Iwonko trzeba było mnie kopnąć
Śliczne nabytki ten zydelek ładniutki, delospermy i chyba widzę białą?
A stulatce (w pełni władz umysłowych?) dużo zdrowia
Moja palczycha przekwitła jak byłam w sanatorium, bo puściła się już w piwniczce i wsadziłam do doniczki
Tak Marysiu, jest i biała, tylko takie kolorki trafiłam, a przydał by się jakiś bardziej żarówiasty kolorek jeszcze, muszę w tym roku dobrze o nie zadbać, co by cieszyły na przyszły rok Patrysiu, maczek dopiero w tym roku pokazał jaki piękny, przesadzałam ze starej opuszczonej działki, a nie lubi przesadzania i myślałam, że nici z niego, udało się Alu dam znać jak nic
Iwonko, pamiętam, pamiętam początki, nowe nasadzenia, zmagania z oczkiem i to jaka byłaś wówczas i jak myślę wciąż jesteś szczęśliwa, że jesteś wreszcie Panią na swoich włościach, czy Ty kochana masz jeszcze miejsce, wciąż widzę jakieś nowe nabytki, a i koszyk fajny pewnie też go czymś obsadzisz .
Iwonko różową mogę Ci posłać. Są bezproblemowe pod warunkiem, że na zimę okryjesz ja np. rozkrojoną dużą butlą po mineralnej , bo one nie marzną tylko gniją od śniegu
I tak też zrobię, niech tylko się rozrosną, ja w takim razie podeślę białą Marysiu a widziałaś dąbrówki jakie mam, może jesienią, jak teraz się rozrosną podeślę Ci te których nie masz
Iwonko!...zarumieniłam się, gdy zobaczyłam ,ze juz nowy wątek...a ja w tyle. Wybacz kochana ...pamiętam o Tobie zawsze, podziwiam Twoje zaangażowanie, wysilek ...i efekty Zdjęcia z majówki super...i nowe Twoje nabytki!
Życzę miłego dnia
Witam Iwonko Zakupy super Delospermę miałam i mi padła a tu czytam ze można ją przezimować tylko trzeba odpowiednio zadbać o nią człowiek do śmierci się uczy .
Maczek śliczniutki - czy można jeszcze wysiać maki , mam nasionka i nie zdążyłam wysiać
Ja też mam Palczychę ale moja jest mniejsza i jeszcze nie kwitła , nie wiem czy zakwitnie ???
Pięknie u Ciebie
Rośliny rozszalały się w naszych ogródeczkach jest na co popatrzeć ! A u Ciebie Iwonko do tego taka różnorodność odmian i gatunków...oczopląs dosłownie!
Miłego dnia ! U mnie w prognozie deszczowy dzień z jednej strony deszcz bardzo by się przydał bo sucho bardzo ale i dnia szkoda! Mogłoby popadać w nocy , to byłoby ale dotychczas nie padało!
Cześć Iwonko! śliczne masz dąbróweczki i mam dobrą wiadomość wyszła jeszcze jedna od Ciebie, ale zdjęcie wyszło niewyraźne i nie mogłam umieścić w wątku
A czy ja Ci swoich nie wysyłałam? Jak się Twoje rozrosną to jestem chętna. Ukorzeniam delospermę różową i poślę ukorzenioną, a mam jeszcze jedną ale jakoś milczy i nie kwitnie
Miłego dnia!