Gracjello - w tym roku ani jednego wysiewu. Jutro zaczynam...
A pikowania zacznę, wraz z początkiem jesieni...pewnie we wrześniu.
Wysiewam zawsze świeże nasiona, bo najlepsze wschody są.
Skrętnikowe nasiona mają krótką "ważność".
Była sesja...
Nad tą siewką się zastanawiam. Zostawić, czy nie? Kolor taki sobie...kilka piegów i półpełny środek. Wąskie płatki też mi do gustu nie podchodzą...
nr 13-13-A-JP
Siewka 15-13-A-JP - to siewka która mi się podoba. Okazało się, że ma dwa kolorki. Różowy i fioletowy...dopiero na słońcu to widać. I mocno falowane płatki...
Siewka półpełna - 1-13-B-JP - ma już zaklepany nowy domek. Jest ładna, ale nie moge wszystkich siewek zostawić u siebie...
Gracjello- Masz rację. Mi ona też bardzo się podoba. Zostaje w kolekcji.
W tym tygodniu, pobiorę liście z siewek do naszczepienia, proszę o kciuki, żeby się przyjęły.
Na wiosnę powinnam się doczekać sadzonek i pierwszych kwiatów. Oby były takie, jak u mateczników.
Kolejna siewka zakwitła...podobna kolorystycznie do pierwszej mojej siewki o numerze: 11-13-A-JP.
Przynajmniej - kolorystycznie podobna.
Siewka nr:
12-13-A-JP
I ta siewka zostaje w kolekcji.
Wszystkie siewki, które u mnie zostają, dostały świeże podłoże i swoje "prywatne" doniczki.
Będę obserwować, czy pojawią się nowe pączki i będę robi zapiski, jak jest z ilością kwitnień, kwiatów na łodyżce.
Jest następna siewka zapączkowana, ale kiedy zakwitnie...jeszcze trochę poczekamy na kwiat. Za to liście ma ona ogromne