Garden of my dreams :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Garden of my dreams :)

Post »

Mateusz taka prawda ;d

Filemon24 ooo :D .Fajnie . :wink: Ja to wcześniej drzewka poobcinałem , teraz tylko trawkę skosić i ogarnięte wszystko . :D Nie chcę nawet myśleć o tym koszeniu . :D
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To jak teraz nic robić nie możesz,to spisz powojniki,jakie chcesz ;:108
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja wczoraj kosiłam ponad 3 godziny :? w dodatku strasznie nie lubię kosić trawy ;:223
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz coś tam spisuje w głowie na razie .Będę niebawem robił plan rabaty w Paincie z dokładnością jaka roślina gdzie .

Filemon24 byś mieszkała przez płot to bym Ci pomógł . :D

U mnie teraz sad owocowy i teren przy nim nie jest ogrodzony - sąsiad kosi trawę około 20 arów i zbiera siano .W przyszłym roku ogradzamy to i będę musiał kosić ten cały teren 70 arów ... poza tym będę to musiał najpierw wyrównać z 5 przyczepami ziemi .Kupię porządną podkaszarkę może ale to nie to samo co kosiarka , nie tak równo :)
Z biegiem czasu mam nadzieję że dorobię sie jakiegoś traktorka .

Porobic rabaty mieszane iglasto/krzewiasto/kwiaciaste ? czy jedna rabata iglasta , druga reszta roślinności ? osobiście wolałbym oddzielnie wszystko :D

Ogarnę za jakiś czas plan rabaty pierwszej włącznie z nazwami roślinności . :wink:
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Można rabaty kwiatowe z jednym,maks 2 krzakami/drzewami/iglakami,można rabate z krzakami i kwiatkiem,jak kto chce ;:108
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Możesz też zrobić tak że rabaty iglaste będą przechodziły w rabaty kwiatowe albo wszystko wymieszać. Nie dawaj samych iglaków bo będzie smutno :D Ja bym tak nie mogła planować na kartce czy na kompie. Działam spontanicznie bo moja koncepcja zmienia się w trakcie tworzenia.

Oj chyba by ci się znudziło to koszenie na mojej działce :D i tak mój tata kosił kosą spalinową bo samą kosiarką nie dało by rady za dużo jest drzew. Wczoraj też szwagra zagoniłam do koszenia :heja Przedwczoraj jak kosiłam najechałam kosiarką na kamień i walnął mnie w nogę mam wielkiego siniaka :? a to pustak spadł na rękę i też mam siniaka. Dobrze że w ogóle żyje po tych porządkach na podwórku :;230
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26

Post »

Witaj Paweł,po weselu siostry i wszystkich poprawinach,chcemy widzieć rewolucje w ogrodzie,szpadelki,taczuszki i podobne rzeczy :!:
Odnośnie rabat,to zrób plan tylko na sam szkielet takiej grupy,czyli najważniejsze drzewa i krzewy,a potem zobaczysz,że samo z siebie wyjdzie,że zaczniesz ją upiększać i powtykasz inne rosliny.Tego nie da się uniknąć.Nie raz cię skusi jakaś pięknośc roślinna.Grupy mieszane są piękne.
Sama u siebie kosze trawę zwykłą kosiarką i nawet lubię to zajęcie,ale mam odmianę,która nie szaleje. :wit
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Witaj Pawle, ogród z ogromnym potencjałem.
Będę zaglądać i kibicować :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz ale ja chyba chciałbym oddzielnie . : D krzewy i kwiaty to się raz dwa rozrosną a iglaki wolniej .Rabaty będą niedaleko siebie , także wiesz .Jedna obok drugiej . :wink:

Filemon24 zrobię chyba oddzielnie . Będzie dobrze , zobaczysz . :D Będzie kilka rabat na środku podwórka lecz najpierw ogarne jedną bo nie chcę wszystkiego rozgrzebać . :D Do wiosny ze sto razy plany się zmienią haha .No ale na spontanie nie do końca się da boo drzewka muszę na raz kupić , żeby agro położyć . :D Poza tym nie chcę potem przesadzać tego , to ma być zakątek ogarnięty na długieeee lata . ;:215

Oj czego się nie robi dla kobiet haha . ;:190

Drzewa mnie najbardziej wkurzają , ja u siebie dużych nie będę miał w ogrodzie a te co mam to usunę . :D
Masz dar przekonywania widzę , co mu obiecałaś ? :lol:
A skąd ten kamień się wziął ? ojj biedactwoo ... trzeba pomasować :) Hahaha już się nie dotykaj lepiej do niczego ;:306
Powiem Ci że kilka lat temu o mały włos oka nie straciłem jak kosiłem , kosiłem z koszem pod kasztanami i jakoś jeden walnął mi w oko ... masakra !!!! mgiełkę miałem przez kilka godzin , a ile strachu że już po oku ... teraz jak tam koszę to tylko w oksach .

