Witam Cię Beatko ;:168 W dodatku QE łatwo rozmnaża się z patyczków, nie choruje, jedynie mszyce ja oblepiają ale po pryśnięciu gnojówką i mydłem róża do grudnia ma ładne liście, do końca grudnia :D

Obrazek

A Chopin jak rósł w cieniu to kwitł tak sobie, ale był zdrowy , jak go przesadziłam do słońca kwitnie i rośnie jak szalony ale łapie mączniaka :wink:

Jadziu, bo większość róż można przetwarzać :D ja też nie pryskam niczym róż i nawet jak tej jesieni cierpiały na plamistość powiedziałam trudno, ale jakoś do chemii nie sięgnęłam :? a róża do pączków musi być...ooo niedługo smażymy pączki :heja

Dorotko mamy podobną drogę do róży :D i też nieraz nie zerwę płatków i deszcz zniweczy zbiory, ale w sumie na moje potrzeby udaje się zebrać. Moje rosną dłużej, ale nie szaleją.
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu Wy Jadzią o różach a ja od wczesnych godzin rannych po Katowicach, odwiozłam Tereskę do szpitala. Jest już po zabiegu i szczęśliwie śpi . Po powrocie poszłam na działkę nakarmić dzikusy i cyknęłam kilka fotek. Teraz jestem pod kołderką i buszuje po FO. :heja
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mówisz Marysiu, ze wiosna tuz tuż?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Irenko ;:196 no tak to w życiu bywa :oops: Życz Tereni dużo zdrowia i szybkiego dojścia do formy, bo wiosna blisko ;:4
Kotki nakarmione to teraz grzej się i wypoczywaj ;:168

Witaj Aniu a nie jest? ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Maryś wiosna niedługo, a ja w tym roku niestety będę tylko widzem na działeczce, nie wiem co robić czy siać, czy dać sobie spokój, ale mam trochę nasion, muszę to przemyśleć ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś różyczka do słoiczków to wygląda jak piwonia :) ja też mam chyba taką musze znaleźć zdjęcie. No tak o pączkach trzeba będzie myśleć . Mała moja w domu i dalej nic. :)
A Chopin taki wielki ;:oj a ile ją masz lat i czy przycinasz jej gałązki na wiosnę...mam malutką sadzonkę ojej to ona nie będzie miała gdzie się piąć źle chyba posadziłam
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko nie siej no chyba, że to co ma przemarznąć ;:oj Będzie wszystko dobrze i zdrowie powróci, a M. Ci pomoże. Spokojnie czekaj na wiosnę ;:168
Misiu Bardzo lubię tą różę, bo cudnie pachnie chociaż szybko przekwita i osypuje się to mi to nie przeszkadza :D
Mała w domku, ale złe zostało wykluczone, to pewnie to o czym pisały dziewczyny na wyspie ;:196
Jak nie pączki to róże karnawałowe z różą :heja
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Mam Marysiu nadzieje że terapia szybko przejdzie , mamy przed sobą akcję sterylizecje i kastracje. :uszy
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Irenko musi wszystko przebiegać szybko, bo kto Ci pomoże. To przecież Twoja prawa ręka, dużo macie kotków? ;:oj
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Witaj Marysiu :wit
Znalazłam Cię w pięknym różanym ogrodzie. Już nie mogę się doczekać zdjęć tych Twoich "niewielu" pięknotek.
Przyznam od razu, że zazdroszczę wszystkim osobom które mają więcej niż 3 sztuki.
Ponieważ mój ogród jest w zasadzie tymczasowy to nie szaleję z zakupami szlachetnych roślin.
Po zakończeniu remontu chatki z 1934 roku-zaszaleję :heja
Na razie uratowałam przed zadeptaniem przez niewrażliwców dwie róże i w sezonie będę prosiła o identyfikację na FO.
Niestety w tym oku popełnię zakup 2 róż (LOUISE ODIER i Ghislaine de Feligonde) gdzie jedna jest rewelacyjna na przeciery i galaretki, obie będą pięknie pachniały.
A może masz takie u siebie i mogłabyś ucieszyć zdjęciami? ;:oj
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam Cię serdecznie Małgosiu ;:196
Ja kilka lat miałam te pierwsze róże, bo najpierw była działka, potem kawałek nieogrodzonego pola gdzie próbowałam tworzyć ogród i pokaźna kolekcja stałaby się na pewno łupem przygodnym miłośników. Potem tworzyłam ogród przy domu ale to była partyzantka 11 godzin poza domem a w weekendy nie wiedziałam w co wsadzić ręce :D i dopiero ostatnie trzy lata tworzę mój wiejski ogród. Więc jak wyremontujesz swoją przystań to na pewno obsadzisz ją różnymi roślinami :D
Niestety róż, które chce zakupić nie mam ;:185

Alu ;:168 co to jest 2 miesiące... no może dwa i pół i już kopiemy, siejemy, plewimy :heja
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ;:196 zleci szybciutko ,już mamy prawie połowę stycznia ,oby tylko zdążyć z przygotowaniami do wiosny ,a potem cieszyć się nią do woli ;:1
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu ;:196 jak zdrowie będzie to na pewno zdążymy, a Ty wiesz że ja się już doczekać nie mogę ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”