Ogród Ali -> alana cz.1
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo po zakupie tej dziewanny też nigdzie więcej nie spotkałam się z nią, tylko na mojej działce
fajnie mieć coś niepowtarzalnego, zwłaszcza z roślinek
Ina a może mnie wprowadzono w błąd?
zaraz poszukam tej odmiany i jeszcze jednej, bo właśnie do tej róży miałam wątpliwości, czy aby ona tak się nazywała. Jak coś znajdę, to dam znać
Dziękuję, że mnie odwiedziłyście
Izo przepraszam, zapomniałam Ci wcześniej napisać o róży - to róża rabatowa, kupiłam kilka lat temu na rynku, a wiadomo jak tam jest z nazwami, odmianami. A ja jeszcze wówczas byłam baaardzo początkującym ogrodnikiem
Teraz to zupełnie co innego 

Ina a może mnie wprowadzono w błąd?

Dziękuję, że mnie odwiedziłyście

Izo przepraszam, zapomniałam Ci wcześniej napisać o róży - to róża rabatowa, kupiłam kilka lat temu na rynku, a wiadomo jak tam jest z nazwami, odmianami. A ja jeszcze wówczas byłam baaardzo początkującym ogrodnikiem

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- alana
Tak Izo, to zwykły głóg. Pamiętam jak go sadziliśmy, był jeszcze dosyć mały, a w ostatnich latach poszedł ostro w górę.
A od wiosny, jak już wspominałam, zaczynam poszukiwania głogu Paul`s Scarlet
A od wiosny, jak już wspominałam, zaczynam poszukiwania głogu Paul`s Scarlet

Pozdrawiam, Alicja
- alana
OOO!! to był mój 50 post
- tak wychodzi sie z domku na działkę

- oto widok na to wyjście

- nasz domek

- tak wychodzi sie z domku na działkę

- oto widok na to wyjście

- nasz domek

Pozdrawiam, Alicja
Działeczki bardzo ładnie zagospodarowane. Mnóstwo ciekawych roślin. Dalie bardzo ładne. Jeżeli będziesz chciała, to możemy się wymienić nimi. Mam też ich mało, ale jak się wymienimy, to obie zwiększymy swoje zbiory. Przecież wystarczy jeden kartofelek . Moje są pomponowe, pełne, biało- czerwone i takie fioletowe. Teraz czekam na przesyłkę jeszcze z innymi, których u Ciebie nie widziałam. U Ciebie widziałam natomiast pełne kaktusowe inaczej igiełkowe. Jeżeli będziesz zainteresowana , to odezwij się.
- alana
Witam moich miłych gości!
Dziękuję za miłe słowa
Erazmie tak to wymyślona przez tatę budowla tzw. 3w1 - piec, wędzarnia i grill. Wędzi bardzo dobrze wędliny i ryby, wspaniale piecze chleb, słodkości (jagodzianki były pyszne) oraz pieczenie, a grill... wiadomo
Poniżej jako taki schemat pieca i grilla:

Ewo bardzo chętnie przystanę na Twoją propozycję, wczoraj robiłam porządki z moimi bulwami, coś do wymiany na pewno się znajdzie, igiełkowa akurat najbardziej się rozrosła. Może być gorzej z pozostałymi, bo bulwy zakupione w tym roku lub z nasion wyrosły. Odezwę sie na pw, to sie dogadamy co do odmian:)

Dziękuję za miłe słowa

Erazmie tak to wymyślona przez tatę budowla tzw. 3w1 - piec, wędzarnia i grill. Wędzi bardzo dobrze wędliny i ryby, wspaniale piecze chleb, słodkości (jagodzianki były pyszne) oraz pieczenie, a grill... wiadomo

Poniżej jako taki schemat pieca i grilla:

Ewo bardzo chętnie przystanę na Twoją propozycję, wczoraj robiłam porządki z moimi bulwami, coś do wymiany na pewno się znajdzie, igiełkowa akurat najbardziej się rozrosła. Może być gorzej z pozostałymi, bo bulwy zakupione w tym roku lub z nasion wyrosły. Odezwę sie na pw, to sie dogadamy co do odmian:)
Pozdrawiam, Alicja
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu urządziłam sobie mały spacerek po Twoim ogrodzie .Zapowiada się ciekawie . Pomysły masz, chęci do pracy masz , a efekty będziemy podziwiać na wiosnę. Już jest ładnie . Masz dużo kwiatów ,masz się czym cieszyć .Alu ja też mam głóg ,wsadziłam go na wiosnę . Czy Ty go przycinałaś ,bo też mi rośnie taka sztyca i muszę coś z nim zrobić .
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- alana
Witaj Zosiu!
Dziękuje za odwiedziny
Głóg był przycinany, bo niestety zaraza mszycowa go dopadła i to było wymuszone, ale w tym roku bardzo ładnie się rozrósł i obficie owocował :P A pomysły do urządzenia działki na pewno zaczerpnę jakieś także od WAS
Teraz niestety muszę Was opuścić na trzy dni
aj jak ja przeżyje do soboty bez forum
Do soboty!
Życzę dużo słońca i ciepła
PAPA
Dziękuje za odwiedziny

Teraz niestety muszę Was opuścić na trzy dni

Do soboty!
Życzę dużo słońca i ciepła

Pozdrawiam, Alicja