Ogródkowe rozmaitości cz.7
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.7
OK

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Nela!
Miło było Cię spotkać u Tosi.
Myślę, że ta deszczowa pogoda długo się nie utrzyma - po niedzieli chcemy jechać do Kapiasa i ... może uda się zobaczyć Twoje róże
Jakbyśmy się nie zgadali wcześniej, to mam nr tel. do An-ki i dam znać.
Jak Mirka powiedziała, tak już wczoraj zaznaczyłem jedno drzewo do wycinki
przy okazji znaleźliśmy miejsca na cztery pnące różę, a ponoć nie było na nie miejsca
Miło było Cię spotkać u Tosi.
Myślę, że ta deszczowa pogoda długo się nie utrzyma - po niedzieli chcemy jechać do Kapiasa i ... może uda się zobaczyć Twoje róże

Jakbyśmy się nie zgadali wcześniej, to mam nr tel. do An-ki i dam znać.
Jak Mirka powiedziała, tak już wczoraj zaznaczyłem jedno drzewo do wycinki

przy okazji znaleźliśmy miejsca na cztery pnące różę, a ponoć nie było na nie miejsca

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Znów będziemy pół roku czekać?

Bo nie przyjadę po pomidory!!!!!!

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
No wreszcie.Marietta Silva doskonała-aż przyjdę naocznie jeszcze raz ją popodziwiać.Mówisz,że przez Ghislaine trzeba się pochylić wchodząc na taras?-Nie wierzcie ogrodniczki-tam trzeba przepełzać
-taka obfitość kwiatow i to z każdej strony.Pokazuj następne cuda.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Andrzeju...miło ,że doszło do spotkania i to zupełnie spontanicznie ,przy okazji poznałam i Twoją żonę ,także,po przełamaniu pierwszych lodów bez problemu możemy się spotykać w naszym ogrodniczym gronie...Szkółka Kapias może być kolejnym powodem do spotkania...daj tylko znać ,abyśmy przypadkiem się nie minęli...
Róże jeszcze kwitną ,choć ,po ostatnich deszczach co nieco opadły i jak już Ania zdążyła wspomnieć ,pełza pod nimi...
Chociaż troszkę przesadziła...
Zaznaczone drzewo na pewno zostanie zastąpione ładniejszym typem rośliny ozdobnej...tym bardziej ,gdy to grusza...Też się zastanawiam nad wycięciem ostatniej gruszy w ogrodzie,już ma rdzę,choć owoców sporo,ale mnóstwo i pod drzewem...Na róże zawsze miejsce się znajdzie,gorzej ,gdy przekraczają przewidziane rozmiary...
Tośka pokażę wszystko po kolei ,mam tyle zdjęć ,że nie wiem ,które wybrać ...
Parę już wybrałam...
Dwie Rozarium Uetersen ,po prawej z Sally Holmes

Biała plama to Schneekonigin,wielka okrywówka ,bardzo obficie kwitnąca

Ania jeszcze pokażę Mariettę ,bo raz kwitnie ,ale obficie, zasługuje więc na kolejną prezentację...

I droga do mnie,abyś nie zapomniała...nie jest tak źle...

Zaznaczone drzewo na pewno zostanie zastąpione ładniejszym typem rośliny ozdobnej...tym bardziej ,gdy to grusza...Też się zastanawiam nad wycięciem ostatniej gruszy w ogrodzie,już ma rdzę,choć owoców sporo,ale mnóstwo i pod drzewem...Na róże zawsze miejsce się znajdzie,gorzej ,gdy przekraczają przewidziane rozmiary...

Tośka pokażę wszystko po kolei ,mam tyle zdjęć ,że nie wiem ,które wybrać ...

Dwie Rozarium Uetersen ,po prawej z Sally Holmes

Biała plama to Schneekonigin,wielka okrywówka ,bardzo obficie kwitnąca

Ania jeszcze pokażę Mariettę ,bo raz kwitnie ,ale obficie, zasługuje więc na kolejną prezentację...

