Balkonowe impresje
Re: Balkonowe impresje
Całkiem zapomniałam o wysianiu owsa. Myślisz, że to już dobra pora? Nigdy dotąd nie wysiewałam, ale dostałam nasiona i pasuje to zrobić. Czy tych nasion nie przykrywa się warstwą ziemi?
Mam nadzieję , że wybrałam dobrą porę na owies, co do przykrycia ziaren ziemią jest tak jak piszesz. Dziś przykryję ziemią. Dziękuję za miłe pouczenie. 

Balkonik naprawdę niczego sobie i fajne dodatki.
Na owies deczko za wcześnie jak wzejdzie i będzie słoneczko to bujnie w zastraszającym tempie.
Na owies deczko za wcześnie jak wzejdzie i będzie słoneczko to bujnie w zastraszającym tempie.
Pozdrawiam Edyta
Edyto, marzę o tym bujnięciu
owsa. Dziś znowu nie ma słońca i owies grzeje się w mieszkaniu.

Odrobina słońca czyni cuda...
Na balkonie początek niekończących się zmian. Największa zmiana przede mną a właściwie przed małżonkiem, któremu po świętach przypadnie konieczność wniesienia na balkon kufra- skrzyni. Zrobię z niej siedzisko i kufer na balkonowe przydasie. Skrzynię po amunicji zakupiłam do pokoju córki z nadzieją, że zaadaptuję ją na stolik. Wydawało mi się, że podane wymiary pasują do pokoju. Nocny zakup na A.. był pochopny.
Ogrom skrzyni przerósł me oczekiwania, w związku z czym muszę znaleźć dla niej nowe miejsce. Na razie leżakuje w pracowni szkolnej i budzi ciekawość dzieciaków
Tym drewnianym potworem pochwalę się później...

Bączek szaleje z radości...

a owies rośnie...

Na balkonie początek niekończących się zmian. Największa zmiana przede mną a właściwie przed małżonkiem, któremu po świętach przypadnie konieczność wniesienia na balkon kufra- skrzyni. Zrobię z niej siedzisko i kufer na balkonowe przydasie. Skrzynię po amunicji zakupiłam do pokoju córki z nadzieją, że zaadaptuję ją na stolik. Wydawało mi się, że podane wymiary pasują do pokoju. Nocny zakup na A.. był pochopny.

Bączek szaleje z radości...

a owies rośnie...

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne te stokrotki, bratki też urocze. Twój balkon jest już kolorowy
Miłego dnia.

Miłego dnia.
- Beatriceee
- 200p
- Od: 28 cze 2013, o 01:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ale jestem zauroczona Twoim balkonem i jego aranżacją
cudnie. Na pewno będę tu wracać 
Kiedy u mnie tak będzie

Kiedy u mnie tak będzie

Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak wiosna to i bratki, u Ciebie tak jest,brawo. 

Świetny balkonik! Bardzo podobają mi się te białe postarzane doniczki .A białe stokrotki-cudnee
Jakie planujesz w tym roku inne kwiaty na upiększanie balkoniku?

Miłe słowa IzoAlu. Dziękuję. Na pewno zamieszkają u mnie lobelie, bakopy, petunie i margerytki. Ma być biało, niebiesko i żółto
Co do planów balkonowych : oto skrzyneczka, która będzie siedziskiem i kufrem. Jednocześnie. Najwyższy czas by trafiła do domu a tam po pomalowaniu lub lakierowaniu stanie w kącie balkonu. Nadmieniam: piszę o tej zafoliowanej skrzyneczce
.
Skrzynka obok jest magazynem obuwia i rekwizytów.
http://images69.fotosik.pl/800/9def69054ddb3ef1med.jpg

Co do planów balkonowych : oto skrzyneczka, która będzie siedziskiem i kufrem. Jednocześnie. Najwyższy czas by trafiła do domu a tam po pomalowaniu lub lakierowaniu stanie w kącie balkonu. Nadmieniam: piszę o tej zafoliowanej skrzyneczce

Skrzynka obok jest magazynem obuwia i rekwizytów.
http://images69.fotosik.pl/800/9def69054ddb3ef1med.jpg
Uwielbiam lobelie,ale niestety u mnie na mojej południowo-tarasowej "patelni" bardzo krótko kwitną i usychają...
Mam ochotę podjąć znów w tym roku wyzwanie,ale jeszcze się zobaczy.Myślę o niecierpkach,ale czy mi się znów nie usmażą
A proszę podpowiedzcie mi,które kwiaty najmniej się osypują/opadają? W zeszłym roku miałam w jednej donicy pelargonie rabatowe,choć były cudne,to opadające płatki upaćkały mi kostkę odrobinę
Na parapetach dam z pewnością surfinię,taką miała rak temu: 

A proszę podpowiedzcie mi,które kwiaty najmniej się osypują/opadają? W zeszłym roku miałam w jednej donicy pelargonie rabatowe,choć były cudne,to opadające płatki upaćkały mi kostkę odrobinę