izaziem Iza damy radę czekać? Zobacz jak mnie wzięło- chodzę i ciągle fotografuję tylko te róże
DIE WELT
Abraham Darby
slanka-flora Sławku, myślę jak tu Ci tu odpowiedzieć, by nie okazało się że
Ciało zanurzone w wodzie traci na rozumie, no ale nic równie błyskotliwego nie przychodzi mi do głowy. Więc tylko stwierdzę:
Jak fajnie, że na forum są i mężczyźni.
Co do szałwi muszkatałowej dostałam ją od mojego osobistego dostawcy ciekawych roślinek, czyli mamy (elam). U mamy się wysiały. Podobno jest tylko dwuletnia, rok temu nie kwitła teraz kwitnie, więc pewnie w przyszłym roku muszę szukać siewek. Mam dwie ta mniejsza też zakwitła, a myślałam że jest u mnie krócej, ale one w pierwszym roku mają nie kwitnąć
sweety
Też mam nadzieję, że deszcze nie będą czekać na Ciebie i Ci towarzyszyć. Ja cieszę się z każdej pogody jako urlopowiczka ze słońca, jako ogrodniczka z deszczu.

Lubisz różyczki i floksy więc proszę
Cinco de mayo
klarysa
CO do słodkiego lenistwa, przyznaję się że lubię

, ale to geny Taty, bo znasz moją Mamę, i wiesz ona tak nie potrafi.
Złoty ogród

Ta żółć mało złota, bardziej słoneczna, ale wita już przy wejściu
dziurawiec kielichowaty.
Przy wejściu do Królestwa M. żółci się
Chinatown,....
...z drugiej strony rośnie przesadzony jesienią
Graham Thomas (niby Avalonek).
Ciekawe czy zrobi drugą taką ścianę na ganeczku jaką zbudował Chinatown?
drewutnia Ewa basenik się sprawdza. Jest już u nas 3 lato. To droga impreza, ale dzieciaki zbierały na niego przez 2 sezony urodzinowe. Zamiast zabawek zbierały na basen. Mamy dużą rodzinę, a więc się uzbierało. Ja chciałam koniecznie z obudową by wtopił się w ogród.
Nie używam chloru, tylko trochę droższą metodę tlenową. Ze względu na dzieciak, to łagodniejsze dla skóry. Poza tym basen kupiliśmy wraz z pompą i filtrem piaskowym, tak że z utrzymaniem czystości nie ma problemu.
Ostatnio dzieciaki wymyśliły zabawę w stanie na rękach pod wodą i wyławiane wrzucanych przeze mnie akcesoriów. Aportują jak małe pieski. Mogą tak bez końca.
Dla pozostałych cichych gości różyczka Fashion