Witajcie dziewczyny,
cieszę się z Waszych odwiedzin.
Beatko, mój ogródek musi być z gumy, bo ogrodniczka z umiarem i powściągliwością ma kłopot, ciągle zakochuje się w nowych pięknościach. Tylko gumowy ogródek pomieści wszystkie nowe miłości.
Beatko -Sasanko, baaaaaaaaaaaaardzo miło Cię powitać. Najpierw pochwalę się, że werbena patagońska, od Ciebie, zakwitła małym kwiatkiem

, a potem powiem jeszcze raz, że BARDZO się cieszę, że Cię tu znalazłam. Pokazując swoje ogrodowe osiągnięcia na forum wszyscy oczekujemy aprobaty. Oto chodzi, prawda?
Dorciu, witaj, my działkowicze to ludki pokorne, skromne, bez wielkich aspiracji , ale pełni radości tworzenia i życia.
Aniu, wykopywać bulw i cebul to nie lubię

, ale mam słabość do dalii i gladioli oraz tulipanów. Chęć podziwiania jest większa od trudu wykopywania.. W piwnicy 3 pokaźne torby pełne tulipanowych cebul czekają na miejsce po daliach. Mimo to dokupiła, tulipanki "Mata Hari' - bo pięknie się przebarwiają oraz 'Pink Impression' bo są wielkie, wręcz giganty oraz 'Flaming Flag' bo pasują do pozostałych fioletów.
Byłam też w Obi nie wyszlam z pustym koszykiem , wprost przeciwnie
dalia 'Rosella' , a w tle 'Purple Gem' i biała 'My Love'
dalia 'Lavender Perfection'
róże, kremowa 'Avalon' - cudna niezawodna, różowa 'Leonardo da Vinci' , po lewej 'Crocus Rose'.
róża 'Ascot' - wspaniała pod każdym względem
'Crocus Rose ' i 'Leonardo'
'Chippendalle'
'St Richard of Chichester'
lwie paszcze - wyżlin, szałwie, róża 'St Richard of Chichester' pięknie pachnie , owocowo
miskant 'Graziella' oraz liliowiec, turki i żurawki, zieloniutko, tak jak w mojej głowie

.
róża 'Artemis' i powojnik 'Arabella'
Kotki - moi ulubieńcy, na śniadanku. Obrazek "Śniadanie na trawie"
Czarna Pantera- mon amore, wielki pieszczoch.