Ogródek u Edzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek u Edzi

Post »

Uroczą wiosnę pokazujesz, Edyto :) Pomidorki również bardzo apetycznie wyglądają.
Z tym odtrawniczaniem - ależ naciski tu występują ;-) - trzymaj się własnego rozsądku. W końcu trawnik w dobrych proporcjach nadaje ogrodowi przestrzenność i oddech, a jej zaburzenie nie zawsze wychodzi całości na plus.
Miłego dnia! Tu wychodzi cudne słonko :)
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguniu, witaj. Ja u Ciebie, a Ty u mnie. Mój m. trzyma rękę na pulsie i odwiedzający mnie niektórzy goście też grożą palcem. Zresztą ja też lubię u siebie ten "oddech" :wink: . Mam jedno pewne miejsce przy ścieżce na rabatę i ewentualnie 2 mniejsze i póki co "finito". U mnie też piękne ;:3 .
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Witaj Edytko, ja mam takie pytanko natury technicznej - masz piękne ścieżki z kostki a nie widzę obrzeży, na jakim podłożu była ona układana?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czerwone tulipany przy czerwonej ścieżce-ładny widok :D A niedługo może zobaczymy takie kwiatki na własne oczy :D U mnie słonecznie, ale zimno. Jednak taka pogoda bardziej mi odpowiada niż zimno, ponuro i wietrznie :D
Odtrawniczanie nie jest obowiązkiem, tylko czasem koniecznością ;:306 Niektórzy mają tyle rabat, że nie nadążają z pieleniem, a potem płaczą, że bałagan. I sadzą nowe róże ;:306 Właśnie się zastanawiam, gdzie wyryć nową rabatę :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Eda_S
500p
500p

Post »

Ela :wit , kostka układana była na podłożu z suchego betonu (piasek+cement w odpowiednich proporcjach).

Ewa, w południe będzie bardzo przyjemnie. Cieszę, że i do Ciebie dotarło ;:3 . U mojej babci trawnika nie było wcale, same rabaty i też uwielbiałam tam przesiadywać. Ale do wybiegania się były wielkie łąki. Ja muszę mieć dwa w jednym. Sadź Ewuniu, sadź a ja będę kibicować i podziwiać :wink: .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko pokazujesz same moje ulubione kwiaty 8-) lilie, liliowce, floksy, jeżówki, tulipanki...... i wszystkie takie cudne ;:167
Bardzo przyklaskuję sadzeniu roślin w grupach.... ja mam niewielki ogród, więc nie mogę sobie pozwolić na sadzenie dużych roślin po kilka, chociaż niesamowicie mi się to podoba, ale wszystkie drobniejsze, sadzę właśnie w większych kępach..... wtedy dopiero są widoczne i nie giną w gąszczu :D
Eda_S
500p
500p

Post »

Agusiu (AGNESS) :wit , kiedy w Twoich "pogaduchach" zobaczyłam zdjęcia Twojego ogródka, pomyślałam to samo - moje ulubione kwiaty. Moje rabaty są raczej powtarzalne, na zasadzie "żeby zawsze coś kwitło". Kiedyś zastanawiałam się nad podziałem: rabata wiosenna, letnia i jesienna, ale chyba wolę tak jak jest. Nęciły mnie także rabaty ze stonowanymi barwami, które bardzo mi się podobają, ale lubię także połączenia np. róż+pomarańcz. Jestem w tej kwestii rozdarta :roll: . Pozdrawiam serdecznie ;:196 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Edytko ja w innych ogrodach lubię rabaty tematyczne, kwiaty pogrupowane kolorystycznie....ale to nie dla mnie..... ja muszę mieć w swoim ogrodzie radość, dynamikę i mnóstwo barw.... taki ogród mnie zachwyca, w takim najlepiej się czuję i wspaniale relaksuję....
Co do rabat typowo wiosennych , letnich i jesiennych..... cieszę się, że nie zdecydowałaś się na takie, bo to moim zdaniem całkowity niewypał..... ogród musi być piękny przez cały rok, a takie rabaty atrakcyjne są tylko przez krótki czas..... weźmy np taką rabatę typowo wiosenną...... zdobi krótką chwilę, a później po prostu straszy...... zasychające liście cebulowych, puste placki gołej ziemi..... na rabacie wielosezonowej te wszystkie zanikające wiosenne momentalnie zostają zakryte przez rozrastające się letnie byliny..... i tak właśnie jest najpiękniej, więc bardzo się cieszę, że podjęłaś taką decyzję i dlatego Twój ogródek zachwyca ;:167
Eda_S
500p
500p

Post »

Agusiu, dziękuję ;:168 , od razu czuję się pewniejsza co do swoich wyborów ;:196 .
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Ja też obeszłam spacerkiem Twój cudny ogród
Marzy mi się taka przestrzeń , no ale cóż
jak to mówią jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :lol:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też zachwycam się twym ogrodem i przejrzystością nasadzeń. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Witam Edytko :wit Twój ogród zapowiada się cudnie. To już całkiem dojrzały ogród, w którym można znaleźć fantastyczne grupowe nasadzenia. Gratuluję wyczucia kompozycyjnego, ponieważ jak widzę świetnie sobie z tym radzisz. Bardzo ładnie łączysz kolory i faktury, czego ja nadal pilnie sie uczę i na pewno będę tutaj do Ciebie zaglądać i podglądać :wink:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Eda_S
500p
500p

Post »

Renatko, witam i serdecznie zapraszam :wit .Przestrzeni troszkę jest, ale za domem rośnie 10 drzew owocowych. Za kilka lat nie będzie już takiego wrażenia. Założenie ogrodowe było takie: coś dla oka i dla ciała. Choć warzywnik wielkością nie poraża, to zawsze trochę sałaty, rzodkiewki i paru innych warzywek pod ręką znajduję.

Ania, cieszę się bardzo, że mój ogródek przypadł Ci do gustu. Tym bardziej serdecznie zapraszam :wit .

Magda, witam :wit i dziękuję za wszystkie komplementy. Najmłodszymi roślinkami są byliny i niektóre drzewa owocowe. Ciągle się uczę na swoich błędach, przez co moje rośliny szarpane z miejsca na miejsce nie miały szansy pokazać całej swojej urody. W tym roku dam im szansę, w każdym bądź razie postaram się :D .
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Edytko ja warzywnik tez miałam jak chłopcy byli mniejsi
teraz to jest go tyle ..... :oops:
Zresztą u mnie i dróżki od pewnego czasu ciągle chudną
przeciwieństwie do mnie ;:306
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Edytko cieszę się że zdecydowałaś pokazać Nam swój zielony zakątek.
Wszystko pięknie zaaranżowane z miłą chęcią będę towarzyszyć Ci w ogrodowej przygodzie ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”