Total misz-masz

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: total misz-masz

Post »

Witaj Aniu :wit Piękne hortensje i hosty :D
Przepiękne wrzosowisko ;:oj Piękne powojniki, Pięknie Ci się tojeść rozrosła Piękne tawułki, Piękne tulipany sasanka jaka dorodna, Liliowce masz przepiękne :D
Cuda tej wiosny piękniutkie, Piękne stadko funkii, Piękne tulipanki i żonkile ;:173
Niezła masakryczna robota Twoich czworonogów :roll: nie ma, co się na nich gniewać psy niestety tak mają, Psiaki masz śliczniutkie i piękniutkie
Ja tam nie widzę totalnego misz-maszu widzę pięknie zadbany i uporządkowany ogród ;:180
Pozwolisz, że będę stałym gościem u Ciebie :wink:
Cieplutko Pozdrawiam miłego wieczoru Ci życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p
Od: 3 mar 2011, o 14:59

Post »

Paulii, pięknie dziękuję za piękne słowa uznania ;:180 ;:180

Już biegnę do Ciebie z rewizytą ;:304
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Aniu pielęgnacja drzew na pewno jest dużo prostsza i mniej absorbująca niż pielęgnacja innych roślin, przede wszystkim nie trzeba ich pielić :wink: Wystarczy opryskać i przyciąć na wiosnę drzewka owocowe. Natomiast smak i sama radość z własnych owoców bezcenna ;:167 Ja sobie nie wyobrażam ogrodu bez sadu,jedynie jak ktoś nie ma miejscu to jest usprawiedliwiony :D
Z tym misz maszem to się z nami chyba droczysz ;:302 Przecież twój ogród jest piękny.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Psiaki masz rewelacyjne - i nie krzycz na nie, bo i tak sporo agrowłókniny zostało całej i na miejscu. Gwarantuję Ci, że mojemu owszarkowi wystarczyłby tydzień, a z agro miałabyś porozrzucany po podwórku czarny makaron :roll:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jejku..... ;:oj ....no szczęka mi opadła na takie widoki. ;:224
30 arów to dopiero pole do popisu.
I pracy, że ręce mogą opaść.
Ale za to jak cudnie będzie przez cały sezon. ;:215
Psiaki słodziaki, ale czeka Cie ciężkie tłumaczenie im, że tam nie wolno.
Ale "brutusy" też muszą się gdzieś wyszaleć. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p

Post »

Dziewczyny, wiedzę że w ogóle nie przejęłyście się tym jak moje czworonogi zlekceważyły kilka dni pracy mojej, mojego M i mojej mamusi ;:224

Tak, pieski muszą się gdzieś wyszaleć, ale mają za domem mega las, więc może tam by mogły sobie ulżyć ;:134 A nie moje poletko, które czekało na zagospodarowanie 6 lat stratowały w kilka wiosennych dzionków :evil: :evil: :evil:

No ale cóż, sami sobie zgotowaliśmy ten los ;:223

Dla poprawy humoru i niemyśleniu o stratach trochę wczorajszych fotek:

Już kwitnie rododendron z robalowego sklepu
Obrazek

i zazieleniła się cudownie rabata z płożącą różą (nie mogę się doczekać jak zaczną kwitnąć)
Obrazek

wysadzona w tamtym roku po kwitnieniu prymulka zaskoczyła mnie straszebnie
Obrazek

a barwinek stwierdził, że zdominuje mi skalniak, a co...
Obrazek

Obrazek

na piwonie czekam z niecierpliwością, dostałam je od sąsiadki i widać, że szczerze dane, bo od samego początku cudnie kwitną
Obrazek Obrazek

Póki co to tyle. Lecę spać, bo jutro wcześnie rano pobudka ;:19
Ania
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74436" onclick="window.open(this.href);return false;
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Re: Total misz-masz

Post »

