2. Chili 1 NN Bardzo duża plenność tego krzaczka - powyżej 60 papryczek w tym roku. Ostrość bym określił na poziomie 500-1000 SHU. Można ją spokojnie jeść na sucho. Bardzo dobrze znosi wahania temperatury i zmianę otoczenia. Bezproblemowa w uprawie.

Dodaję zdjęcia, nie są najlepsze bo robione telefonem, ale zawsze coś:5.Penis Pepper Red Papryka ostra o kształcie penisa, można ją jeść na surowo do kanapek. Krzak bardzo rozłożysty, mocny, wysoki na 70 cm. Potrzebuje dużo miejsca bo inaczej papryczki słabo dojrzewają. Odmiana bardzo wczesna.
6.Penis Pepper Yellow Papryka ostra o kształcie penisa i bardziej ostra od wersji czerwonej. Krzak bardzo rozłożysty, mocny, wysoki na 50 cm. Potrzebuje dużo miejsca bo inaczej papryczki słabo dojrzewają. Liście koloru bladozielonego i nie jest to objaw niedożywienia tylko cecha odmianowa. Odmiana późna.
Właśnie skonsumowałem pierwsze owoce, dla mnie to strzał w dziesiątkę, zostaje na stałe.
A swoją drogą, może by się darczyńca "przyznał" do tej fajnej papryczki i udałoby się wspólnymi siłami ustalić , co to za odmiana.pomidormen pisze:Sam mam chili od Iki2008, była pokazana, opisana. U mnie wyrosła taka sama i jestem z niej bardzo zadowolony.
Trochę podobna ale to chyba nie to. "Moje" owoce były dłuższe i cieńsze.Samsu pisze:Ika, a czy to przypadkiem nie jest Chilli fresno yellow.?