I droga do mnie,abyś nie zapomniała...nie jest tak źle...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Tosia1

Wstawiłam u siebie tą różę, co szukamy jej imienia.
Wstawiaj fotki, bo fajnie się ogląda, ale z komentarzem

Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Alionuszka
Tośka , postaram się aby więcej komentarzy było...ale chyba nie do każdego zdjęcia...
Kolejne róże...tym razem Austina -St.Swithun ...na jednym krzaczku kwiaty przybierają w miarę przekwitania różne odcienia i kształty ,do tego piękny zapach

Kolejne róże...tym razem Austina -St.Swithun ...na jednym krzaczku kwiaty przybierają w miarę przekwitania różne odcienia i kształty ,do tego piękny zapach

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Tosia1

Zmokłam strasznie na działce. Okropna aura!!!
Już może przestać padać. U nas oczywiście.
Twoje róże w tym miejscu są drugi rok i takie olbrzymy porosły!
Zdrowe i piękne. Tak trzymać!!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Alionuszka
Tośka u nas też raz pada ,raz słońce ,róże wiszą ,Ania ma do mnie przyjść ,nie wiem ,czy przez ogródek odważy się przejść ,chyba że w ortalionie...
wszystkim znana Westerland,mimo ,że szybko przekwita,jest zachwycająca,jej bym się na pewno nie pozbyła

Eyes for You ,ta to rośnie nawet w ekstremalnych warunkach...

wszystkim znana Westerland,mimo ,że szybko przekwita,jest zachwycająca,jej bym się na pewno nie pozbyła

Eyes for You ,ta to rośnie nawet w ekstremalnych warunkach...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Nie wiem co najpierw oglądać
panoramę czy przez lupę wszystkie róże
U kogo Eyes for You rośnie w ekstremalnych warunkach to szczęśliwy bo u mnie nie

U kogo Eyes for You rośnie w ekstremalnych warunkach to szczęśliwy bo u mnie nie

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Do Podraja nie zdążymy, ale mam nadzieję, że uda nam się przepełznąć do Twego tarasu
Jak pogoda nie spłata nam figla to w środę będziemy u Kapiasa ok 13-tej. Pooglądamy róże i zajmiemy kolejkę w sklepiku
Ok 14-tej będziemy Cię szukać
Do zobaczenia.

Jak pogoda nie spłata nam figla to w środę będziemy u Kapiasa ok 13-tej. Pooglądamy róże i zajmiemy kolejkę w sklepiku

Ok 14-tej będziemy Cię szukać

Do zobaczenia.
- Alionuszka
Marysiu u Ciebie wszystko pięknie rośnie ,przynajmniej naocznie mogłam to stwierdzić ,a,że wiele niebieskich granulek na ziemi...to świadczy ,że nie tylko u mnie grasują i pożerają ,co się da ,ślimaki...Myślałam ,że maja one swoje ulubione rośliny i na tym koniec ,ale chyba zmutowały swoje geny ,bo siedzą już na wszystkim ,oprócz bodziszków,mekonopsów walijskich,i róż...Przynajmniej te szkodniki róże omijają...
Tym razem Morgengruss ,wg mnie kwiaty cudne ,ale niestety sam krzew zmarniał trochę,może nornice mu w tym pomogły

Andrzeju oby pogoda dopisała,a ja już pędzę do ogrodu kosić 1 mkw.trawy i obrywać wiszące po deszczach kwiaty ,jakoś przecież musicie przejść przez busz bez uszczerbku na zdrowiu...
Przez ten łuk będziesz przechodził...mam nadzieje ,że się uda

A na nim Ghislaine de Feligonde,Jasmina,Comte de Chambord i Elmshorn,Dr Jamain

Tym razem Morgengruss ,wg mnie kwiaty cudne ,ale niestety sam krzew zmarniał trochę,może nornice mu w tym pomogły

Andrzeju oby pogoda dopisała,a ja już pędzę do ogrodu kosić 1 mkw.trawy i obrywać wiszące po deszczach kwiaty ,jakoś przecież musicie przejść przez busz bez uszczerbku na zdrowiu...

Przez ten łuk będziesz przechodził...mam nadzieje ,że się uda

A na nim Ghislaine de Feligonde,Jasmina,Comte de Chambord i Elmshorn,Dr Jamain
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Mogłabym przechodzić tam i z powrotem pod tym łukiem Nelusia.
a w Podraju istna sielanka ...już wkrótce bo widać ogrom pracy, która zaprocentuje. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Neluś.
Oj cudnie w "raju" wszystko kwitnie jak marzenie.
Widzę, że Sally Holmes też ujęła Cię za serce.
Morgengruss u mnie właśnie rozkwita, to jedna z najlepszych moich róż, "nie gniotsa nie łamiotsa" jak mówią.
Bezobsługowa piękność i jaki zapach.
A masz Lilac Charm ?
Jestem nią zachwycona jak na razie, w tym sezonie / drugi / spisała się przy pierwszym kwitnieniu na medal.
A co masz nowego ze świata pani Kralki, bo na pewno tam nieraz byłaś.
Zachwyciłam się Ballerina bo dopiero w tym roku pokazała się z najlepszej strony.
Przedtem była byle jaka a teraz jest urocza.
Twoje róże skąpane w słonku są lepiej wybarwione niż moje na północnym stoku, ale i tak jestem zadowolona.
Pod takim łukiem sama chodziłabym w kółko.