Basiu Siemanko . :D oj będę wyklęty w domu haha .Powiedziałem już co będę robił . :D Dużo roślin planuję przesadzić na wiosnę na ta rabatę .Poza tym usunąć zamierzam forsycję i porobic z nich kilkadziesiąt sadzonek ( w przyszłości się mogą przydać ) , koleżankom tez juz obiecałem . :D Usuwam również laurowiśnie z racji , iż popsuły się ponieważ miały za mało słońca ...Jak już przesadzę wszystko na wiosnę to potem ogarniam trawnik cały . :wink: Jak robić coś to robić to porządnie ... zacznę od trawnika a potem mogę sobie sadzić i sadzić .
Już praktycznie zrobiłem plan , zapodam w week .Sęk na tym polega że chcę tą rabatę ogarnąć na raz z agro itd .Tak wiem , że nieraz się skusze na coś .Ale mam gdzie sadzić takie nowe okazy - taka mini szkółka za siatką , mogą też postać kilka miechów w doniczkach . :D

Koszenie trawy jest fajne , tak samo jak oglądanie naszych kochanych roślinek itd .Widzisz a u mnie trawa szaleje , myślałem że każda tak rośnie ... :wink:

Agnieszka Cześć . : ) Dziękuję .Potencjał jest ale muszą byc też odpowiednie środki i czas . :wink: Wpadnę do Ciebie jak będę miał czas . :D

Tak jak już mówiłem mam i drugą pasję niestety . Jest to projekt samochodowy i budowa demo cara .Polega to na stuningowaniu ciekawego auta porządnie ... pokazywaniu się na róznych imprezach w UE i oczywiście wygrywaniu różnych nagród , cóż pochłania to masę pieniędzy - tyle że ten mój ogród marzeń mógłbym w chwilę zrealizować .
Ogród mogę porównać do samochodu ... ;:306 a dokupywanie roślinek itd. to jest dopieszczanie go , tak samo jak tuning w samochodzie . ;:306
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Mateusz haha , taka jest prawda . ;:306

Beatko super pomysł , dziękuję .Na dwóch jabłonkach tak zrobię w przyszłości . :D
Szansa jest jedna na milion , że moja wybranka będzie taka . :D Chociaż nie będzie mi się wcinała bo ja się znam lepiej . ;:215 Troszkę mnie ograniczają ale się to zmieni w niedalekiej przyszłości . :D Po prostu boją się , że coś głupiego wymyślę .Nie oglądają w necie projektów itd . także ich rozumiem .Odnośnie motoryzacji to i ścigacza mam w głowie lecz zawsze jakaś dziewczyna mnie odsuwa od tego . :wink: No niestety nie na wszystko mamy wpływ ... ostatnio miałem wypadek nie z mojej winy i gdybym jechał seicento np. to nie wiem czy bym teraz tu z Wami pisał sobie .Wpadnę do Ciebie w wolnej chwili . :)

Agnieszka dzięki . :D Chodzi Ci o fotografię ? fotografia to też droga zabawa , dobry aparat i mnóstwo gadżetów kosztuje swoje ... Piękna pasja - czyste piękno na fotografiach , w zimowe wieczory zaglądasz do folderu na kompie z lata i bajka ... :wink:

Zrobię upka w w wolnej chwili bo poczyniłem małe zakupy . ;:215
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Pasja do fotografii zrobiła się przypadkiem...eM kupił lustrzankę i wciągnęło mnie na dobre. Fakt faktem pasja nie należy do najtańszych-nawet nie wiedziałam, że tyle niezbędników jest potrzebnych ahh.
Jednak zadowolenie, bezcenne :D
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Pawle ja jestem bardzo przekonująca ;:109
Też miałam obawy czy sobie czegoś poważnego przed tym weselem nie zrobię :;230 na szczęście wyszłam z tego porządkowania bez większych obrażeń ;:209
Liczę na ciebie że lipy nie stworzysz z tymi nowymi rabatami :D