Ja cię Aniu rozumiem co to za ból zobaczyć takie " dzieło" swoich piesków. Tyle pracy i na pewno pieniędzy na marne. Ja jak widzę biegnącego Karmelka z metrowym kijem między różami to jestem tak wściekła a co mowa jak by mi zniszczył to bym się chyba zapłakała. Dlatego Karmel jest ostatnim dużym psem którego mamy więcej już nie chcemy tym bardziej tej rasy, istne adhd. My to nic w porównaniu do mojej babci ona to ma dopiero bydle dwa razy taki jak Karmel, też jej poniszczył rabaty kwiatowe- totalna dewastacja.
Jak mają na imię te twoje grzeczne psiaki :D opowiedz troszkę o nich, są bardzo ładne.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Aniu witaj :wit to ja na swoją Misię narzekam że mi psoci ale jak zobaczyłam co zrobiły Twoje pupile to współczuję. Teraz na nowo trzeba ją robić.
Urzekają mnie Twoje roślinki, cudny pires, tulipany, pierwiosnki, sasanki. A czy ten krzaczek z Biedr... to nie azalia?
To prawda barwinek potrafi szybko zdominować rabatkę ale ja też swojemu pozwoliłam poszaleć :)
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj na forum :wit
Bardzo mi się u Ciebie podoba, szczególnie pieris ;:oj Jeśli pozwolisz pospaceruje jeszcze troszkę i nacieszę oczy Twoim ogrodem.
Pozdrawiam :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Ja też czekam na swoje piwonie z niecierpliwością. Na razie wygląda na to, że zakwitną :wink:
Kwitnące tulipany radują serducho, a z barwinkiem tak to bywa, że łazi gdzie chce.
Widok rabaty po psich harcach :( Najważniejsze, że sytuacja opanowana :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Barwinek nie tylko pomyślał, ale z całą pewnością zdominuje Ci skalniak i pożre wszystko co spotka na drodze, no może kamienie ominie :wink: .
Co do piesków, to rozumię Cię doskonale, ama dwa tak samo duże, ale białe, bo to Białe Owczarki Szwajcarskie. CO ja wieczorem wsadzę, to Hiro w nocy poprawi, czyt.wysadzi i przeniesie parę merów dalej, lub choć naszykowane i rozstawione donice poprzenosi z roślinami. Szczytem jego osiągnięć było wykopanie róży. Za to jak grzecznie proszę wykop ten dziki bez, to go nie tknie :evil:
Tulipanki masz świetne i nie wyobrażam sobie już teraz wiosny bez nich w ogrodzie.
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54

Post »

psiaki masz niezłe :D uśmiałam się, jak obejrzałam te zdjęcia,ich robotę i te słodkie minki niewiniątek :D mojej mamy chichuachua zjadł ostatnio 100zł :D łobuz jeden :D racja barwinek jest ekspansywny i ja swojego ograniczam co roku :wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Pięknie kwitnie Ci rododendron :D
Pięknie zazieleniła się rabata z płożącą różą :wink:
Prymulka pięknie kwitnie
Barwniek niestety tak się rozrasta niedługo będziesz miała piękny barwinkowy gęsty dywan :roll:
Piwonie widać, że szczerze dane po pięknie rosną.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
aniabania
50p
50p

Post »

Witam Wszystkich Serdecznie,

Kilka odpowiedzi:
Szostani, obydwa psy to owczarki niemieckie długowłose. Czarny to Bruno, jeszcze gówniarz, w sierpniu dopiero rok skończy. I to on jest największym prowodyrem tych wszystkich działań ;:14 A suczka to Tika, ma 2.5 roku.

Sylwia85, ten rododendron może być azalią ;:224 Taka ze mnie właśnie ogrodniczka ;:306
Anym, gogo76p, witam w moich skromnych progach. Zapraszam na spacer i oczywiście przyjdę z rewizytą :wit

Sosenki4,, moje psy zaczynały od róży ;:14 Jedna wykopywana była 4 noce z rzędu ;:202 Niestety w końcu poległa ;:185 A co do barwinka to chyba wolę jednak jego od chwastów ;:173

Paulii, Eda_S, dziękuję za miłe słowa. Oby było tylko ładniej. I mniej chwastów, ten mlecz mnie wykończy ;:145

A tak w ogóle to tak szybko wszystko rośnie w ogrodzie, że te zdjęcia z poniedziałku to już dawno nieaktualne ;:306 Piwonie tak wystrzeliły, chyba z 5 cm w dwa dni urosły. Rododendron duży już prawie kwitnie, funkie rosną jak szalone, szałwia cudnie się rozrosła, o kocimiętce nie wspomnę :tan Będzie ślicznie :heja :heja :heja

Skalnica już kwitnie

Obrazek

Obrazek

Już się nie mogę doczekać jutra ;:138 Po pracy lecę na ogród z aparatem i jak coś popstrykam to się pochwalę ;:224
Miłego wieczoru wszystkim roślinomaniaczkom życzę ;:304
Ania
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też mam tego barwinka i też taki ekspansywny.
Na dodatek słabo mi kwitnie, wiec chyba zacznę mocno go przycinać.
Może w końcu zabierze się do pracy z właściwej strony.
Skalnice masz boskie. ;:215
A co to za róża płożąca ?
Grażyna.
kogro-linki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”