Z pewną taką nieśmiałością założyłam swój wątek. Patrząc na Wasz ogród widzę, że jestem "do przodu", ale widząc tempo prac obawiam się, że niedługo będę Was musiała "gonić".Mrau pisze:To będziemy się nawzajem dopingować! A masz swój wątek? Może wrzuć sobie w podpis.
Tajemniczy ogród, czyli wyzwanie działkowe level HARD
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Tajemniczy ogród, czyli wyzwanie działkowe level HARD
Dzień dobry
Dziś kolejny raz mam dość działki ... pewnie do następnego weekendu ;)
Byłam tylko 3 godziny i wzięłam się za sprzątanie jednego narożnika. Nie wiem, czy tak słabo u mnie z kondycją, ale dało mi w kość. A efekt mikry
Jeszcze w innym miejscu trochę kosiłam chwasty ale już nie robiłam fotek.
A i wsadziłam tulipany w ten tam kawałeczek skopany
już miałam tak dość, że wsadzałam je jak leci, nie patrzyłam czy równo. Będzie artystyczny nieład ..
Oto stan przed i po:

Dziś kolejny raz mam dość działki ... pewnie do następnego weekendu ;)
Byłam tylko 3 godziny i wzięłam się za sprzątanie jednego narożnika. Nie wiem, czy tak słabo u mnie z kondycją, ale dało mi w kość. A efekt mikry

Jeszcze w innym miejscu trochę kosiłam chwasty ale już nie robiłam fotek.
A i wsadziłam tulipany w ten tam kawałeczek skopany

Oto stan przed i po:

- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różnica kolosalna . 

Ee na prawdę? W sumie wygrabiłam tylko stamtąd chaszcze no i powyrywałam co nieco ale to o dziwo męczące jestKoleszko pisze:Różnica kolosalna .

Zostały tam maliny, malwy, peonie i floksy.
Niby trochę chaszczy ale zrobiła się całkiem spora kupka tego, teraz niech to oklapnie trochę to się potem zaniesie na kompost albo na śmieci.
Liczyłam na to, że coś tam pokopię jeszcze ale miałam kalosze na nogach i to nie jest odpowiednie obuwie do kopania jak się okazuje

- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Będę Wam kibicować i ciekawa jestem co na wiosnę Wam wyrośnie . 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Mrau fajny ogród, duże wyzwanie, będzie fajnie .....zrobiłabym go na <dziko> tzn bez sznurka, murka, linijki ...tylko na żywioł - tylko uporządkowany . powodzenia pozdrawiam karolina
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
"....A i wsadziłam tulipany w ten tam kawałeczek skopany
już miałam tak dość, że wsadzałam je jak leci, nie patrzyłam czy równo. Będzie artystyczny nieład ...."
No i super! Artystyczny nieład to jest to! Ja tam nie bardzo lubię pod sznurek

No i super! Artystyczny nieład to jest to! Ja tam nie bardzo lubię pod sznurek

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obserwuję Twoje zmagania - za każdym razem widać ogromny postęp. Jeszcze trochę - ani nie zauważysz kiedy - a będziesz miała przepiękny ogród.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
I ja będę kibicować
. Lubię jak z chaosu rodzi się ład i piękny ogród 

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 6 lut 2014, o 21:19
Będzie dobrze , sami będziecie zaskoczeni jak szybko wyłoni się spod chaszczy piękny ogród . Pewnie nie raz jeszcze będziesz "padać na nos" , aczkolwiek to miła forma zmęczenia (jeżeli można tak powiedzieć
).Pozdrawiam ,będę zaglądać.

Pozdrawiam, Monika.
- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
Nie wiem jak inni, ale ja jestem bardzo ciekawa, co się dzieje w Tajemniczym ogrodzie. Klucz do furtki trzeba znaleźć!
Ja również, nawet zaczynam się już martwić brakiem jakichkolwiek wiadomości od kol.Mrau 

Pozdrawiam Józef
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Witaj Aniu-przeczytałam wszystko,choć to tylko kilka stron...Ja bardzo lubię takie historie bo sama mam działkę po kimś,choć nie była ona tak zdziczała.Pisz dziewczyno bo miło się czyta i pewnie nie ja jedna tu czekamy na c.d. A z okazji Nowego Roku życzę dużo wytrwałości i zdrowia 

Ja też, jako wierny kibic Waszych poczynań niecierpliwie wyczekuję jakichś wiadomości od Was. Mieliśmy obiecane, że TY częściej będziesz gościć na forum z fotorelacjami z postępów prac na działce. Czy przypadkiem nie poddaliście się? A tak fajnie zaczęłaś, widać było wielkie Twoje zaangażowanie, duże postępy, dużo entuzjazmu i serca włożone w prace rekultywacyjne no i co, koniec filmuMarzenka79 pisze:Pisz dziewczyno bo miło się czyta i pewnie nie ja jedna tu czekamy na c.d.

Pozdrawiam Józef
Ojej, zarzuciłam wątek jako, ze sezon działkowy wg nas się zakończył ;) poza tym mieliśmy trochę spraw do ogarnięcia końcem roku.
Na działce byliśmy jeszcze tylko uporządkować trochę pocięte drzewo i czekamy na łaskawszą pogodę, niech nawet będzie zimno ale nie tak pochmurno i deszczowo!
Ale pomału planujemy, na pewno trzeba będzie zrobić odmładzanie drzewom, są bardzo zaniedbane. To zadanie na koniec zimy.
Złożyłam zamówienie na forum na nasionka na pomidorki i papryki, może jakiś mini tunel się postawi ... więc na pewno pod koniec zimy zaczniemy w domu sadzić co nieco
Na pewno trochę teraz nasze siły będą ograniczone ponieważ noszę trzeciego członka naszej załogi w brzuchu ;) (to też był powód opuszczenia forum, bo miałam nagle inne priorytety) pojawi się na świecie w lipcu! chciałabym, żeby do tego czasu były na działce warunki, żeby tam spędzać z maluchem czas
Ile będę mogła tyle zrobię
ale niestety pewnie większość prac spadnie na moją lepszą połowę .. przynajmniej do lata.
Dziękuję Wam, że o nas pamiętacie, to bardzo miłe! nie spodziewałam się nawet, że ktoś będzie czekał na wieści z naszej działeczki a tu takie zaskoczenie
Na działce byliśmy jeszcze tylko uporządkować trochę pocięte drzewo i czekamy na łaskawszą pogodę, niech nawet będzie zimno ale nie tak pochmurno i deszczowo!
Ale pomału planujemy, na pewno trzeba będzie zrobić odmładzanie drzewom, są bardzo zaniedbane. To zadanie na koniec zimy.
Złożyłam zamówienie na forum na nasionka na pomidorki i papryki, może jakiś mini tunel się postawi ... więc na pewno pod koniec zimy zaczniemy w domu sadzić co nieco

Na pewno trochę teraz nasze siły będą ograniczone ponieważ noszę trzeciego członka naszej załogi w brzuchu ;) (to też był powód opuszczenia forum, bo miałam nagle inne priorytety) pojawi się na świecie w lipcu! chciałabym, żeby do tego czasu były na działce warunki, żeby tam spędzać z maluchem czas

Ile będę mogła tyle zrobię

Dziękuję Wam, że o nas pamiętacie, to bardzo miłe! nie spodziewałam się nawet, że ktoś będzie czekał na wieści z naszej działeczki a tu takie zaskoczenie