Takie sprzeczne masz te pasje motoryzacja i ogrodnictwo. Mojej koleżanki mąż jest zapaleńcem motorów jeździ na zjazdy w zamiarach ma już wożenie swojego dziecka na motorze jak skończy 6 lat :shock: dla mnie to jest niedorzeczne ponieważ już stracił swojego brata( rozbił się motorem) ;:14 Być może go znasz bo mieszka w Ciechanowie. Mi się tam rodzina już do sadzenia nie wtrąca teraz się chwalą jak ktoś przyjedzie i mu się podoba że to ja tak wszystko pięknie zrobiłam ;:172
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Agnieszka masz do tego talent bo uwieczniasz dużo na foto . w swoim temacie . :wink: Każda pasja to ogólnie nauka do końca życia .Sam myślałem , żeby kupić aparat i cykać amatorsko ale ciekawy aparat z początkowym zestawem to ze 2500 . :D Do tego PS i jazda .Ale nie tykam się lepszych aparatów boo kto się skupia na wszystkim ten nie ma niczego .Trzeba dokonywać w życiu wyborów . :D Szkoda że doba nie ma 48 godzin . :D jak w przyszłym roku będę kupował lepszy aparacik , żeby cykać fotki roślinek too zwrócę się do Ciebie itd. , mam nadzieję że mi jakoś doradzisz :wink: Napisz mi coo masz za sprzęcik i jakie gadżety do niego , może być na PW . :wink:

Ja też chcę , żeby mi ktoś kupił lustrzankę . :lol: haha . :D

Filemon24 nie wątpię w to . :D Mam słabość do kobiet niestety . :lol:

Hahaha , dawałaś pewnie jak mały samochodzik . ;:306 Nie będzie lipy na pewno , roboty będzie sporo . :wink:

To już głupek ... dzieci sie nie wozi . :? A poza tym ja bym nigdy nieletniego nie wziął na przejażdżkę .Podchodzę do tego tak : jak kupię moto to na bank coś mi się kiedyś stanie , wiadomo że będę chciał sprawdzić ile poleci ... wolę auto bo chociaż w puszce jestem . :D Właśnie , jak zobaczą że jest pięknie to potem masz wolną rękę .Ja u siebie im pokaże jeszcze . :wink:

Fajnie , że się odezwałaś po weselu .Wiem chociaż że żyjesz i nic sobie nie zrobiłaś . ;:191
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Dopiero we wtorek skończyły się weselne imprezy w sumie to jeszcze nie doszłam do siebie :;230 ale nic sobie nie zrobiłam aż taką łamaga nie jestem :D Przez to wszystko moje roślinki poszły w odstawkę.
Z tym wtrącanie rodzinki to ja cię rozumiem mi ojciec to na początku strasznie się wtrącał miał mi pomagać przerobić skalniak ale jak się nie zgodziłyśmy z siostrą robić według jego pomysłu to się wkurzył i nic nie pomógł.
Najbardziej chciałabym mieszkać sama mieć swoją działkę i tak by było najlepiej.
a ty teraz masz we wrześniu weselicho dobrze pamiętam?
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Niech to ###################### <cenzura> ######

;:222 ;:222 ;:188 ;:188 ;:188 ;:161 ;:161 ;:161 ;:155 ;:155 ;:

Pracuje się , robi się a tu taki jeden Ci wszystko popsuje . ;:188 ;:188

Cóż ... jestem zły jak nie wiem .Jakieś 6 mkw mam popsute trawnika ...trawa siana w tym roku .Ja ...... ;:188

Szkoda że tej sprawy ja nie moge załatwić bo ....... ;:188

Nie mogę nic więcej napisać bo może to zostać wykorzystane przeciwko mnie .

################################### ;:223

Na koniec dodam że pracuję w Sądzie .

Pozdrawiam .

Filemon24 ostro . :D U mnie już sytuacja raczej unormowana i mogę robić co chcę .Kto by nie chciał ale Polskie realia na to rzadko pozwalają .U mnie może mam troszkę inną sytuację bo ja to robię dla siebie i będę tu mieszkał , przebudowywuje garaże itd .Nie wiem jak u Ciebie sytuacja wygląda ... :wink: Masz Ty pamięć niezłą .13 ego .

aage czy ja wiem .Dla chcącego nic trudnego w moim przypadku nie ma zastosowania ... Pasje jakie bym miał to : motoryzacja , wędkarstwo , fotografia i ogrodnictwo .Po pierwsze czasu by na nie nie miał , chyba że bym nie pracował .Po drugie musiałbym zarabiać ze 3 tyś na rękę żeby te pasje szły do przodu a to w obecnej chwili nie jest realne . :wink: Oczywiście mam kilka pomysłów na biznes i zdolności dużo ale musi nastąpić odpowiednia pora żebym poszedł w to .Dziękuję jeszcze raz . :wink:

Dzisiaj kupiłem cyprysika .Zrobię upka zdjęć z nazwami odmian do końca tygodnia na pewno .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”