Witam,
Pozwoliłam sobie połazikować po Twoim ogródku i jest piękny , wypielęgnowany i dobrany kolorystycznie, a i troche w moim stylu , kwiaty i iglaki to piekny zestaw , taki ogród i cieszy również zimą, ja jeszcze nie mam kamieni ale myślę już o nich od roku tylko nie mogę się zdecydowac jakie, tyle tego teraz jest .........
Pozdrowionka cieplutkie
Asiorku,
Dzięki za odwiedziny i miłe słowa.
Z kamieni najlepiej używać zwykłe polne, ponieważ są najłatwiej dostępne
często mozna je po prostu nazbierać na polu
i są naprawdę różnych kształtów i kolorów.
Pozdrawiam.
Powoli nadchodzi wiosna. Rozpoczynam sprzątanie w ogrodzie. Dzisiaj przycinałam krzewy.
Przy okazji zamieszczam parę zdjęć zrobionych podczas porządków.
W domu także kwiaty poczuły wiosnę i pięknie się rozwijają.
To są datury z sadzonek zrobionych jesienią.
A tak wyrosła datura, którą zakupiłam na Allegro - był to zwykły patyk z jednym malutkim listkiem.
Chociaż wiosna jest już od pewnego czasu to pogoda nie sprzyja pracom na działce i nie pozwala na intensywny rozwój roslin. Jednak od czasu do czasu pojawiają się nowe roślinki i kwiaty.
Dzięki za miłe słowa. Staram się jak mogę i czasami widać efekty.
Na razie ogród budzi sie po zimie ale mam nadzieję, że będzie
jeszcze ładniej gdy nadejdzie maj i czerwiec.
Ciągle susza. Od miesiąca nie spadła kropla wody. Na szczęście pozostało jeszcze na działce trochę ładnych kwiatów.
Zamieszczam ich fotografie póki zupełnie nie wyschną :P
Witaj Dorotko. Pierwszy raz jestem u Ciebie i jestem w szoku. Jak u Ciebie cudnie. Wszystko takie przemyślane, wypielęgnowane, a ten kamienny kosz -rewelacja. Bardzo mi sie podoba. Zajrze tu jeszcze. Pozdrawiam Cie serdecznie :P :P :P
Dzięki za odwiedziny.
W miarę sił i środków staram się dodawać w ogródku
nowe kwiaty, byliny, skalniaki i krzewy.
Niestety tegoroczna pogoda (susza) nie sprzyja nowym nasadzeniom
i kilka nowości musiałam wyrzucić.