Widok ze schodów - dodałam też kawałek rabaty hostowej wzdłuż płotu, hosty umęczone, bo im psiska na poprzedniej miejscówie dokuczały bardzo i mimo podlewania ciągle miały suszę - liczę na to, że tu im będzie lepiej:
Trochę bliżej:
I widoki na ścieżkę na tył podwórka:
A tu z drugiej strony, widok od furtki:
Koło domu:
Zdejmujemy stary chodnik, płyty wykorzystujemy do utwardzenia powierzchni w garażu, a w tym miejscu będzie ścieżka z kamienia:
Widok od kojca:
Iii moja kamienna donica na lawendę!
Jeszcze trochę pracy przed nami - do zrobienia ta ścieżka od furtki frontowej i sporo roboty będzie z ogarnięciem zagraconego kącika z prawej strony domu, no ale chyba już mogę powiedzieć, że większość zrobiona

Aha, na tym świeżo ogarniętym terenie lada dzień wysiejemy trawę. Muszę też przekopać forum, bo rady i inspiracji potrzebuję - jakie drzewa kupić? Koniecznie musimy dosadzić, na pewno coś wzdłuż płotu na nowym trawniku, ale z tyłu też by się przydało, bo przez pół dnia jest tam patelnia. Ach, kamienie są w trakcie mycia, więc jeszcze nie widać ich całego piękna

Zakurzone są teraz i zapylone ziemią. Zastanawiamy się też nad zaimpregnowaniem ich. No a w szczelinach będziemy też za chwilę wysiewać trawę - choć nie wiem, na ile się utrzyma. Jak nie da rady, to spróbuję wykorzystać coś innego zielonego.
Co sądzicie?