Krysiu cieszę się bardzo, że jesteś i zapraszam
Mam nadzieję, że dziś już pojawią się kolejne sasanki..... pięknie przygrzewa słoneczko, chociaż rano było biało od mrozu...
Zenku witaj . Miło mi bardzo, że zaglądasz....zapraszam
Gabi witaj w nowym wątku, cieszę się bardzo, ze jesteś
Dorotko witaj w wiosennym wątku, cieszę się zawsze z Twoich wizyt
Ulu jeśli masz ciężką gliniastą glebę, to posadź sasanki na skalniaczku, będą się wspaniale czuły i pięknie rosły i kwitły

A jeśli chcesz się długo nimi cieszyć, to wysiej nasionka, bo to krótkowieczne roślinki.... rosną 4-5 lat.... a papageno jeszcze krócej... więc warto co roku coś wysiać a będą wciąż obecne w ogrodzie...
Asiu witaj, ciesze się, że zaglądasz
Wandziu witaj w nowym wątku..... bardzo się cieszę, ze jesteś ze mną, cieszy mnie każda Twoja wizyta
Bożenko ciesze się, że lubisz do mnie zaglądać, a ja bardzo lubię jak to robisz.... zapraszam
Małgoś troszkę tych prymulek jest, ale przed tą paskudną zimą przed 3 laty, było dużo, dużo więcej..... teraz pomalutku odbudowuję kolekcję, bo bardzo lubię te kwiatuszki... Chcę jeszcze sporo dosadzić
Aniu cieszę się, że podobają Ci się sasanki, kocham te kwiaty .... Prymulki to faktycznie wesołe kwiatuszki, powodujące radość u wszystkich, tyle mją cieplutkich kolorków
Milenko witaj

Ciesze się, że kwiatuchy podobają Ci się .... Wianuszków kilka mam zrobionych, muszę się zmobilizować i cyknąć fotki....
Monisiu cieszę się, że tak odbierasz mój ogródek..... zależy mi, żeby wzbudzał radość i dobry nastrój.... Ma być oazą szczęścia i relaksu
Jeśli tak go odbierasz, to znaczy, że udało mi się osiągnąć mój cel
Jasna witaj w moim ogródku

Prymul przeróżnych jest ogromna ilość.... i wszystkie takie śliczne.... Wnoszą mnóstwo koloru do wiosennych ogródków ...
Martusiu bardzo się cieszę, ze jesteś i dziękuję za takie cieplutkie słowa
Jolu witaj

Naturalnie, że zbiorę Ci nasionka i będę trzymała kciuki, żeby ładnie wzeszły..... Myślę, że trzeba będzie im zrobić gdzieś w kąciku piaszczystą miejscwkę, bo z wschodami w ciężkiej gliniastej zimi może być problem....
Edytko nawet nie wiesz jak się cieszę, że moje fotki spowodowały, że sasanki zamieszkały u Ciebie..... i baaaardzo, baaaaardzo namawiam na prymule..... To śliczne, niesamowicie radosne kwiatuszki.... pięknie się rozrastają, obfici kwitną, są długowieczne i całkowicie niewymagające. Pięknie się przyjmują nawet te kupowane w kwiaciarniach, czy marketach do wiosennej dekoracji domu
cdn.....