Oj cudnie w "raju" wszystko kwitnie jak marzenie.
Widzę, że Sally Holmes też ujęła Cię za serce.
Morgengruss u mnie właśnie rozkwita, to jedna z najlepszych moich róż, "nie gniotsa nie łamiotsa" jak mówią.
Bezobsługowa piękność i jaki zapach.
A masz Lilac Charm ?
Jestem nią zachwycona jak na razie, w tym sezonie / drugi / spisała się przy pierwszym kwitnieniu na medal.
A co masz nowego ze świata pani Kralki, bo na pewno tam nieraz byłaś.

Zachwyciłam się Ballerina bo dopiero w tym roku pokazała się z najlepszej strony.
Przedtem była byle jaka a teraz jest urocza.
Twoje róże skąpane w słonku są lepiej wybarwione niż moje na północnym stoku, ale i tak jestem zadowolona.
Pod takim łukiem sama chodziłabym w kółko.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Alionuszka
Eluś przyjeżdżaj i będziemy sobie przechodzić wte i wewte...póki jeszcze kwitną...W Raju pracy mnóstwo,a róże rosną jak na drożdżach...
Zdarza się ,że kupuję róże w marketach ,choć coraz rzadziej ,ale nie mogę nieraz się oprzeć,kiedy widzę piękną fotografię na opakowaniu róży...tym razem był to rambler różowy bez nazwy...Oto on ,rambler z Lidla..czyli wielkokwiatowa liliowa,....

Tradescant,bardzo ciemny ,burgundowo fioletowy kolor ,ale nie za bardzo żywotna ,dwa pędy i parę kwiatów,może jeszcze się rozrośnie

Graham Thomas,

Dzwonek Sarastro na tle róży New Dawn

Ślazówka turyngska

Grażka Sally Holmes wymieszała się z RU ,duet bardzo udany ,w zasadzie jedna podpórka wystarczyła ,aby je postawić do pionu...mają miejsce ,nie trzeba je trzymać w ryzach...i to jest najlepsze
Lilac Charm niestety nie mam ,ale to piękna róża,i nie dziwię Ci się ,ze jesteś nią oczarowana...Mam dosyć sporo róż jednopłatkowych,i na razie nimi się nacieszę ...może kiedyś na nią zapoluję
W tym roku nie byłam u M.Kralki,ale jesienią kupowałam od niej Paganini.Lensa ,jednak to nie ona ,i mam obecnie dwa Sibeliusy też Lensa...pomyłki się zdarzają
Tak ostatnio wzięło mnie na żółto ,Pierwsza bardzo obficie kwitnąca róża Golden Celebration ,jak na razie dwa kwiatki

żeleźniak też niczego sobie...

Zdarza się ,że kupuję róże w marketach ,choć coraz rzadziej ,ale nie mogę nieraz się oprzeć,kiedy widzę piękną fotografię na opakowaniu róży...tym razem był to rambler różowy bez nazwy...Oto on ,rambler z Lidla..czyli wielkokwiatowa liliowa,....

Tradescant,bardzo ciemny ,burgundowo fioletowy kolor ,ale nie za bardzo żywotna ,dwa pędy i parę kwiatów,może jeszcze się rozrośnie

Graham Thomas,

Dzwonek Sarastro na tle róży New Dawn

Ślazówka turyngska

Grażka Sally Holmes wymieszała się z RU ,duet bardzo udany ,w zasadzie jedna podpórka wystarczyła ,aby je postawić do pionu...mają miejsce ,nie trzeba je trzymać w ryzach...i to jest najlepsze
Lilac Charm niestety nie mam ,ale to piękna róża,i nie dziwię Ci się ,ze jesteś nią oczarowana...Mam dosyć sporo róż jednopłatkowych,i na razie nimi się nacieszę ...może kiedyś na nią zapoluję

W tym roku nie byłam u M.Kralki,ale jesienią kupowałam od niej Paganini.Lensa ,jednak to nie ona ,i mam obecnie dwa Sibeliusy też Lensa...pomyłki się zdarzają

Tak ostatnio wzięło mnie na żółto ,Pierwsza bardzo obficie kwitnąca róża Golden Celebration ,jak na razie dwa kwiatki

żeleźniak też niczego sobie...

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości