Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy 2

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Hojowo,storczykowo,skrętnikowo u deissy 2

Post »

Moje też rosną jak szalone u mnie każda ma na razie swój pojemniczek,ale potem chyba pójdą po kilka to długich donic.
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Klaudio jeszcze raz dzięki serdeczne za hoje. A niespodzianka w postaci lakunoski :tan , dopiero przy rozwijaniu jej z wacików odkryłam kwiatuchy ;:168 - jej zapach jest boski. Nie mogę przestać wąchać.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu cała przyjemność po mojej stronie :) To taki bonusik na przyzwyczajenie się do zapachu,bo ona kwitnie jak szalona i to bardzo szybko :) U mnie 4 baldaszki już tuż tuż :)
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj przesadziłam Mathilde do ziemi z keramzytu a ta wariatka puszczała przyrost od dołu korzeni :) .
Obrazek

Hibek czerwony produkuje kolejny kwiat.
Obrazek

Denim
ehhh cudo :) .
Obrazek

Ceropegia Woodii i Ceropegia Linearis ....zaakceptowały mnie i rosną :heja :heja
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Musze się Wam pochwalić :D . Bo mnie rozerwie hehehehe.
W mojej foliówce mają zamieszkać epikaktusy i stapelie i jakieś inne np.hoje albo coś co lubi ciepełko :) Mąż mi powbijał gwoździe na których zawisną i tu miałam kłopot ,bo musiałabym kupować specjalne doniczki z wieszakami..Więc pogrzebałam po necie,bo pamiętałam jak ciocia miała takie sznurkowe wisioki na doniczkę coś jak dawno temu siatki były :).I znalazłam ;) tu na forum akurat instrukcje ,wiec szybko póki mały śpi zrobiłam :) . Co prawda nie miałam takiego fajnego sznurka więc to eksperymentalny taki :) . Ale jestem z siebie dumna :).

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję doniczek własnej roboty ;:138 Też robię, więc wiem jaka to satysfakcja ;:215
Może właśnie pójdę i na balkon sobie taką zrobię? :roll:
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alenko kochana a masz gdzieś pokazane takie u siebie? Nie wiedziałam ze też robisz:) od razu bym do Ciebie pukała.Ja chce sobie do domu zrobić jedną z koralikami :) .Na balkon bardzo fajny pomysł.Ja się zastanawiam czy kupować w tym roku jak co roku takie z wieszakami w koło domu co wieszam czy zrobić takie sznurkowe.Chciałam na fuksje,jak myślisz?
Awatar użytkownika
Dusia 123
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow. świetny pomysł z tymi doniczkami :) Klaudia kiedyś to robiło się takie ze sznurka do snopowiązałek hihi
robiliśmy to na pracach ręcznych w szkole (ale bardzo dawno temu) :;230
Pozdrawiam serdecznie Duśka :)
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam na hoye właśnie w domu, ze zwykłego sznurka..
A przed chwilą skończyłam na dużą donicę z fuksją ;:138 Może jeszcze dziś zamontuję na balkonie ;:138
Dzięki, że przypomniałaś ;:196
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alenko wstaw swoją proszę ,tą na fuksje :) Widziałam u Ciebie na hojach ale tylko sznurki hehehe. :)

Dusiu kochana jakie dawno temu ??? Ciesze się że Ci się podobają :)
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17

Post »

Jestem i ja ;:138 kosaciec piękny... hibiskus też, pelargonie i jaka pomysłowa zawieszka- kreatywna kobieta z Ciebie :wink: jakieś odnóżki widziałam- to niech Ci rosną ;:224 a foliak idę podziwiać do poprzedniej części ;:108

foliak obejrzany- no masz gdzie szaleć ;:138 i jak Ci rozrosną roślinki wysłane ,,pod gruszę" to nie będzie jak przejść- czego Ci życzę :wink:
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

Bardzo często odwiedzam wątek i gapa :oops: ze mnie nie zwróciłem uwagi, że Właścicielką wątku jest Sąsiadka zza miedzy. Może niedosłownie, bo obecnie mieszkam około 200 km dalej, ale lata dziecinne i młodzieńcze spędzałem u moich Dziadków w Wistce, a to tylko "rzut kamieniem" od Dworszowic lub Brzeźnicy. Widzę kilka roślin - hoje, które również są moimi ulubionymi, szczególnie te o drobnych listkach, a to z faktu że zajmują mało miejsca.
I hoja Serpens,moja jedna z wielu ulubienic:)
- to jest jedna hoja, której jeszcze nie mam, ale robię starania żeby i ona znalazła się w moim "mini" zbiorku.
Pokaże mój foliaczek bo taka jestem dumna zemnie rozerwać chce :)
- z takiego tuneliku również byłbym bardzo dumny, a moje Adenium byłyby w "siódmym niebie", gdyby mogły wygrzewać i doświetlać się w takim "namiociku".

Pozdrawiam.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Akwelan_2009 jak miło ze mnie odwiedziłeś :),patrz jaki ten świat mały . Hoje serpens polecam Ci bardzo,nie wiem jakie jeszcze są o małych liściach ale ona i curtissi to moje ulubione są no jeszcze Mathilde hihhiih czyli wszystkie :) Ja miałam kiedyś adenium miałam je trzy lata z hakiem,w tamtym roku mi go deszcz zaatakował i mi umarło :( a takie było już piękne,rok temu to było a do teraz mi go strasznie szkoda :( Więc jak chcesz odstąpię ci kawałeczek mojego foliaka i dawaj swoje Adeńki do mnie :) naciesze chociaż oko :)
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

/ ... / nie wiem jakie jeszcze są o małych liściach / ... /
- o małych i niewielkich listkach mam kilkanaście hoi. Kilka moich to już dorosłe rośliny, część to jeszcze młodzież, ale pod troskliwą :wink: opieką rosną - w sumie mam około 20 hoj.
/ ... / dawaj swoje Adeńki do mnie :) naciesze chociaż oko :)
- proszę bardzo, tak kwitły w tym roku moje Adenium, które wyhodowałem od nasion. Całe rośliny oraz iloma kwiatami kwitły, możesz zobaczyć w moim wątku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne,na prawdę cudowne :) I pomysleć że moje byłoby już gotowe teoretycznie do kwitnienia :( Ja to swoje tez miałam od nasionka dlatego tak go żałuje :( Możesz mi podać nazwę nasion które w miarę szybko kwitną? Byłam u Ciebie kilka razy podziwiałam :) Musze na spokojnie siąść i poczytać Twój wątek :)

Ja mam hoi ok 23 chyba teraz mi dojdzie jeszcze jedna na pewno :) Niestety już mi się miejsce kończy :) Chce teraz epikaktusy i stapelie wystawić do folióweczki,myslałam tez o hojach niektórych ale muszę poczytać które lubią ciepełko
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”